belki ilginizi çeker
  1. · josef stalin
  2. · özgürlük ve dayanışma partisi
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · türklere özgü ölüm yolları
  9. · bana çok kız hasta

türk solunun genelde bölücü olması  

1. insanın bilmediği bir kavram üzerine yorum yapması sonucu ortaya çıkan genellemedir. sol görüşün temelinde toplumu kucaklamak yatmaktadır. her din, her ırk eşittir, ırk ve din siyasete alet edilemez çünkü sol görüş tüm bu kavramlara eşit mesafeden bakar, kişileri dinlerine ve ırklarına göre ayırmaz. tüm genellemeler gibi bu genellemede yanlıştır.
    (deniz, 26.07.2007 19:50)
  2. geçen bir adam gördüm abi. adam böyle sakallı falan. sordum akp ye oy vermiş. dedim ki bu akp genelde dinci.

sonra bir adam daha gördüm. böyle kelli felli. adamın yanında askılı tişört giymiş bir kadın vardı. "kime oy verdiniz" dedim. "akp" dedi. benim devreler yandı tabi.

doktora gittim, sen beyin amcıklaması geçirmişsin dedi.

evet evet doğru teşhis beyin amcıklaması...
    (never walk alone, 26.07.2007 19:50 ~ 28.07.2007 02:22)
  3. sağın (dikkat ederseniz türk sağı bile diyemiyorum) kendini haklı çıkarmaya çalışma çabalarından yalnızca biri. yoksa hala neden akp ye oy verdim diyemiyor musunuz?
    (ben de öyle biliyordum, 26.07.2007 19:56)
  4. (bkz: sağcıların genelde provokatif davranması)
    (trişka, 26.07.2007 19:57)
  5. (bkz: türk soluna genelde bölücü damgası vurulması)
    (orsssss, 26.07.2007 19:59)
  6. (bkz: türkiye de sağcının sağcı solcunun solcu olmaması)
    (zoser, 26.07.2007 20:00)
  7. sol bölücü olmalıdır. zira, dünyadaki tüm ülkeler binlerce parçaya bölündüğü zaman ancak eşitlik sağlanabilir. devlet, insana karşıdır ve insanın düşmanıdır. ve aslında tüm dünyadaki tüm bireylerin yapması gereken kendi devletine vergi vermekten ve askerlik hizmeti sunmaktan vazgeçmektir. bi dakka lan, sol derken ayarını kaçırdık anarşist olduk galiba. yine de siktir edin vergi vermeyin. veriyosunuz da noluyo. hatta ekonomiye katkıda da bulunmayın; yani çalışmayın, kazanmayın ve harcamayın. kendi yağınızla kavrulun. dünyayı siktir edin. yatın uyuyun. aha lan şimdi de nihilist olduk. ayar tutmuyo bugün ideolojik doğrultum.

bölerken kimseye hak geçmezsen, bölücülük solculuğa halel getirecek bir şey değildir. ya da öyle midir? ya üf ne bileyim.
    (diskonnektus erektus, 26.07.2007 20:01 ~ 20:01)
  8. "öğretmenler odasındaki ortam o güne kadar hiç bu kadar mutlu olmamıştı. o gün o sağcı hocaların hepsi bir araya toplandılar. moralleri süper, ağızları kulaklarındaydı. biz kendi aramızda üzülürken, onlar apar topar hazırlanıp dışarı çıktılar. o gün aşırı sağcılığın aslında bildiğin faşizm olduğunu anladım. işte o gün sivas katliamın olduğu gündü." diyor bu ülkeye 30 sene hizmet vermiş bir başka öğretmen.
    şimdi bu aynı adamlar ahmet necdet sezer'i beğenmiyorlar. sevmemelerini haklı buluyorum : katliamları destekleyenler sezer'i sevebilir mi?

not: tabi bir zamanlar en tepede duran yazı yerinde bambaşka bir yazı var idi. onun varlığı ile daha bir anlamlanan bir yazı idi bu.
    (ikiguzelhareketbirden, 26.07.2007 20:15 ~ 28.04.2008 12:29)
  9. "öğretmenler odasındaki ortam o güne kadar hiç bu kadar mutlu olmamıştı. o gün o sağcı hocaların hepsi bir araya toplandılar. moralleri süper, ağzıları kulaklarındaydı. biz kendi aramızda üzülürken, onlar apar topar hazırlanıp dışarı çıktılar. o gün aşırı sağcılığın aslında bildiğin faşizm olduğunu anladım. işte o gün maraş katliamının olduğu gündü." diyor bu ülkeye 30 sene hizmet vermiş bir başka öğretmen.
    şimdi bu aynı adamlar solcuları beğenmiyorlar. sevmemelerini haklı buluyorum : katliamları destekleyenler solcuları sevebilir mi?

(bkz: bok yiyesiceler)
    (compasino, 26.07.2007 20:19 ~ 20:22)
  10. karşılığında bir ödül alınması gereken çıkarımdır.
    (bkz: üstün anlayış ödülü)
    (bkz: nerenden anladın)

apo'yu seven zihniyet tayyip'i sevebilir mi ? peki...
    bizzat tayyipin kendisi apoyu sever.
    (bkz: 'sayın'lar 'sayın'ları sever)
    burdan üstün anlayış ödülü almış insanlar olarak bir çıkarım yapabilir misiniz ?
    (bkz: dostumun dostu benim dostumdur)
    üstün zihniyet alt yazısı : apoyu seven tayyipe bayılır.
    (bkz: alt kimlik altında ne mutlu kürdüm diyene)

aziz nesinin %60ına :
    (bkz: abd: türkiye'nin kararından memnunuz)
    (witchontheroof, 26.07.2007 21:03)
  11. (bkz: kurguladığını gerçekmiş gibi görmek)
    (inti illimani, 26.07.2007 21:16)
  12. türk solu mu? yahu sol dediğimiz şey sadece bu topraklarda mı var? bu enternasyonal bir dünya görüşü değil mi? evet, türk solu bölücüdür.ayırmıştır kendini dünya hareketinden, kendini bir sınırın içine kapatarak.
    (noluyoruz yahu, 27.07.2007 22:17)
  13. kemalist değerler üzerine sosyalizmi kurmak isteyenlerin (deniz gezmiş, mahir çayan ve bu fraksiyonların benzerleri) dışında oldukları genelleme.

sakın bana kemalizm' de milliyetçilik var demeyin..küçülmeyin..yalvarıyorum...
    (korkusuz ördek, 27.07.2007 22:38 ~ 28.07.2007 00:05)
  14. sağın bok atmasıdır
    (medium, 05.08.2007 17:10)
  15. (bkz: solcuyum deyip kürt milliyetçiliği yapmak/@1206433)
    (bilgez, 05.08.2007 17:11)
  16. (bkz: genellemenin dayanılmaz hafifliği)
    (liselle, 05.08.2007 17:20)
  17. her okuma yazma bilen bunu yeterli görüp belli bir konu üzerine bilgisi olsun olmasın fikir beyan ederse türevleri rahatlıkla görülebilecek önerme.
    (strangelove, 05.08.2007 17:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil