belki ilginizi çeker
  1. · turkuaz forma
  2. · türk milli takımının yeşil beyaz formayla oynaması
  3. · milli takım formasının turkuaz olması
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · uludağ sözlük
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · 
  9. · testtesttesttest

türkiye a milli futbol takımının turkuaz forması  

sayfa  / 2
  1. milli takım sponsoru nike firmasının türkiye için özel olarak tasarladığı yeni formamız.turkuazın hem türk ismini çağrıştırması hem de türk mimarisinde önemli bir yeri olması dolayısıyla böyle bir yola gidilmiş.

beğeni için biraz sabretmek gerekecektir zannımca.bu arada forma şöyle birşey olmuş;

(bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)

mehmet demirkol muradına erdi diyebiliriz sonuç olarak.
    (jugador, 10.12.2007 15:20)
  2. bayrağında olmamasına rağmen turuncu renkle özdeşleşen hollanda milli takımını biliyoruz... portakallar diyoruz.. ya da mavisi olmayan italyanın gök mavisini. ama milli takım, kırmızı ve/veya beyaz formadan başka forma giymemişti, öyle de kalmalıydı. bu turkuaz renk bazı şeyleri çağrıştırıyor, bazı değişimleri...
    (eskiunited, 10.12.2007 15:28)
  3. (bkz: psv eihndoven)
    (talen, 11.12.2007 02:56)
  4. arda'nın * "teknik kapasitem çok yüksek" duruşundan mıdır nedir, göze hoş geliyor bu yeni forma.
    (alik, 11.12.2007 03:11 ~ 03:12)
  5. dünyanın en önemli konusudur.
    (alkolik2000, 11.12.2007 03:24)
  6. lan turkuaz bayrağın neresinde acaba diye düşündüren şey.
    (bkz: dünyanın en yüzeysel adamı)(bkz: mı acaba)?
    (maglor, 11.12.2007 03:27)
  7. görüntüsü gayet şık özellikle ben bir bayan olarak bu formayı almayı düşünebilirim.ama ortada şöyle bir gerçek var halkın bu formayı kabulleneceğini zannetmiyorum.avrupa kupası'nda kırmızı-beyaz formayı görmek isteyeceklerdir.hatta tıpkı fenerbahçe'nin aldığı bir yenilgiyi turkuaz formasına bağlayıp uğursuz ilan etmesi gibi, olası başarısızlıkların faturası bile formaya kesilebilir.yok o ruhu veremedi,yok kırmızı-beyaz değildi diye.
    (dream with the fishes, 11.12.2007 10:03)
  8. büyütülmemesi gereken ama büyütülen bir olaya konu olan materyal. neden illa kırmızı beyaz olması gereksin ki? futbol artık bir gösteri sporu haline gelmiştir. milyarlarca insan haz almak için bu sporu seyrediyor. hep aynı şeyi görmek insana gına getirmez mi? bunu da bir değişiklik, bir hoşluk olarak görmek lazım. ben burda bir özenti durumu göremiyorum.

açıkçası neyi düşünerek bu rengi seçtiler, bilmiyorum ama çok güzel olmuş. turkuaz ismi türkiye'yi çağrıştırıyor bi kere. ayrıca yeşille mavinin karışımı olan bu renk, yeşille mavinin buluştuğu ülkemize de çok yakışmış bence.
    (mustafamacit, 12.12.2007 00:43)
  9. açık: turkuaaaaz
    kapalı: beyaaaz
    açık: turkuaaaaz
    kapalı: beyaaaz
    açık: en post-modern
    kapalı: türkiyeaaa
    (mademli bagnum, 12.12.2007 12:26)
  10. (bkz: yapma bunu yapma bunu)
    (amedian, 12.12.2007 12:35)
  11. (bkz: yapma canım kardeşim)
    (amedian, 12.12.2007 12:36)
  12. yeni renkleri ve tasarımıyla daha bir güzel olan formadır.formaya itirazım yok fakat arda turan denilen halı saha futbolcusunun üzerine giydirilmesine karşıyım ben.
    (nyksss, 12.12.2007 14:28 ~ 14:29)
  13. turuncu renkli hollanda milli forması kadar ilginçtir ancak... hollanda bayrağının renkleri arasında turuncu yoktur, ama nedense kimse garipsemez turuncuyu. turkuaz için de aynısı olacaktır bir süre sonra, göz alışınca.
    bu arada, hollanda bayrağı için
    (bkz: http://www.flags.net/...)
    (steinmetz, 17.12.2007 23:55 ~ 23:56)
  14. milli takımımızın kuvvetle olası avrupa şampiyonasında giyeceği yeni formalar..turkuaz-beyaz olarak tasarlanmış..nike yapıyor formaları ama insan bu kadar mı yapamaz!
    türk rengi demekmiş turkuaz...milli bir yönü var sonuçta..ama ben biliyorum buna da karşı çıkanlar olacak.kişisel olarak ben karşı değilim.benim nefret ettiğim formanın dizaynı..atlet gibi yapmayın kardeşim, özel olsun bize ait olsun..
    (zeushera, 18.12.2007 00:00)
  15. turkuaz renginin türkler tarafından bulunmuş bir renk olduğu ve türk mavisi olarak bilindiği için ana teması bu renk olan yeni milli takım forması. biraz kültür ve turizm reklamı kaygısı var bu formada. bunu yapmaları iyi mi olmuş kötü mü olmuş tam karar veremedim ama avrupa şampiyonasında adamlar bizim futbolumuzla değil forma rengimizin nerden geldiğiyle ilgilenecek heralde demeden de kendimi alamıyorum. diğer yandan iyi bir reklam gibi geliyor. bilmiyorum. allahım çıldırıciim.
    (sheakspoor, 18.12.2007 00:05)
  16. bence gayet güzel, alışılmışın dışında, farklı, kültürümüzün açısından uygun forma. zira turkuazı yabancılar türk rengi olarak biliyorlar. etimolojik olarak da öyle sanırım.

zaten çinilerdeki turkuaz, eski askeri kıyafetlerdeki(göktürkler) turkuaz vb. örnekler de bu formayı destekliyor.

farklılık olmuş, iyi olmuş kısacası...
    (patheticpoet, 18.12.2007 00:05)
  17. kırmızı beyazı ana renk olarak kullanıp aralarına turkuaz aksiyonlar katılsaydı daha güzel olurdu dedirten.ucuz görünen.
    (gebesh, 18.12.2007 00:07)
  18. öldükten sonra değeri anlaşılacak olan türk düşünürümüz sayın ahmet çakar ın şiddetle karşı çıktığı yeni milli takım formamız.
    (lucifer morningstar, 18.12.2007 03:39)
  19. bir türlü içime sinmemiş olan formadır...

ancak bahsetmek istediğim formaya duyduğum antipatik yaklaşım değil, medyamıza duyduğum iğretidir...

yeterdir artıkdır..

saçma sapan haber furyasına bir yeni halka daha eklendi..

bugün gazetelerde haber sitelerinde rasladığım saçma sapan bir haber var..ana temalı olarak fıfa’nın forumunda turkuaz formaya övgü olarak verilen bu haberlerde fifa forumunda ne idüğü belirsiz kişilerin yaptığı yorumlar haberlere taşınmış...bunlardan birisi de benim hasbelkader iyi olduğunu düşündüğüm ntvmsnbc..hadi hürriyetten, fanatikten, milliyetten filan beklerim, nerde abuk subuk haber onlar orada..ama ntvmsnbc saf ve temiz duygularımla oynadı resmen..

yahu ey haber gazetesi editörleri, hedeleri ve hödöleri, nasıl böyle malak haberlerin yapılmasına izin verirsiniz..

kısa bir cümle aktarıyorum;

"forumda, türk milli takımının formalarına ilişkin yorumlardan abd’den hannibal28 takma adlı bir kişi, “türkiye’nin deplasman maçlarında giyeceği, turkuaz şort ve çoraplar çok güzel. sanırım dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok” şeklinde yorum yaptı."

kimin nesi olduğu belli olmayan hannibal28 adlı kişinin yaptığı bir yorum, ntvmsnbc de nasıl haber olabiliyor?..

ne diyeyim, allah akıl fikir versin..lig devre arasına girmeyegörsün, habersizlik insana neler yaptırıyor...
    (joker, 27.12.2007 22:23 ~ 22:24)
  20. fikir babası mehmet demirkol'dur. lakin tasarımdaki aksaklıklardan firmamız mesul değildir. ben onun yalancısıyım. inanmazsanız stadyuma e-mail atıp sorun..

şahsen fikri desteklemekle birlikte tasarımın üstüne bir şeyler koyulabileceğini, böylece formanın bize özgün bir forma halini alacağını düşünmekteyim. düşünürüm mütemadiyen. başka işim yok zaten...
    (malpolitikası, 27.12.2007 22:40)
  21. gösterilen tepkilerin işe yaraması sonucunda yanına bir de nostaljik önde beyaz bantlı kırmızı forma da eklenmiştir. temennimiz nostaljik formamızın birinci forma konumunda olması ve yıllar sonra da hala kullanılmasıdır. haberi ve fotoları için,
    (bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (lord andurien, 24.03.2008 21:11)
  22. milli takımımıza yeni bir hava ve heyecan getirecek türk adıyla özdeşleşmiş rengin milli formamızda kullanılması gerçekten muhteşem bir uygulama olmakla beraber tasarımdaki basitlik , sadelik diyemeyeceğimiz kadar basit ötesi ve sıradan , pazarda satılan herhangi bir tişört havasından ileriye gidemeyen bir forma yapılması iki iyi şeyi birarada yapamayan türk milletine has bir durumdur .
    (legendhakan, 24.03.2008 23:28)
  23. ülkemizin milli takım forması olması açısından orijinal bir çalışmadır..

turkuaz renginin türk kelimesini çağrıştırması ve kültürümüzde önemli bir yer tutması sebebi öne sürülecek olursa mantıklı olabilir..

ama yine de: o ne be öyle fener forması gibi..
    (dişikartal, 24.03.2008 23:49 ~ 26.03.2008 11:12)
  24. (bkz: dostum turkuaz demişsin ama bu beyaz)
    (heathcliff, 24.03.2008 23:52)
  25. atletico madrid'in üstü kırmızı - beyaz çubuklu, altı mavi şortu gibi bir tasarım yapılsa belki beğenebileceğimiz, ancak fanila üstüne türk bayrağı ile nike firmasının tasarımcıya para vermediğini gördüğümüz forma. ayrıca kazım kanat "ay yıldızlı formayı turkuaz yaptılar, içine zenci marco'yu * koydular" diyerek, şovenizme yeni bir boyut katmıştır.
    (1925, 03.04.2008 06:59)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil