belki ilginizi çeker
  1. · pippa bacca
  2. · ümmetçilik
  3. · babanın mesleğinden utanmak
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · erkekte ses tonu
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · las vegas
  9. · şampiyon kulüpler kupası

türk olmaktan utanmak  

sayfa  / 2
  1. demokrasi ve özgürlük yanlısı insanlarla aynı toprakta yaşıyor olmaktan rahatsızlık duyan "diğerleri"nin kapıldığı anlamsız hipokondriyak ruh hastalığı.
    (factotum, 24.02.2007 22:01)
  2. insanlarla barışık olmanın öncesinde kendisiyle barışık olmadığını düşündüğüm bir ifadedir.
    (bahana, 24.02.2007 22:03 ~ 22:12)
  3. (bkz: başlıktan yazar tahlili)

düzeltme : bir önceki giriye bir şeyler olmuş , arkadaşlar sağolsun uyardılar. ben de kasayım yazayım dedim.

bir çok kişi tanıyorum türk olduğu için kompleks duyan , türk insanı şöyledir , türk insanı böyledir cinsi laflar eden. neden bu kompleks , türk insanı bu kadar kötü mü gerçekten ya ? türk olmak bu kadar mı kötü , insan insandır , kötüsü de vardır iyisi de , fakat illahi bir genelleme yapılacaksa şanlı tarihimiz bir okunsun , o zaman belki daha sağlıklı bir tahlil yapılabilir.
    (hplovecraft, 24.02.2007 22:03 ~ 22:18)
  4. milliyetçiliğe karşı ortaya atılmış milliyetçi bir eylemdir.
    (tangerine, 24.02.2007 22:04 ~ 22:10)
  5. (bkz: düşene vurmak)
    (hplovecraft, 24.02.2007 22:12)
  6. (bkz: utanmak da utanmak)
    (bkz: nereye kadar)
    (factotum, 24.02.2007 22:13)
  7. (bkz: başlığı milletin üzerine bırakıp kaçmak)
    (tangerine, 24.02.2007 22:13)
  8. türklük adına yapılan bir çok gerzekçe olay karşısında bir çok kişinin yaşadığını tahmin ettiğim haleti ruhiyedir.
    (brayton, 24.02.2007 22:40)
  9. (bkz: aşağılık kompleksi)
    (talisman, 24.02.2007 22:43)
  10. hayatımda yapacağımı düşünmediğim, ama bugün itibariyle sıkça düşündüğüm olay...

şu seçim sonuçlarına bakıyorum da... ülkenin içine eden, kafa yapısının hangi taraflara kaydığı bu kadar belli olan, rte adında hakkında yorum yapmak istemediğim bir başkana sahip bir "parti"ye ülkemin %50'si oy veriyorsa, sanırım türklüğümden utanmak gibi birşeyin aklımda dolaşması gayet normal...

ey atam, ülkenin bu günleri görebileceğini hiç tahmin etmişmiydin merak ediyorum...

(bkz: elm sokağında kabus)

-----------

edit: great dilemma'dan aldığım mesajla düzeltiyorum: neden ben utanıyorum ki? neden o garip %50'lik kesim utanmıyor da ben utanıyorum? neden ülkesini bile bile karanlığa itenler utanmıyor da ben utanıyorum? şerefsizliğin ırkı olmuyor. uyardığın için teşekkürler.
    (noscho, 22.07.2007 19:19 ~ 20:13)
  11. (bkz: 22 temmuz seçimleri)
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 22.07.2007 19:28)
  12. (bkz: yok böyle bişi)

türk olmaktan asla utanmam ama 22 temmuz 2007 genel seçimlerinin sonuçlarına baktığımda başta giden partinin milletvekillerinin türk olmasından utanıyorum gerçekten. şeriatçiler irana gitmeli, gitsinler ülkelerinde mutlu mesut yaşasınlar.
    (auryn, 22.07.2007 19:30)
  13. an itibariyle içimde duyduğum his. demekki yüce atatürk yanılmış, türk milleti ne çalışkan ne de zeki değilmiş.
    (tubs, 22.07.2007 19:38)
  14. aklı başında bir türksen olmayacak şeydir. he yok 1946 yılından kalma ekmek karnesiyle seçim propagandası yapan, oğluna çürük raporu verip askerlikten kaçmasını sağlayan, aynı zamanda da kendine ait gemi ve gemi hattı alan, köylüye ananı da al git, şehit ailesine de askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyen, dgm yi taraflılıkla suçlayan, öcalan a sayın diyen, şehitlerimizi kelle diye tasvir eden, insanların dini duygularını sömürmesi muhtemel aynı zamanda da amerika yalakası olması büyük ihtimal olan bir genel başkana sahip bir partiye oy verip, o genel başkanı başbakan seçtiren bir türksen, evet, utanabilirsin.
    (hayalet, 22.07.2007 20:02 ~ 23.07.2007 19:38)
  15. şöyle de bir küçük fıkra var:

abazaya* sormuşlar:

- abaza olmasaydın ne olurdun?

biraz düşünmüş:

- vallahi çok mahcup olurdum.
    (azwepsa, 04.12.2007 16:23)
  16. gurur duymana vesile olmayan bir olgu , utanmanada sebep olmaz. hissiyatım nötrdür. uzun boyu ile gurur duyanları düşününüz. mavi gözleri ile eşitler arasında birinci olduğunu düşünen bir insan evladını. aynı hesap.
    ama şunu da demeden bitirmeyelim sözümüzü: değer atfedip gururlanmana sebep olarak gördüğün herşey, aynı zamanda utanç duymana da sebep verecek niteliktedir. kusursuz vücudunu soyunarak elaleme gösteren bir kadın, hayranlık uyandırdığı kadar , ahlaksızlıkla da suçlanabilir.
    beni öldürmeyen güçlü kılar mematiii
    (forum tadı yakalamak)
    (altlejant, 04.12.2007 16:28 ~ 05.12.2007 09:31)
  17. pippa bacca cinayetiyle bir kez daha hissettiğim duygu.

(bkz: @2341022)
    (jenesaispas, 13.04.2008 18:57 ~ 19:44)
  18. sadece tatil için türkiye'ye gelmiş iki turist bayanı tecavüz edip öldürüren türk (yada türkler) yüzünden bir kere yaşamış olduğum duygu.
    (rushmo, 13.04.2008 19:03)
  19. utananlara sorarsak ırkçılığa kızarlar,milliyetçilere faşist derler,ülkücü diyemeden küfür ederler amaa iş utanmaya gelince ırkçı,faşist davranırlar.kana dayalı milliyetçilik yaparlar.

saçmadır.faşizancadır.
    (asasdas, 13.04.2008 19:05 ~ 22:20)
  20. pippa bacca cinayetinden dolayı veya başka bir sebeple hissetmediğim duygu. malum yaratık türk olduğu için değil sapık bir katil olduğu için malum eylemi gerçekleştirmiştir. o yaratık bir bilgisayar mühendisi olsaydı bilgisayar mühendisi olmaktan da utanmayacaktım.
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 13.04.2008 19:06)
  21. iki yüzlü olmaktır.her gün töre diye tecavüz olayları yaşanırken utanan çıkmazken,dünya duyunca "aman elalem ne der,rezil olduk" diye utanmaktır.

tecavüz,cinayet,hırsızlık...

dünya'nın her yerinde var,türkiye'de de var ama bu bütün bir milletten utanılacağı anlamına gelmez,insanlıktan utanılır,türklükten değil.

ırkçıysan o başka...
    (asasdas, 13.04.2008 19:12)
  22. mantıksız bir duygudur zira utanç duymanıza neden olan kişileri suça yönelten ırkları değil karakterleridir. o zaman olguyu daha da genişletmek gerekir.
    (bkz: insan olmaktan utanmak)
    (bkz: insanlık suçları)

(bkz: hiroşima ve nagazaki)
    (bkz: hitler)
    (bkz: soykırım)
    (bkz: nükleer silah)
    (bkz: ırak)
    (bkz: filistin)
    (bkz: bosna)
    (bkz: afganistan)

uzar gider...
    (ichliekazancıbedich, 13.04.2008 19:25)
  23. temelinde insan olmaktan utanmak yatar. ya da yatmalı en azından.
    (ahmak ı hayal, 13.04.2008 19:26)
  24. yurt dışına çıktığınızda sizi en çok dolandıran ve kazıklayan insanlar türk olduğunda,türk ün türk e bırak yardım etmek türk olduğunu bile söylemeye çekindiğinde,insana yaşam hakkının saygının olmadığını,hayatların bu kadar ucuz olduğunu gördüğümde,insanların yaptığı kabalıklar karşısında özür dilemek yerine daha da üste çıkmaya uğrastıklarına tanık olduğumda,her türlü suçta,tacizde,cinayette,bağnazlıkta,gericilikte insanları daha da bastırmaya ve kafalarının içlerini karartmaya uğraşanların bu ülkede yaşadıklarını bir kere daha hatırladığımda ve en son duyduğum pippa bacca nın başına gelen olaydan sonra bu hissi üzülerek ve iğrenerek tekrar tekrar yaşıyorum ...
    (naushika, 13.04.2008 19:26 ~ 19:27)
  25. yanlıştır.

bir kişi ya da bin kişi, farketmez, eğer insanlık dışı bir eylem gerçekleştiriyorlarsa bu insanlardan utanılabilir; gayet doğaldır. ama içinde bulunulan ulusun bir ferdi olarak, bu eylemden dolayı ulustan utanmak son derece yanlıştır. bunlar münferit olaylar deyip işin içinden sıyrılma çabası değildir bu, ancak olayın münferit bir olay olduğu gerçeğini de değiştirmez.

illa ki birşeylerden utanılacaksa bu "münferit" olayların kahramanlarının cahilliklerinden, az gelişmişliklerinden ve vahşiliklerinden dolayı olması gerekmektedir ki, bunun da sebebi türk olmak değil, türkiye standartlarında yaşamaktır. toprakları üzerinde yaşayan halka eğitim eşitliği getiremeyen ve insanlarını esas eğitmesi gereken konularda eğitemeyen devlet mekanizmalarından utanılmalıdır. yıllardır kendi insanlarını en insani konularda bile bilinçlendiremeyen yöneticilerden utanılmalıdır, koca bir ulustan değil.

italyan bir sanatçı* türkiye'den geçerken pekala rastlayabileceği bir sanat çevresi ile entellektüel birikimlerini paylaşırken ve kültürel bir alışveriş yaparken, çevresinde bulunan ve bu sohbeti gerçekleştiren türkler sayesinde nasıl türk olmaktan gurur duymuyorsak(duymayacaksak), aynı kişi vahşi bir cinayete kurban gittiği zaman da türk olmaktan utanmayacağız; zira bu ikisi arasındaki noksanlık derecesi aynıdır.
    (strutter, 13.04.2008 20:52)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil