insanın bilmediği bir kavram üzerine yorum yapması sonucu ortaya çıkan genellemedir. sol görüşün temelinde toplumu kucaklamak yatmaktadır. her din, her ırk eşittir, ırk ve din siyasete alet edilemez çünkü sol görüş tüm bu kavramlara eşit mesafeden bakar, kişileri dinlerine ve ırklarına göre ayırmaz. tüm genellemeler gibi bu genellemede yanlıştır.
geçen bir adam gördüm abi. adam böyle sakallı falan. sordum akp ye oy vermiş. dedim ki bu akp genelde dinci.
sonra bir adam daha gördüm. böyle kelli felli. adamın yanında askılı tişört giymiş bir kadın vardı. "kime oy verdiniz" dedim. "akp" dedi. benim devreler yandı tabi.
sağın (dikkat ederseniz türk sağı bile diyemiyorum) kendini haklı çıkarmaya çalışma çabalarından yalnızca biri. yoksa hala neden akp ye oy verdim diyemiyor musunuz?
sol bölücü olmalıdır. zira, dünyadaki tüm ülkeler binlerce parçaya bölündüğü zaman ancak eşitlik sağlanabilir. devlet, insana karşıdır ve insanın düşmanıdır. ve aslında tüm dünyadaki tüm bireylerin yapması gereken kendi devletine vergi vermekten ve askerlik hizmeti sunmaktan vazgeçmektir. bi dakka lan, sol derken ayarını kaçırdık anarşist olduk galiba. yine de siktir edin vergi vermeyin. veriyosunuz da noluyo. hatta ekonomiye katkıda da bulunmayın; yani çalışmayın, kazanmayın ve harcamayın. kendi yağınızla kavrulun. dünyayı siktir edin. yatın uyuyun. aha lan şimdi de nihilist olduk. ayar tutmuyo bugün ideolojik doğrultum.
bölerken kimseye hak geçmezsen, bölücülük solculuğa halel getirecek bir şey değildir. ya da öyle midir? ya üf ne bileyim.
"öğretmenler odasındaki ortam o güne kadar hiç bu kadar mutlu olmamıştı. o gün o sağcı hocaların hepsi bir araya toplandılar. moralleri süper, ağızları kulaklarındaydı. biz kendi aramızda üzülürken, onlar apar topar hazırlanıp dışarı çıktılar. o gün aşırı sağcılığın aslında bildiğin faşizm olduğunu anladım. işte o gün sivas katliamın olduğu gündü." diyor bu ülkeye 30 sene hizmet vermiş bir başka öğretmen.
şimdi bu aynı adamlar ahmet necdet sezer'i beğenmiyorlar. sevmemelerini haklı buluyorum : katliamları destekleyenler sezer'i sevebilir mi?
not: tabi bir zamanlar en tepede duran yazı yerinde bambaşka bir yazı var idi. onun varlığı ile daha bir anlamlanan bir yazı idi bu.
"öğretmenler odasındaki ortam o güne kadar hiç bu kadar mutlu olmamıştı. o gün o sağcı hocaların hepsi bir araya toplandılar. moralleri süper, ağzıları kulaklarındaydı. biz kendi aramızda üzülürken, onlar apar topar hazırlanıp dışarı çıktılar. o gün aşırı sağcılığın aslında bildiğin faşizm olduğunu anladım. işte o gün maraş katliamının olduğu gündü." diyor bu ülkeye 30 sene hizmet vermiş bir başka öğretmen.
şimdi bu aynı adamlar solcuları beğenmiyorlar. sevmemelerini haklı buluyorum : katliamları destekleyenler solcuları sevebilir mi?
türk solu mu? yahu sol dediğimiz şey sadece bu topraklarda mı var? bu enternasyonal bir dünya görüşü değil mi? evet, türk solu bölücüdür.ayırmıştır kendini dünya hareketinden, kendini bir sınırın içine kapatarak.