gündem
  1. · erkekte ses tonu
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · zongul ducks
  7. · dersim katliamı
  8. · ilhan irem
  9. · 10 ocak 1972

türkiye de çok sayıda gizli eşcinsel olması  

1. doğru olan önermedir.

. (bkz: aşkım diyen erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: awp kullanan erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: darbe yapan erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: davul çalan erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: girilerini silen yazarda gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: gizli eşcinsel erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: komünist erkeklerde gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: köpek besleyen erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: kumdan kale yapan erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: nefes alıp veren erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: ofsayt diye duraklayanda gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: oturarak işeyen erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: pandik yiyen erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: pc kullanan erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: prezervatif takan erkekte gizli eşcinsellik vardır)
    · (bkz: saç kurutan erkekte gizli eşcinsellik vardır)

diğerlerine bkz veremeyeceğim özür dilerim...

(ara: gizli eşcinsellik vardır)
    (sen benim bir külah dondurmam, 07.09.2008 20:54)
  2. birbirlerinden haberdar olan insanlardırlar. gece aynı klüplere takılmakta, aynı pembe içkiden içmekte, aynı şarkıyla kendilerinden geçmekte ve (bkz: cemil ipekçi)ye büyük bir hayranlık beslemektedirler.
    (itülmüş, 07.09.2008 21:14)
  3. yıllar önce ingiltere'de falan sanırım yapılan bir araştırma, maço olarak tarif edilen "sert" erkeklerin, daha fazla eşcinsel eğilimler gösterdiğini ortaya koymuştu. türkiye'de de bu tip erkeklerden bolca bulunuyor. tiki tandanslı maço erkeklerin oranındaki bu yükseklik, gizli eşcinel oranındaki artışı da tetiklemiş olabilir. sert türk erkekleri kimliklerini ifade etmekte zorlanıyor maalesef.
    (piqolet, 10.04.2009 23:47)
  4. şimdi efendim; tamamen kişisel çıkarımım şu yöndedir...

"gizli eşcinsel nedir?" sorusuyla başlıyoruz. eşcinselliğini gizlemek ya da gizlenmiş eşcinselliğe deniyor olmalı gizli eşcinsellik. bu tercih ya da bir tercih neden gizlenir? açık (eşcinsellerin deyimiyle 'out') olmanın yargılandığı yerlerde gizlenir cinsel yönelim...

bu durumda türkiye'de çok sayıda gizli eşcinsel olması kadar normal bir şey olamaz zira türkiye'de kendini bu anlamda açık etmek yargılanmayı, dışlanmayı garanti etmektir.

türk insanı çoğunluktan yana olmayı sever -belki tabiiyetten bağımsız insana özgü bir durumdur bu-, bu raddede demokrasi çığırtkanının bulunmasının asli sebebi de sanıyorum ki demokrasinin 3. dünya ülkelerinde "çoğunluğun tiranlığı" olarak işlemesindendir. bu durumda; eşcinsel oluşunu gizlemek çoğunluktan olmak, yandaş bulmak, azınlığı parmakla gösterip eğlenmek gibi anlamlara gelmektedir. bir sözlük kankasına da ifade ettiğim gibi; ben "isteyen istediğini sevsin'ci bir insan"ım. aşkın, kalple ilgili bir şey olduğunu düşünüyorum. ben erkek bedenini çekici buluyorsam, bir erkeğin de benimle aynı fikirde olmasını makul bulmalıyım. bulmazsam, kendimle çelişmiş olurum.

murathan mungan'ın tespitiydi sanıyorum, murathan '95'te yazmıştı. anlamayı olmak sanıyoruz biz. bir eşcinseli anlarsak, ona açık olma şansı verirsek; mazallah biz de eşcinsel oluruz sanıyoruz. hayır yok öyle bir şey... bir şeyi anlamak, kabul etmek; onu desteklemek, ona alkış tumak ve dahası onun savunucusu olmak demek değildir. bir şeyi eleştirme hakkında yoksun kalmazsınız onu anlayınca...

kısacası; türkiye'de çok sayıda gizli eşcinsel olmayacak da nerede olacak? hollanda'da mı?

tanım: anlaşılabilir, makul ve normaldir.
    (zinkafnun, 11.04.2009 00:25 ~ 00:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil