türkiye de insanları salak sanma kültürü   

adana çık aradan

1. ilginç bir biçimde ülkemizde birbirimizi salak sanmak, birbirimizi çocuk yerine koymak çok yaygındır.nedense delikanlı
    gibi çıkıp itiraf etmek zor gelebiliyor insanlara.örneğin geçtiğimiz yılbaşı necmettin erbakan çizgisindeki islami kesimin 31 aralıkta
    abdi ipekçi salonunda yaptığı ve biz zındıkların (!) kutladığı seküler yılbaşına buz gibi alternatif olmaya çalışan yılbaşımsı
    gösteriye "biz mekkenin fethini kutluyoruz, boş zaman aradık, 31 aralık'a denk geldi"
    şeklinde açıklama getirmesi (daha doğrusu getirememesi )tüm taşların yerine oturmasını sağladı.geçen sene de aynı
    adla kutlamışlardı , hicri takvime göre miladi takvimin 11 gün kısa olduğunu bilmesek inanacağız.

halbuki şunu desen de yüz kaslarımızı germesen:"siz bir yılbaşı gecesi kutluyorsunuz.biz bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz.sizin eğlenme biçimizi onaylamıyoruz,o sebepten biz de böyle kutluyoruz"

hatta ek olarak "bir sakıncası mı var? " desen; onurlu ve dik bir duruş sergilemiş olursun ,kim kalkıp sana çemkirecek birkaç antika dışında?

yanlış anlaşılmasın , sadece belli bir fraksiyonu hedefliyor değilim, "karşı cepheden de" bu tip safsataların
    olabileceğini düşünüyorum.

hatta halkımızda, özellikle esnafımızda da bu kültür çok yaygındır. esnaf öyle bir anlatır ki , allah allah, nasıl olup da o malı almamışsınız hayrettir.

peki neden bu böyledir?öncelikle bir psikolok yahut sosyolog olmadığımı belirteyim.bu nedenle çıkarımlarımda hata olabilir.
    bu bence türk toplumundaki devasa boyutlardaki özgüven eksikliğinden kaynaklanmaktadır.birey,kendisinin zayıf ,gösteren
    gerçekleri kabul edip, bu durumu değiştirme adına çaba göstermek yerine , o gerçeğin üzerine "yalandan" bir şal örterek kapatmaya çalışır,"gözüm seyr eyleme" kabilinden.çünkü bir gerçeği önce kabul edip ,değiştirme adına adım atmak müthiş derecede özgüven gerektirir.

bunlar da bu kültürün yönetici kesimdeki yansımaları:

(bkz: türkiye de küresel ısınma yoktur)
    (bkz: polis kimseyi dövmez)
    (bkz: türkiyede işsizliğin olduğuna inanmıyorum)
    (bkz: biraz radyasyon kemiklere yararlıdır)
    (bkz: başını mihraba vurarak intihar etmek)
    (bkz: oy oranımız fırladı ,yüzde 15lerdeyiz)
    (bkz: doğu perinçek)
    (bkz: medya yakılan otomobilleri abartıyor)
    (bkz: muammer güler)
    (bkz: ben 2 leğen su ile banyo yaparım)
    (bkz: emin çölaşan kadındır)
    (bkz: melih gökçek)

hatta bizahiti:
    (bkz: melih gökçek)

bu da "rakip" site ekşi sözlükten:
    (bkz: turk devlet buyugu yalanlari)
    (gozlemci, 07.01.2008 11:43 ~ 11:50)