|
|
- orhan pamuk'un berbat bir siyasetçi olduğunu kanıtlayan, ona nobel ödülü kazandıran safsatasıdır.
adama sormazlar mı "sen tarihçi misin? nereden biliyorsun da nerenden uyduruyorsun?" diye!
sözde ermeni soykırımının tüm dünyada tartışıldığı günlerde dünyanın gözüne girebilmek adına söylenmiştir ve söyleyen kişiye ödül olarak da geri dönmüştür.
- (bkz: türkler de kızıldereli yemiş)
- bu cümleyi kurarak sizde nobel alabilirsiniz diye devam eden söz öbeği.
- (bkz: he he)
- orhan pamuk'un kaynağını işkembesi olarak göstererek verdiği beyanat. oturma organıyla gülünüp geçilmesi gerekirken, yazarla medeni bir biçimde kaynakları ortaya koyarak tartışmak dururken hemen yasakçı zihniyet olaya el atmış, dava açılmış, linç timleri olay yerine intikal etmiş ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır. (ceza kanunumuzun hali bir başka rakı sofrasının konusudur zaten...) düşünceden korkmak bu çağda bile varmış, ne kötü... -ha voltaire'ın memleketindeki heriflerin yediği bok da aşikar ama...- davayı açan kemal kerinçsiz'in ve linç timlerinin orhan pamuk'un nobel almasındaki katkısı yadsınamazdır, onlara teşekkürü bir borç bilirim, bu ödül için katkılarından ötürü...
- (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
- (bkz: itü 1 milyon mühendis 30 bin de abaza yetiştirdi)
- nobel için gerek ve yeter şart
(dbk21, 16.12.2007 22:21)
- bu yazıyı nerde okusam nerde duysam içim bir daha cız eder aslında. neden mi? girin bakalım orhan pamuk başlığına neler okuyacaksınız. girin bakalım bir gazete arşivine orhan pamuk hakkında neler yazmışlar. ama hiç birinde bu sözden bahsedilmemiş türkiye nin büyük aydını türkiye nin büyük yazarı türkiye ye nobel getiren yazar denir hakkında. ama bu söylemi sadece bir satır arası ufak bir haber olarak kalır. sana söylüyorum edebiyat aşığı ama edebi bir boktan çakmayan pıtırcık sen hala nasıl dersin bu adam iyi yazıyor bu insan değerli diye? bu adam değilmi senin ülken üzerinde olmayan bir şey üzerinden siyaset yapmaya çalışanların ekmeğine yağ süren onları destekleyen ? nasıl olurda üzerinde yaşadığınız topraklar hakkında tarihçi olmadığı halde siyasetçi olmadığı halde bu kadar basit konuşan bir adama hale değerli dersiniz? bu adam bu lafı söyledikten sonra ben bu adamın türkiye ye kazandırdığı nobelin nesiyle övüneyim. ha isterse birileri şeyine(gözüne(t)) soksun beni bağlamaz ama bir insan hem türküm deyip hemde bu cümleyi kurabilecek kadar aciz ise ben bu adamı hala neden seveyim? hala neden övünç kaynağı olarak kullanayım?
- sayı yanlış verilmiş 1 milyon 1 ve 30 bin 1 olması lazım .nasıl saydın lan pamukyan
- (bkz: oldu)
(cmkyk, 16.12.2007 23:01)
- katliam değildir ülke içi kargaşada isyanları önlemek için yapılmıştır ki her ülkede bunlardan beterleride yapılmıştır sayı tabikide bu kadar değildir. keşke olmasaymış ama ülke bölünmeye bırakılamazdı ki hala bırakılamaz. (30 bin kürt öldürüldü içindi) ermeni katliamı filan diye birşey yoktur telaffuzu bile çok çirkindir tamamen bir karalmadır belgelerle kanıtlanabilecek bir durumdur ayrıca eğer ermeniler öldüyse savaştıklarımızdır ve isyanları durdurmak için öldürdüklerimizdir ve onlarda bizim insanlarımızı katletmişlerdir unutulmamalı ayrıca bir milyon ermeni bile yoktu ülkede nasıl bu kadar ermeni öldürebiliyoruz başka ülkelerden katletmek için özel olarak mı topladık? yakın geçmişimizi iyice incelememizde yarar var. (1 milyon ermeni öldürüldü içindi)
- (bkz: heh heh hadi bakalım)
- (bkz: ulan özlemiştik be)
- uluslarası üne ve ödüllere kısayol sözleridir. bir diğer örneği emir kusturica'dır.
türklere ve müslümanlara bok atmakla artık her şey daha kolay*.
- keşke tam rakam verseydi bu biraz yuvarlak olmuş dedirten beyanat
(bkz: işkembe i kübra)(xlasss, 16.08.2008 12:45 ~ 12:45)
- (bkz: la fontaineden masallar)
- her ne kadar katılmasamda kendi görüşüdür sonuçta.ayrıca akla rahmetli uğur mumcunun "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" kavramını getirmiştir.insanlar daha bir kitabını bile okumamışken hakkında orhan pamuk kötü yazardır satılmıştır vs diyebilmektedir.öyle bir hava oluşturuldu ki sanki orhan pamuk kara kitapta "meraba biz 1 milyon ermeni öldürdük" kar da "hmm unutmadan 30 bin de kürt" demiş gibi..ha zaten sanıldığı gibi adam bu cümleyi kurup albert camusun john steinbeckin pablo nerudanın ve şu aklıma gelmeyen bir çok dehanın aldığı ödüle layık görülüyorsa kendisine sesleniyorum burdan..ey orhan pamuk; bana da bir iki kelime cümle vs verin de ben de nobel ödülü alıyım..lütfen lan..karizmam olur hava atarım sağa sola..
|