belki ilginizi çeker
  1. · ermeni dölü
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · yeşim salkım
  5. · erkekte ses tonu
  6. · yaran diyaloglar
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · selanik
  9. · küçük emrah

türkiye de ırkçılık yoktur  

1. "o halde biz aylardır neyi tartışıyoruz?", "hrant dink niçin şimdi aramızda değil?", "niçin birileri elde bayrak, kuran üzerine ırkçı yeminler ediyor ve türk anadan ve babadan olmayanlara nefret kusuyor?".... sorularını sordurtan cümledir.
    (neredesin soğuk kış, 29.03.2007 00:45)
  2. (hector, 29.03.2007 00:50)
  3. öncelikle afedersiniz ama "oha!"

müsadenizle size muharrem ergin amcamın orhun abideleri adlı bilimsel araştırmasının girişini yazayım;

"türk nizamının, türk töresinin, türk medeniyetinin, yüksek türk kültürünün büyük vesikası… türk gururunun ilahi yüksekliği… türk feragât ve faziletinin büyük örneği… türk içtimai hayatının ulvi tablosu… türk hitabet sanatının erişilmez(!) şaheseri… hükümdarâne eda ve ihtişamlı hitap tarzı… yalın ve keskin üslubun şaşırtıcı numunesi… türk milliyetçiliğinin temel kitabı…"

evet türkiyede ırkçılık yoktur ve evet herşey çok bilimseldir desem inanacak mısınız?
    (hepimiz nokta vuruşluyuz hepimiz lazeriz, 29.03.2007 00:55)
  4. doğru bir önermedir...

"türk olmak" bir ırka mensup olmak değil, bir halka, bir millete mensup olmaktır...

zira; insansoyunun mensup olduğu 3 ırk vardır:

(alfabetik olarak)
    1: beyaz ırk
    2: sarı ırk
    3: siyah ırk

ırkçılık, abd, güney afrika cumhuriyeti vb. ülkelerde vardır; beyaz ırk-siyah ırk çatışması... o ülkelerde baskın taraf genelde beyaz ırk'tır ve siyah ırk'tan olanları istemezler... bunun yanı sıra; beyazlar da siyahlar da tek milletten değildir... çatışmalarda hangi milletten oldukları da önemli değildir... sadece beyaz ırk ve sadece siyah ırk mensubu oldukları için çatışırlar...

bunlar (beyaz ırk-siyah ırk çatışması vs.) şu an yaşadığımız topraklarda yoktur... bunun haricindekilerin tanımı ancak "ayrımcılık" olabilir...

velhasılıkelam; (bkz: kavram karmaşası)
    (van den budenmayer, 18.12.2008 14:28 ~ 14:39)
  5. başlıkları alt alta okumak:
    -türkiyede ırkçılık yoktur
    -ermeni dölü
    (ehemöhöm, 18.12.2008 14:34)
  6. hayatımda duyduğum en saçma laf. çünkü ben bu sabah faşist gördüm. ben okula giderken o da yolun kenarından kenarından bi yere doğru gidiyordu. hala inanmıyorsanız yarın fotoğrafını çekip görsellere koyayım. bu nasıl bir gericilik, nasıl bir at gözlüklülük ben hala anlamış değilim. var işte, gördüm diyorum?
    (hector, 16.03.2009 16:01 ~ 16:02)
  7. türk dil kurumunun ırkçılık tanımı: insanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti, rasizm.

bizde bu bağlamda bir ırkçılık yok gibidir. yani ten rengi, göz şekli falan türünde ırkçılık yoktur yada çok azdır ama çok güzel faşistimiz vardır. dünya faşistlerini kapıştırsalar derece alırız.
    (capslock, 19.05.2009 01:52)
  8. (chicqo, 19.05.2009 01:57)
  9. hepimiz ermeniyiz sloganına gelen mantık ve vicdan yoksunu tepkileri ve hrant dink'in ölümünü neden bu kadar abartıyorsunuz,bakın kaç tane şehit verdik gibi sıfatsız demagojiler yapan insanlara sahip olduğumuzu düşünürsek çok da doğru gözükmeyen önermedir.
    (oradaydım, 19.05.2009 01:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil