|
|
- yurt dışında karşılaştığınız ve türke benzeterek yardımcı olmasını istediğiniz insanlara sorduğunuz bu soru karşısında aldığınız dumur edici cevaplar
+türk müsünüz
- hayır türk değilim ama türkçe biliyorum
(bkz: etnik kimliğinin kürt olduğunu vurgulayan kişi)
- türküm doğruyum çalışkanım... tabi yersen diye cevap verilebilir.
- (bkz: evet)
- (bkz: ne mutlu bana)
- (bkz: türkiye)
- ürdünde sık sık bu sorunun arkasından şu soruyu duymak da pek ala mümkündür.
+nereden geliyorsun?
-türkiyeden.
+türk müsün?
-evet.
+peki müslüman mısın?
- soruyu soran dişiyse,zordur işi.
-türk müsünüz?
+msn var mı ?
-anladım.
- -türk müsün
-elhamdürillah müslimanım
- ab kapısın da:
- dur bakalım kimsin sen
- recep tayyip erdogan
- türk müsün?
-hınk !?
- - insanım.
- -herıld yaniii
- -türk müsünüz?
*çııııktık aaaçııık aalınlaaa oooon yıldaaa heeer şaavaştaaan;
ooon yıldaaa oon beeeş milyon geeeenç yaaarattııık her yaştaaan.
baştaaa büütüün dünyaaanııın saaaydığıııı baaaşkuumaaandaaan;
deeemir aaağğlaarla ördük anaaa yuuurdu dööört baştaaan.
tüüüürk'üüüüz cumhuuriiiyet'in gööööğsümüüüz tunç siiperi,
tüüürk'e durmak yaaaraşmaaaaz, tüüürk önde tüüüürk ileri
- -türk müsünüz?
+evet
-türk müsünüz?
+hayır
bu kadar basittir.dünyada kendi millliyetiyle dalga geçen bir halk daha var mıdır bilmem.
evet,az biraz mal vardır aramızda,
aklımız genelde çakallığa çalışır,
"işi biliriz, işe gitmeyiz" belki,
rakı da içeriz,
kavga da ederiz,aksiyonu da severiz
sapanla kuş da avlarız
izmariti yere de atarız
ama bu; tarihte büyük işler başardığımızı,nice zaferler kazandığımızı,yüzlerce dahi yetiştirdiğimizi ve yetiştireceğimizi,atatürk, fatih sultan mehmed,yavuz sultan selim gibi yöneticilerce yönetildiğimizi(bir zamanlar tabi),adamların bizi durduralım diye kilometrelerce set yaptığını ama onu da yıktığımızı değiştirmez,değiştirmemelidir.
- bir de şu çeşidi vardır:
-türk müsün?
-hayır değilim.
-e gavursun o zaman?
-... (lahavle)
- - türk müsün?
- evet bak sende hemen anladın...ne kadar özgün, ne kadar orijinal bir toplumuz biz böyle azizim, mest oluyorum vallahi
- öyle abi de ben aslında şey dicektim yarım saattir kesiyorsun ama karşı ki ablalar evli
- deme ya
- maalesef abi
- ulan önceden söylesene az kalsın göbeğimi içeri çekmekten kalp spazmı geçirecektim burada hayret bir şey yaa...
- - türk müsün?
- nereden anladın?
(bkz: soruya soruyla karşılık vermek)
- -türk müsün?
-ne oldu ürktün mü?
- ben tarafından yaşanmadı ama yaşanmış bir hadisedir:
müdür : oğlum siz niye istiklal marşı'ndan kaçıyosunuz ulan?
öğrenci : ımm...şey hocam...
müdür : siz okumayacaksınız da kim okuyacak bu marşı şerefsiz herifler, türk müsünüz lan siz? (pat küt öğrenciye dalar)
öğrenci : (yumruklardan korunmaya çalışırken bir yandan da bağırır) hocam elhamdülillah türk'üz hocam valla ya yemin ederim.(onurene, 25.08.2008 01:48 ~ 01:48)
- -türk müsün?
-hell yeah
- (bkz: ne sandın yarraam)
- (bkz: why not)
- - türk müsünüz?
- şekle göre, duruma göre..
- -türk müsün?
+hayır.
-nasıl yani?
+ şimdi büyük büyük büyük büyük babam. kafkasyadan göçmüş buraya. daha doğrusu önce kırgızistana gitmiş. ordan büyük büyük büyük büyük ninemle evlenmiş. ordan özbekistana gitmişler. büyük büyük büyük babam özbek bir gelin almış. ordan kalkmışlar doğu anadoluya gelmişler. büyük büyük babam bir ermeni gelin almış. sonra büyük babam dayanamayıp izmire göçmüş o da rum ninemle evliydi. babamda büyük büyük büyük babası selanikten göçen annemle evli. büyük büyük büyük büyük babam selanikten bulgaristana göçmüş. bulgar bir gelin almış. büyük büyük büyük babam yunanistana göçmüş o yunan bir gelin almış. sonra büyük büyük babam arnavutluğa gidip arnavut olan büyük büyük ninemi almış. sonra büyük babam da gidip bir türkle evlenmiş. annem olmuş.
-owww karışıkmış aile nerden öğrendin bunları?
+national geographic sağolsun hocam. bir örnek yolladık soy ağacını çıkardılar.
- yeni yeni kazandırılmaya çalışılan olguyla da cevap veren çıkıyordur muhtemelen.
-türk müsün?
-yok, türkiyeliyim.
|