türkiye'deki evli kadınların eşlerinin üzerinde yorum yapması gereken hede.
zevk uğruna yapılan bir aktiviteden çok, yapılması gereken bir görev olmuştur kanımca.
üç dakikadır.
ya da doğrudan üçtür.
süperdir. valla evli bir erkek olarak belirtmeliyim ki bizimki hayatından son derece memnun gak diyor orgazm guk diyor 3 saat aralıksız sevişme. 5 yıl oldu hala komşudan şikayet alıyoruz.
-dimi lann!
-hı-hı, e-vet...
gördünüz buda kanıtı!
internetin icadı ile daha da genişledi diyebiliriz..
düzenli bir cinsel yaşamdır. bir gün onla bir gün bunla olmaktan en iyisidir. caizdir efendim.
kendi vajinasının yerini bilmeden büyütülmüş, bisiklete binme kızlığın gider evlenemezsin diye korkutulmuş, erkeklerle öpüşünce hamile kalmaktan korkan bir çocukluk geçirmiş, aman erkek arkadaşın olmasın sonra seni baban okuldan alır, sakın erkeklerle beraber olma seni de onu da öldürürler... diye büyütülmüş, ilk defa evlendiği gece bir erkeğe yaklaşabilen, erkeğin, geçmiş tecrübelerindeki kızlar gibi olmayan bu hatuna nasıl davranacağını bilmediğinden belki önemsemediğinden, canını yakması, hatunun cinsellikten soğuması, erkeğe karılık görevini acı içinde yerine getirmesi, sonra "benim karım frijit beni tatmin edemiyo, zaten o hiç istemiyo senin gibi değil nataşam" diye rus hatunlarla sıcak ilişkiler kurmalarıyla sonuçlanan hayattır. acıdır, zordur.
buna karşı çıkanlar "ama artık herkes cinsel özgürlüğünü sonuna kadar yaşıyor" diyenler olacaktır, çevrenizden uzağa, türkiyeye genel olarak bakın demek istediğimi anlayacaksınız.
türkiyedeki birçok kadının evlenene kadar bunun ne olduğunu yaşamadıkları için fiilen bilmedikleri,'aaa çok ayıp' dedikleri,evlendikten sonra bunu çocuk yapmak için aracı gördüklerinden,'çocuk ne zaman??' diye soran elaleme,'deniyoruz' cevabını vererek cinselliklerini ortaya koydukları,karşılarına geçen regli düzensizliği olan körpecik gençkızlara,sanki bunu analarının karnından çıktıklarından beri yapıyorlarmış gibi 'evlenince geçiyo bak görceksin,hani şey oluyo ya ondan.düzensizlik müzensizlik kalmıyo' diyerek çok büyük bi iş başarmışlar gibi anlattıkları,herkesin düşündüğü gibi aslında menopoza girdiklerinde sona ermeyen,hatta 50sinden sonra koca adayı arayanların 'erkekliği de olsun' diye kriter koyarak herkesin ağzını açık bıraktıkları,evlenene kadar utanç kaynağı,evlendikten sonra herkesin yaşaması tavsiye edilen,hala bugün bile birçok ortamda tabu olarak kabul edilen bir kavramdır.
bu konuda "şöyledir böyledir" şeklinde yorum yapan insanların beynindeki altyapı, iyi bir ihtimalle şu elemanlardan oluşmakta:
· aydın doğan grubunun yayınladığı anketler
· yalnızca 1 uzmanın yeni yayınlanmış denemesine\makalesine atıfta bulunarak yapılan haberler\yorumlar
· arkadaş muhabbetleri
· küçükken karıştırılmış gelişim hachette
· sabah programlarına çağırılan uzman görüşleri
· google'da toplam 5 saati geçmeyecek bilimsel bir araştırma
· haydar dümen yorumları
yeterli mi? bence değil. cinsellik konusunda son derece kapsamlı bilgilere sahip olmak, "türkiye'de evli kadınların cinsel yaşamı" hakkında yorum yapmak için yeterli değil. olmamalı. ben sıkıldım genellemelerden. yalnızca sözlükte de değil üstelik. mutfakta yemek yaparken de açılıyor bu konu, bir yat gezisinde de. bu konuda yorum yapmak için en azından sosyoloji bilmek gerektiğini düşünüyorum. ya da en azından türkiye'nin herhangi bir yerinde bu konu üzerinde araştırma yapmış olmak. hiç olmadı bu konuda yapılmış bilimsel niteliği olan araştırmaları okumuş olmak.
konu hakkında konuşmak başka bir şey, yargı ve önerme ileri sürmek başka bir şey. insanların, bu güne kadar 6 kadınla ya da 7 erkekle seviştiği için konuya hakim olduğunu düşünmesinden gerçekten sıkıldım. nereden biliyorsunuz türkiye'deki evli kadınların cinsel yaşamını? benim inanmam için yeteri kadar örnek gösterebilir misiniz? mesela 20 çift? hadi 10 olsun! ne eğitimi aldınız, hangi çalışmayı yaptınız da yargılara varıyorsunuz, önermeler ileri sürüyorsunuz?
hayret ve esef.
(mavio, 02.07.2008 11:11 ~ 11:13)
istanbul bakırköy den necla g. (25) : kocası işe gitmek için evden çıktığında alt kat komşusuyla yatıyor. alt kat komşusunun ismi münevver. kocasıyla olan seks hayatı da fena değil. mutlu bile sayılabilir.
muğla ula dan hasibe c. (30) : hayatında kocası tarafından doyuma ulaştırılamadı. kendi işini kendi hallediyor.
ağrı doğubeyazıt tan gülsüm m. (32) : 15 yaşında evlendi. 17 yıllık evliliğin yaklaşık 13 yılında hamile olarak dolaştı. tek bildiği hamile kalmak ve başkalarının anlattığı.
izmir alsancak tan nuray s. (33) : eşiyle ilk iki yıl çok mutluydu. sonra birbirlerinden uzaklaştılar. şimdi haftada iki gün grup sekse katılıyorlar. başka sevgilileri de var. mutlu oldukları bile söylenebilir.
trabzon akçaabat dan ayşe y. (40) : kocası rus kadınlarla yatıyor. 3 yıldır seks yapmıyor. o da işini kendi halledenlerden.
tekirdağ malkara dan serap g. (23) : yeni evli. şimdilik çok mutlu.
kars sarıkamış tan ünzile ( ) :
varmadan sekizine
ergin oldu ünzile
hem çocuk hem de kadın
on ikisinde ana
bir gül gibi al ve narin
bir su gibi saydam ve sakin
susar kadın ünzile
yağmuru kim dokuyor
ünzile kaç koyun ediyor
dayaktan uslanalı
hiç bir şey sormuyor
korkar durur gitmez
koyun en son çitine
inanır o sınırda
dünyanın bittiğine
ünzile insan dölü
bilinmezlere gebe
sırların mihnetini
yükleyip de beline
kırsal kesim kökenli evli kadınlarımızın 9 ay 10 günde 1 şeklindedir. çocuk doğar doğmaz hemen yenisi için üretime başlanır.
(soyut, 02.07.2008 11:18)