gelenek ve göreneklerin bize armağanı olan bir çelenktir. bir adı olsun safsatası ile başlayıp, insanı evliliğe karşı soğutan etmenler arasındadır.
adı olmazsa 'konukomşu ne der?' arifesi daha da fenadır.
bir yüzükle elalemin ağzı kapanır. ha neden açılır hiç bilinmez. kız bir erkekle geziyorsa hemen bir damgalama olduğundan mı yoksa sözlü olsun nişanlı olsun bu kelimelerin pek güzel olduğudan mı bilinmez.
o değil de bunun öncesi bile var yahu.
'neyiz biz?' sorusu ile karşılaşmamış çok az erkek vardır.
illa bir şey olmanın zorunluluğu belki de.
önemli olan o içe ılıklık getiren his değil yani.
his nedir ki zaten değil mi? gelip geçer.
seni seveni seveceksin, o her şeyi yapar hem uğrunda değil mi?
hı hı tabi. hemen öyle söyleyiverince oluyordu.
çok doğru bir takıntıdır.şu işin adını koyalım şeklinde gözlemlenir.torba gibi büzülemeyen ağızlara ve sağdan soldan laf duymaya karşı birebirdir.anası bacısı olanlar durumu çok iyi anlar.
kız tarafı ve erkek tarafı olunmasına göre insana hissettirdikleri farklı olabilecek takıntı.
erkek tarafıysanız böyle bir baskı altında hissetme, "daha ne kızlarla neler yaşardım lan ben, ohaaa daha bi isveçli hatun nedir bilmeden göz göre göre tek bir insana bağlanıyorum lan!" gibi hıyarca düşüncelere kapılma şeklinde etkileri olabilir. sanki kendimiz italyan erkeğisegmentinde, çok über bir insanmışızcasına...
kız tarafında kızın direkt kendisi olmak nasıl bir şeydir bilemiyor, üstelik cinsiyetim nedeniyle hayal dahi edemiyor oluşumdan dolayı kız tarafında olup kızın bir yakını (abi, kardeş, baba...) olma durumundaki etkisini düşündüğümde ise gayet haklı bir takıntıymış gibi geliyor. zira yıllarca gözünden sakınıp bakıp büyüttüğün kızın/ablan/kız kardeşin göz göre göre itin tekiyle aşk yaşıyor! öpüşüyorlar falan, lavuk bi punduna getirip ellemeye falan çalışıyordur hatta kodumun bebesi! oha çok sinirlendim lan bi saniye giri, başlık falan gitmeye başladı aklımdan! öyle adalarda modalarda gezmece, el ele, göz göze, diz dize, hatta o yavşak fırsatını bulursa kucak kucağa anlar yaşamaca falan... tamam, nalet olsun doğanın kanunu bu, insanlar sever, sevilir, sonra hayatlarını birileriyle birleştirir evet ama o it ıssız adam triplerine girip yarın öbür gün "sorun sende değil bende, sen daha iyilerine layıksın, ben henüz evliliğe hazır değilim" gibi şeylerle gelirse ya kızımıza? lan bu kız eğlencelik kabak çekirdeği mi? öyle gez gez ondan sonra "sarhoştum aydım, ben bu işten caydım..." yok ya? göt!
niyetin ciddiyse alırsın çiçeğini çikolatanı, ananı babanı getirir istersin olum kızı! şu işin adını koyalım artık! etraftan laf oluyor... bizim kızımız stres topu mu lan!!! (yok harbi geriliyorum bitirmem lazım giriyi)
işte bu gibi değişik hisler yaşatabilen takıntıdır. düşününce kız tarafına hak verdim şimdi. kendimi resmen ırz düşmanı gibi hissettim lan! o kızın babasına benim kanım helal resmen... adam ne yapsa haklı. ben olsam kendime uyuz olurdum mesela.