belki ilginizi çeker
  1. · müslümanım kürdüm türk milliyetçisiyim
  2. · stanford prison experiment
  3. · eve su getiren sucu
  4. · hanzala
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · öğretmenler günü
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · beynamaz
  9. · bahar

türk milliyetçisi kürt  

1. (aintitfunny, 04.09.2008 14:26)
  2. (aglaures, 04.09.2008 14:30)
  3. malatya ve elazığ gibi şehirlerde evvela götkorkusundan daha sonrada vahşi bir paylaşım duygusunun bastırılamamasından dolayı çoğalan insan modeli.
    malatya olayları sırasında mhp ve yandaşları tarafından tertip edilen katliamda daha çok kürt asıllı mhp liler alevilere ait dükkanları yağmaladılar.ve neticesinde bugünkü malatya portresi çıktı.bugün malatya da mhp ve ülkü ocakları tamamen kürt yurttaşların egemenliğindedir.
    (rafinevinterize, 04.09.2008 15:02)
  4. atatürk milliyetçiliğinden haberi dahi olmayan, mhpli, devletçi* kürt. bu sınıflamaya dahil olan kürtlerin çoğunluğu ya korucu ya da mhp il/ilçe teşkilatına üye olanlardan oluşur. bir kısmı da güvenlik güçleriyle olan sıkı ilişkilerinden dolayı* türk milliyetçisi kesilir. bu insanların çok azı türk milliyetçiliğinin gerçekte ne anlama geldiğini bilir. geriye kalanları sırf menfaat, rant savaşında sırtlarını dayayacakları sağlam bir kapı buldukları düşüncesiyle bu fikre sıkı sıkıya sarılırlar. ''sen kürtsün. türk milliyetçiliği yapmak sende biraz sırıt mıyor mu?'' diye sorsan, göğsünü gere gere '' bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz.'' tarzında ezbere bir çıkışla cevaplar. ''iyi de sen genel olarak türk halkının değil, mhpnin söylemlerini benimsemişsin. mhp milliyetçisi olmayasın sakın?'' sorunuza, ''mhp zaten türk halkıdır.'' gibi abuk bir cevapla karşılık verir ki, o an ona birşeyler anlatmaya çalışmaktan vazgeçer, yolunuza gidersiniz.

kendi halinde, sıradan bir kürt, en fazla bir milli maçta türkiyenin coşkusuna yürekten katılır. sözgelimi bir istiklal marşını duygulanarak okuyanına rastlamadım ben. ya da andımızı... buna karşın türkiyenin ilerlemesini, güçlenmesini, zenginleşmesini en az bir türk vatandaş kadar istediğine şüphem yok. iş, türk milliyetçiliğine gelince saçma ama. kürt milliyetçisi türk gibi aynen...
    (öz mayamili, 04.09.2008 16:15)
  5. malatya'da bunlardan bolca vardır.aynı şekilde elazığ ve diyarbakır'ın malatyaya yakın olan taraflarındada varlar.
    (ioriyagami, 24.03.2009 21:20)
  6. "laz'dan oluyor da kürt'ten neden olmasın" dememe neden olan şahıs.

evet, ben atatürk'ün ortaya koyduğu kapsayıcı ve birleştirici milliyetçilik olgusuna tamamen bağlıyım. kendimi de milliyetçi ya da ulusçu olarak görüyorum. ne yani şimdi faşo muyuz veya kafatasçı mıyız? hayır.

böyle kürt yok mudur? var tabi, sayıları da az değil. sorun nedir peki?

bir de milliyetçilik ve ülkücülük kelimelerini bir gruba ait olarak görmüyorlar mı asıl ona fitil oluyor insan. ne kadar önyargılısınız yahu. illa cecece demem mi gerekiyor milliyetçi olmak için?

sanki lazlar hiç acı çekmedi de hep kürt türk kardeştir bağırıp çağırıyorsunuz. bunu demek bile başlı başına yanlıştır. bu ülkenin vatandaşı olan herkes kardeştir. bu ülke vatandaşlarının refahı ve iyiliği çalışan herkes de milletini seviyor demektir.

ne mutlu türk'üm diyene! bu sözü o kadar yüzeysel gören kişi varki, gerçekten hayret ediyorum.

ona buna laf yetiştireceğinize önce kendinize bakın. önce önyargısız yaklaşmayı öğrenin.
    (hashus1099, 24.03.2009 21:32)
  7. "türk" kelimesini etnik bir kavram olarak görmeyen kürt de olabilir pekala.

bazıları kendini saf türk,bazıları saf kürt zannetse de ve bu ayrımın il sınırı kadar keskin sınırlarla ayrıldığını düşünse de,herkes biraz türk,biraz kürt,biraz ermeni,biraz başka birşey yurdumda.kendini türk milliyetçisi türk zanneden birçok kişi aslında başlığın ta kendisi az da olsa.bir o kadar da türk düşmanı türk var.

işin ilginci bu kadar kürdü bünyesine kabul etmiş ülkücüler faşist, sen kürtsün senden türk milliyetçisi olmaz diyenler değil.
    (bukalemun, 24.03.2009 21:46)
  8. pekala olabilecek kürttür. şimdi şöyle bir şey var. anayasada ne diyor; türkiye cumhutiyeti'ni var eden halka türk denir diyor. yani neymiş türklük kafa işiymiş. kaldı ki insanların kürtlüğüne, ermeniliğine dokunmaz bu. türk genel bir kavramdır. türkiye halkını ifade eder. ayrıştırıcı değil, bütünleştiricidir.

ama siz liboşlara, çakma marksistlere çok koyar bu.
    (psikopat yazar, 24.03.2009 21:50)
  9. basında kürt milliyetçisi türkler görmeye fazla alışıldığından mütevellit garip karşılanan ve hemen inkara gidilen kişilerdir. vardırlar.
    (kalegençlik, 24.10.2009 01:53)
  10. konuya başka bir açıdan yaklaşılırsa, türk milliyetçisi türklerin türk ırkından olup olmadığının sorgulanması gerekir ve şöyle sormamız gerekir kendi kendimize:
    sonuçta kaçımız orta asyalı "atalarımıza" benziyoruz?

söylene söylene klişe olduysa da, mustafa kemal'in ortaya koyduğu türk milliyetçiliği ırkçı bir milliyetçilik değildir. sağından solundan yukarısından aşağısından pek çok insanın hoşuna gitmeyen şeyler söylüyorum belki, ama onların söylemleri de benim midemi kaldırıyor zaten. ama kendi tahammülüm ölçüsünde onlardan da tahammül beklemeyi doğal bir hakkım olarak görüyorum.
    (harbegidensarısaçlıçocuk, 24.10.2009 02:03)
  11. çoğunluğa göre vatansever kürttür. "efenim biz pkk ile kürtleri bir tutmuyoruz, benim çok yakın kürt arkadaşlarım da var mesela" gibisinden klişe sözlerin muhattaplarıdırlar.
    (communist, 24.10.2009 02:08)
  12. (20 express, 24.10.2009 02:42)
  13. bu pskikolojide reaction - formation (karşıt tepki kurma) dediğimiz bir savunma tekniğinden öte bir şey değildir.kişi kendinde olmasını kabul edemediği ya da çevresine kabullendiremeyeceğine inandığı duygularının ya da düşüncelerinin tam tersini yansıtır , kendini bunu yapmak zorunda gibi hisseder.
    mesela kürt vatandaş kürtlüğünden utanıp , yurttaki odasına normal bir türk öğrencisinin odasında bile olmayan istiklal marşı, gençliğe hitabe, devasa bir bayrak, atatürk posterleri bulundurarak buların arkasına sığınarak kürtlüğünü sildiğini düşünüyorsa bu kişide bu savunma mekanizması işliyor diyebiliriz. örneklerine fazlasıyla rastlamakla beraber , bu örnekler milliyetçilik oranı fazla olan bölgelerde artan toplumsal baskı nedeniyle daha fazla görülmektedir.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 24.10.2009 03:15 ~ 03:16)
  14. birileri tarafından hala varlığı inkar edilen kişilerdir.

(bkz: seri eksi oy veren ibneler)
    (kalegençlik, 24.10.2009 12:35)
  15. eski bir türk düşünürü olan sakallı celal der ki; "hiç bir yoğurtçunun yoğurt olduğu görülmediği gibi, hiç bir türkçünün de türk olduğu görülmemiştir."

bu bağlamda gayet de mümkün durumdur. ayrıca önümüzde ziya gökalp gibi bir örnek varken bik bik ötmemek lazım gelir.
    (bonzo, 24.10.2009 12:42)
  16. "bilinçsiz faşist kürt" imiş kimilerine göre.

bu ülkede faşizmi türklüğün tekelinde zanneden yavrucanlar hem faşizmin ana teması mikro milliyetçilik yaparlar hem de kendi faşist anlayışlarına "demokrasi" kılıfını geçirmeye çalışırlar.

faşizm=türklük değildir!

neyse efendim, anayasamızın 66. maddesi'ne göre türkiye'de türklük bir ırkı değil, bir milleti tanımlar ve kanla, kafatasıyla değil, vatandaşlık bağı ile kazanılır/kaybedilir.

velhasıl, vatandaşlık bağı ile türk milletinin bir unsuru olan kürt halkının bir ferdidi.

türkiye, birçok etnik halkın oluşturduğu tek bir milletten oluşur.

zoruna gidenin, borusuna gitsin.
    (paleface, 24.10.2009 14:06 ~ 14:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil