genç vatan seviciler rahatsız.
son zamanlarda yavaş yavaş,
insana,
insan hayatına,
barışa yönelik bir takım gelişmelerden birileri neden rahatsız oluyor anlayamıyorum.
nedir istenen, niye ben anlayamıyorum?
savaşın devam etmesini mi istiyorsunuz?
daha çok mu insan ölsün istiyorsunuz?
pkk'lilerin coşkuyla karşılanması mı rahatsızlık nedeni? ne bekliyordunuz? bu sadece sizin savaşınız, sizin barışınız değil. bu hem türklerin, hem kürtlerin savaşıydı. ve şimdi tüm bunlar iki tarafın barış için attıkları adımlar.
senin şehitin senin için değerli, onun şehiti onun için değerli. bunu idrak etmek bu kadar mı zor?
senin canın yandıysa, onun canı da yandı. zaten bu ülke, kürtlerin canını yaktığı, onları yok sayıp, asimile etmeye çalıştığı için bu noktaya varılmadı mı? saçma sapan bir ülke politikasının sonucunda ölmedi onca genç insan. kimse sütten çıkma ak kaşık değil. önce bunu bir aklına sok.
benim için askerlik yapan çocuğunu kaybeden annenin evlat acısı da bir, dağdaki evladını kaybeden kürt annenin evlat acısıda. askerlik yapan bir gencin görevi 1- 1,5 yıl sürüyor. dağdaki genç ölene kadar oradan inemiyor. ikisi de
insan, ikisi de
evlat.
şimdi evladını kaybeden insanların acısını paylaşalım, o insanlar ne derse ağzımı açıp tek laf etmem.
ama kimse kalkıp onlar üzerinden
savaş propagandası yapmasın. evladını kaybetmiş annelerin ne hissetiğini düşünelim ama aynı zamanda askerde evladı olan ya da yakında gidecek olan annenin de şu günlerde ne hissettiğini de anlayalım.
ve son söz;
vatan vatan dediğin hepi topu
toprak parçasıdır. evini hangi toprak parçasının üzerine kondurursan orası vatandır. cansızdır, başına bir şey gelmez, öylece durur yerinde.
velhasılı kelam,
vatan için insan ölmez.
bizler savaş ölüleriyiz
bundan böyle karşı-karşıya değiliz
bildiririz
özdemir asaf