geçen gün kardeşimle oturmuş yüzük kardeşliğini seyrediyorken defalarca seyretmiş olmanın da verdiği labualiliklerle zihnimizde canlanan durum.
mesela:
-kahramanlarımızı çığ altında bırakmak için efsununu kullanan sarumana gandalf sübhaneke ile karşılık verirdi.
-aragorn ve arwen samanlıkta buluşurdu.
frodo ferit : keşke bu yüzük hiç bana gelmeseydi gandalf amca..
tarotçu gandalf : hastır len..takıp takıp kaybolmayı biliosun ama..gözü görünce tırstın di mi..
frodo ferit : yanlış anladın beni amca..amca size baba diyebilir miyim ??
tarotçu gandalf : hadi len..biliyorum yüzüğü kakalamaya çalışıyon bana di mi..ama yemezler koçum..hadi bakiim..bu arada yolu da buldum şu taraftan adana kebap kokusu geliyo..
pire gimli : ha bizim dayıoğlunun salonu var orda bi uğrayalım ayıp olmasın..
şeklinde diyaloglara sahne olabilecek olursa çok komik olacak film..
diyaloglarında kurtlar vadisi jargonu kullanıldığı zaman tadından yenmeyecek hadise.
aragornun serinin son filminde lanetlenmiş ölülerin vadisine girerken, sonunu düşünen kahraman olamaz veya savaşa giderken arwene ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm, ben senin için yaşamayı göze almışım demesi gibi.
(bkz: kara murat)
daha hasını zaten yapmadık mı? aragorn gibi ordulara dalıp tek başına ordu göçerten kara murat! legolas gibi bir kere de üç ok beş ok atıp her iriyle de hedefi gözünden vuran kara murat. bir de tarkan var. ayrıca onlar da sürekli yollardalar. ya tarkan'ı iyileştirmek için lavlara batıran adam... o da gandalf kadar bilge değil mi???
kadir inanır kırmızı kartalla sarumanın kalesine yaklaşır.
saruman! bundan sonra büyü yapmaycaksın. eyüp camiine gidip tövbe edeceksin.
yarın gandalf ı da al cuma ya gidin. bundan sonra adın saruhan. o yüzük de kiminse verin canım sahibine ayıptır.
trtdeki köy köy gezen bayanın, elf yerleşim birimlerini gezip de peksimet filan tırtıklarken grubumuzun da bu hanımla karşılaşması hoş bir ayrıntı olur kanaatindeyim.
(evet eşsiz doğası, kendine özgü kültürü, sımsıcak insanıyla miğferdibindeyiz.)
- gördüm ki nazgül büyümüş, serpilmiş!
- ayhan abi, o emine, nazgül başka, karıştırdın.
- nayır, nazgül 'ü getirin!
- güç künyesi sıktı çocuğu yetişin! goşun hacı fettah 'a haber edin, okusun üflesin!
- lahouuu !!!