|
|
- (bkz: türklerden türkler diye bahseden türkler)
düzeltme :bir zamanlar burada bir sürü giri vardı. başlık başıma kalmış.
- çatalın kenarıyla tatlıyı ikiye ayırıp yemek.
- her pasaport kontrolünde yaptığım şeydir. çıkarıyorum tc pasaportunu, "aboooouuuv, sen türksüüüüüüün." diyorlar. ben de "what were you thinking, my dick!" diyerek kahkaha atıyorum. oryantalizmin alnına para yapıştırıyoruz.
- yol ortasında göbeğini kaşımak
- serçe parmağını kulağına sokup karıştırmak,sonra da parmağına bakmak
- (bkz: tüm dünyanın yaptığını türklere özgü diye sunmak)
- bu konuyla ilgili eskilerin anlattığı bir hikaye vardır,yamulmuyorsam demirtaş ceyhun'un da bir kitabında okumuştum;
yurtdışına çıkan bir grup türk işadamı bir lokantada yemeğe otururlar.gruptan biri garsona "bakalım bizim hangi ülkeden geldiğimizi bilecek misin?" kıvamında bir soru sormuştur.garson da "türksünüz" yanıtını vermiştir.adam garsonun nasıl bildiğine şaşırıp ve sormuştur " nereden bildin?",garson "yemek masasında bu kadar ekmeği en çok türkler tüketir." der.
bu hikayenin bir de tuz versiyonu bulunmaktadır.kanımca ikisi de doğruluk payına sahiptir.
- barda filmindeki gibi elde tespihle, salaş gömlekle, ayakkabıların üstüne basarak gezen 'alayınızın mına qoruz lan' cinsi naralar atan nevropat, kırmanço tipler de bu sınıfa rahatlıkla girer.
- bir gün sultanahmette, mecburen tur arabaları ile gelmiş irili ufaklı ve kafile halindeki japon, rus, ingiliz turistlere karışmış vaziyette gezerkene, karşıdan gelen ilköğretim çağı veletlerinin bizi o arada turist sanması ile "how are you", "my names alican". "peki what is your name" sorularına maruz kalaraktan kimliğimi belli etmek için türlü rezilliklerle "yok canım ben türküm valla bak filan " deyip "aaa görüyonmu lan kız türkçe konuşabiliyor" cevabından sonra daha da bir sinir olup "aaa yeter ama", öğretmenlerine ters ters bakıp "çocuklara bir türkle turisti ayırt etmeyi öğretemişsiniz, yazık yazık" diyerek iç geçirdiğim bir olayda bazen de zor belli edildiğini tecrübe ettiğim durumdur.
- sorulan bazı sorulara "hayır" yerine sadece "cık" effekti ile cevap vermek. bildiğim kadarıyla bu da sadece bize özgü bir davranıştır
- tuvalet kapısını tıklatdıysanız ve içerden "dolu" sesi geldiyse bilin ki içerdeki türktür. vay be.
- aklına ya kaçarken ya sıçarken gelmek. kesinlikle bu türktür.
(bkz: bir türk dünyaya bedel)
- 18 mart 1918 de vatanını hayatı pahasına korumak,
mermilerin önüne tereddüt etmeden atlamak,
düşman zırhlılarını,hiç ummadıkları anda,savaşı aldık dedikleri anda neye uğradıklarına şaşırtmak,
çanakkale geçilmez i tüm dünyaya öğretmek türk ün kendini naçizane belli etmesidir
- çorabın temiz mi kirli mi olduğunu koklayarak anlıyorsa muhtemelen o kişi bir türktür.
- parkta çekirdek çitlemek, her yeşillik görülen yerde mangal yakmaya çalışmak, gittiği her ülkeyi çok kısa sürede öğrenerek yerlisinden daha çok çevreyi bilmek, yolda tombala çeker gibi şeyini kaşımak.
eksilemelere edit: kendini eleştiremeyen insanlar bir adım ileri gidemezler.
- yabancı bir ülkeden ayrılırken aşık olduğu insandan havalimanında gözyaşları içinde ayrılması saatlerce süren yolculuk boyunca gözyaşlarının dinmemesi. ucaktaki tüm yabancıların "bu adam neden ağlıyor" diye düşünmesi ve aynı zamanda da sorunun bizzat cevabı...
- baş parmağın orta parmağa sürtünmesi sonucu çıkan ses eşliğinde göbek atmak.
- sallanan masanın havada kalan ayağının altına kağıt katlayıp koyarak dengeye getiren veya rüzgarlı bir yerde sigara içmeden önce kültablasının içine su koyan bir kişi görürseniz türk olduğuna emin olabilirsiniz
- yolda adres sormak 200 metre git orda kime sorsan söler demek
selamın aleykum diye girdiğin bakkala bira var mı diye sormak
- bir rivayete göre travian'da saldırıya uğrama sebebi imiş
- türkçe konuşmak
- sınırsız içecek olan otellerde bar müdavimi olmamak,içeçeğin kadar almak.özellikle ingilizler aç gibi paso bira almalarıyla kendilerini aşırı belli ediyorlar.
- yoğurt ve dondurma kaplarını biriktirmek.
|