gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · disko kralı
  3. · 2012
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · barış akarsu
  9. · aşk belirtileri

türk müziği dinleyerek entelektüel olunmaz  

1. entellektüel olmanın sadece bazı değer yargılarını reddederek toplumuna yabancılaşma olarak görüldüğü toplumumuzda gençliğin içinde bulunduğu yanlış düşünce.
    entellektüel insan kelime anlamıyla aydın münevverdir ve etrefındaki insanları aydınlatmak da ilk görevidir.ama siz şunu diyebilirmisiniz ki, çevresinden ve içinde yaşadığı halk tabakasından bi haber bir entellektüel adayı etrafındaklere çok faydalı olabilir?kusura bakmayın ama bir köşede kendi hayalleri içinde farklı bir dünya yaşayan ve maalesef aramıza hiç inememiş bir uzaylıdan farkı yoktur böyle bir şahsın.
    bu durumda zevklerin hakkı saklı kalmak üzere toplumu ilgilendiren ve genele hitap eden bu mevzular üzerine bilgi ve ilgi sahibi olmak istemeyenler entellektüellik gömleğini de boşuna giymeye çalışmasınlar.bol geleceği gibi dışarıdan da çok komik duracaktır.
    (leviathan, 16.01.2007 16:38)
  2. türk müziğini sadece popüler müzikten ibaret zanneden, türk halk müziği ve klasik türk musikisinden bihaber, bunları bir kez dinlemeye ayıracağı en azından 5 dk yı yabancı müzik dinleyerek geçiren ve entellektüel olmak için okuyup düşünmek yerine yabancı müzik dinlemenin ve cnbce deki yabancı dizileri izlemenin yeterli olacağını sanan kıl kuyrukların uydurması.
    (bkz: yuh be)
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 16.01.2007 16:40)
  3. yanlış bir önermeye benziyor. sazan avı da olabilir, ben de gönüllü sazanım. bahsi geçen dörtgen türk müziğini temsil ediyorsa ben de dennis rodman'ım. bu dörtgenden zaten makul bir insan bile çıkmaz hatta kimse sağ çıkamaz. türk müziği dünya'da çok önemli bir yerde görünmese de gerek zenginliği gerekse derinliğiyle çok çok değerlidir. buna her türü katıyorum. aşık veysel, türk sanat müziği, türkülerden rock hatta jazz'a kadar. neyse bu kadar sazanlık yeter, tekrar göle atlayayım nefes alamıyorum zira; hoooop cuup.
    (xix, 16.01.2007 16:52)
  4. türk müziği sadece emrah'tan atilla taş'tan ondan bundan oluşmuyor, ayrıca hangi yabancı müzikte felsefe yapılıyor, hangi diye sorduran yargı..."emrah falan tanınmıyor da, dünyaca tanınan shakira'nın 'hips don't lie'ı mı? ya da 'fuck you bilmemne'li şarkılarla mı entelektüellikte hidayete eriyorsun?" da dedirten yargı hatta... (bkz: aa 2 şarkıyla hepsini genelledim tüh) (bkz: sayılmayacak kadar saçma sözlü yabancı şarkılar)
    malesef'li bir cümlenin ardından rahatlıkla gelebilecek, "yabancılık özentisinden doğan türk aşağılaması"nın bir diğer örneği...
    ve "bütün genellemeler yanlıştır" kalıbına bir örnek daha...
    (chocolattes, 16.01.2007 16:58)
  5. türk milletinin entellektüel olma ihtimalini dibe çeken önerme.
    (bkz: entellektüellik müzikle olmaz)
    (leviathan, 16.01.2007 17:13)
  6. (bkz: ybsg)
    (zaknafein, 16.01.2007 17:17)
  7. (lightblue, 16.01.2007 17:21 ~ 17.01.2007 02:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil