görseller
türk kadını 

belki ilginizi çeker
  1. · türk kızları
  2. · geniş kalçalar
  3. · yemeğin salçalısı kadının kalçalısı
  4. · kadınların manipülasyon gücü
  5. · mustafa kemal atatürk
  6. · türk erkeği
  7. · leman sam
  8. · saçma genellemeler
  9. · türk erkeğinin başına gelen en iyi şey
  10. · tavuk
gündem
  1. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · uludağ sözlük
  4. · boylumlama
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · disko kralı
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · kız arkadaşın çok mu sorusuna alternatif cevaplar
  9. · queen elizabeth

türk kadını  

sayfa  / 2
  1. (aquarius, 28.03.2004 15:21)
  2. elini tutmak için 40 gün 40 gece kıvrandığımız, kadın çeşiti. bir nevi homo sapiens kıvrakus..
    (jokerthepolly, 29.04.2004 13:22)
  3. yabancı kadınlarla karşılaştırıldığında daha karmaşık,zor,gizemli ve çekici olan;ne yaparsa yapsın kültüründeki ve genlerindeki anaçlıktan,hayatı bir evcilik oyunu gibi yaşama aşkından vazgeçeceklerini sanmadığım kadın.*
    (marooned, 06.07.2004 10:05 ~ 10:06)
  4. vazo değil kum saati daha çok, vücutça yani
    (miss piggy, 06.07.2004 13:55 ~ 13:55)
  5. (gblack, 09.03.2005 11:37)
  6. kendini kanıtlamasını bilen, kendine güvenen, elinden gelenin en iyisini yapandır. istisnaları vardır ama onların istisna olması başka kadınlara benzeme çabası içinde olmalarıdır. oysa hepsi annesini örnek alsa...
    (gülümsün, 30.04.2005 19:46 ~ 19:46)
  7. an itibariyle televizyonda çeçen bir kadın tarafından kermes düzenledikleri için göklere çıkartılanlar *
    (bınar, 30.04.2005 19:53)
  8. ünlü çeçen lider cehar dudayev'in karısı alevtina dudayeva'nın üsküdarda çeçen sığınmacılar yararına düzenlenen kermesin açılış konuşmasında söylediği "dünyada kimse türk kadını kadar çalışmamıştır" sözünü son zerresine kadar hakeden kalbi güzel insanlar. çeçenler bile biliyor annelerimizin kıymetini, kendi halkımız bilmiyor.
    (lightblue, 01.05.2005 04:59)
  9. yeri geldiğinde bir erkek gibi ne yapacağını bilen -ki bunun en güzel örneğini kurtuluş savaşında görük- ; dünyadaki emsalsiz annelik örneğini gösterebilen -ki bunun kanıtı için herkes kendi annesine bakabilir- ; yegane varlık...
    (palantir, 01.05.2005 12:14 ~ 12:15)
  10. kuruluş savaşında cephelere silah,top,mühimmat,vs. taşıyarak dünyada en delikanlı,en asil kadın olduğunu ispatlamış kadın türü.
    örnek için (bkz: nene hatun).
    (damnlucifer, 01.05.2005 14:25)
  11. anamızdır, bacımızdır, bizleri doğurandır, bizleri yetiştirendir, ciğeri sökülse bile vatan sağ olsun diyebilendir.basit tartışmalarda bile mahkeme kapılarına dayanıp, daha senesi dolmadan çocuğuna yeni bir baba bulmak yerine çocuklarını düşünüp yuvasını korumaya çalşandır.
    (deniz mavisi, 10.02.2007 21:28)
  12. evlenmeden önce şişeye benzeyen bir anatomik yapıya sahipken evlendikten sonra kola kutusuna benzeyen kadınlardır genellikle.
    (demli sarki, 10.02.2007 23:58)
  13. (azwepsa, 22.03.2007 10:16)
  14. çarşaf içinden, peçe altından bulunduğu kafes arkasından çıkmayı bilen; gururu, onuru, dik başlılığı, hakkını savunmayı, hanımefendiliği ile göz dolduran girdiği ortam da bulunduğu konum da her zaman saygı kazanmasını bilen erkeğinin arkasında degil her zaman yanında yer alan,geleneği, göreneği ile yetiştirdiği evlatlara örnek olmuş ve olması dilenen.yarınlarımıızın elinde olduğu evlatlara bağlı olduğu düşünülürse önemi bir kez daha meydana çıkan başımızın tacı kadınlarımız.
    (te5ir, 22.03.2007 11:12)
  15. "dünyada hiçbir milletin kadını, ben anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez. erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi anadolu kadını olmuştur. bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim."

m.kemal atatürk
    (jassmine, 22.03.2007 14:22)
  16. hakkında en az bir 3 sayfa daha yazılası, baştacı kadındır.
    (babykaos, 22.03.2007 14:33)
  17. tek dertleri sevilmektir, hayat boyu bunun peşinden koşacak kadar salaktırlar!
    (madalyonun güzel yüzü, 03.05.2007 00:45)
  18. gerisini dolduralım efendim:

-göt göbek bağlamaları eve kocalarından önce giren göbek beyi utandırmamak adınadır. aslında kapıyı açtıklarında çok mutlu olurlar başta ama göbek beyden evin beyine sıra gelinceye kadar surat asılır.
    -çocuk yaptıktan sonra daha alıngan ve saldırgan olurlar zira dünyanın en iyi ve fedakar anneleridir onlar. yavruları herşeyin üstüne çıkar.
    -hiç bir kadını beğenemezler zira evdeki beyin bir gözü nedense hep dışarıdadır ve kadın evde stratejik hesaplar yapmak zorundadır
    -hakkaten zamanında onu ne doktorlar ne mühendisle istemiştir ama o aşkı uğruna maddi anlamda daha sıkıntılı olacağını bilse de sevdiği adamlar yaşamayı tercih etmiştir.
    -sevişmek istemediklerinden başları ağrır zira kocanın sevişmeden anladığı çoğu zaman önsevişmesiz ve 1.5 dakika ortalamalı ihtiyaç molasından ibarettir.
    -orgazm yalanını çok iyi becerir gerçeğini beceremez çünkü garip becerttirmezler.
    - gidecekleri annelerinin evi allahtan hep hazır bekler ki gecenin bir körü yediği dayağa daha fazla dayanamadığında çocuğunu da alıp sığınabileceği bir yeri olsun.

(bkz: bardağın dolu yarısı)
    (bkz: empati)
    (bkz: iğneyi kendine çuvaldızı başkasına)
    (kedikara, 03.05.2007 00:48 ~ 00:49)
  19. büyük çoğunluğu türk erkekleriyle evlenirler.
    (tazmanya canavarı, 03.05.2007 00:48)
  20. kadınlığını keşfedememiş* kadınların oluşturduğu gürûh.
    (cala, 03.05.2007 17:54)
  21. halide edip “hanımefendiler!”dedi, sesinde hafif bir heyecan titriyordu. çok tutumlu olduklarını duyduğu ankaralı hanımları yardıma çağıracaktı
    “tarih türkü ateşle imtihan ediyor. bu imtihandan, yalnız erkeklerimizin cesareti ile başarılı çıkamayız. artık biz kadınlar da bu ateşe yüzümüzü çevirmek, ellerimizi uzatmak zorundayız. ordumuzun hepimize ihtiyacı var…”
    kadınların büyük bir dikkatle dinlediğini fark edince, heyecanı azaldı, daha sakin bir sesle devam etti:
    “.. bir hafta önce eskişehir’deydim. gördüklerimden birini sizlere de anlatmak istiyorum. uçakların gövdesi ve kanatları, özel bir keten kumaşla kaplanırmış. bulunamadığı için bizimkiler, kaput beziyle kaplıyorlar. özel yapıştırıcısı olmadığı için, kaput bezini uçakların gövdelerine, kanatlarına nal mıhı ya da zamkla tutturuyorlar. bezin gerginliği ve kayganlığı emayit denilen özel bir sıvı ile sağlanırmış. getiremedikleri için beze, kaynatılmış patates kabuğu ve paça suyuna tutkal, kola karıştırılarak yaptıkları bir pelteyi sürüyorlar. sonra da gözlerini bile kırpmadan bu uçaklara binip uçuyorlar.
    kardeşlerim!
    sizleri,milletin şerefini ve namusunu canından azizi bilen bu genç ve yoksul orduya yardıma çağırıyorum!”
    kısa bir sessizlikten sonra, kadınlar ağır ağır ayağa kalkmaya başladılar ve hiç konuşmadan ilerlediler, masanın önünde sıraya girdiler. masanın üstü parayla dolmaya başladı. yanında para olmayanlar, yüzüklerini, bileziklerini bırakıyordu. gözleri görmeyen, beyaz başörtülü, yaşlı bir kadın çevresinden yardım istedi:
    “bana ne olur halide hanım’ı bulun!”
    halide edip bu yakaran sesi duymuştu, yaklaştı, “benim buradayım!” dedi. kadın eliyle okşayarak, halide edip’in yüzünü içine sindirdi:
    “çamaşırcılık yaparak geçiniyorum, kızım. bunu, zor günüm için saklamıştım. ama sözlerinden anladım ki ordumuz benden daha zordaymış.”
    göğsüne bastırdığı sol elini açtı,uzattı, yüzü gurula aydınlandı:
    “al bunu.”
    derisi çatlamış avucunda bir lira vardı.
    halide edip, gözlerinden yaşlar fışkırarak kadına sarıldı,”ah anam…” dedi içi titreyerek,”.. bir kere daha iman ettim. kurtulacağız!”
    (bkz: şu çılgın türkler)
    (bkz: copy paste değil alın teri)
    (anha minha, 14.07.2007 20:31 ~ 20:45)
  22. (ephedrine, 14.07.2007 22:02)
  23. yüzündeki peçeden önünü bile göremezken, seçme ve seçilme hakkını avrupa kadınlarından önce elde etmiş daha doğrusu ulu önder tarafından bunun gibi pek çok hak ve hürriyetlerle bezendirilmiş kadındır. belki de bu yüzden, bunun anlamını idrak edememiş, cumhuriyet türkiyesinde dünya standartlarına yakın bir yaşam sürmüştür ilk yıllarda. bugün türkiye, önce kadınlarını karanlığa mahkum ederek 100 yıl öncesine doğru doludizgin yol almaktadır. tüm kadınların bugün sokaklarda yürüyor olması gerekirdi son olanlardan sonra. ben de burada ahkam kesiyorum yürümek yerine. neyse, yakında hep beraber müstehakımızı bulacağız nasıl olsa.
    (jenesaispas, 25.01.2008 12:46)
  24. yüzündeki peçeden önünü bile göremezken, her nasılsa ingiliz ekonomisi tarafından finanse edilmiş yunan ordusuna karşı çarpışan türk ordusunu karınca gibi didinerek besleyip utkuya erdirmiş kadındır. eline silah alıp dağa çıkmış, çete kurmuş, yüzündeki peçeden önünü bile göremezken düşmana nişan almış kadındır. sanıldığı gibi o zamanlarda yüzünde peçe evinde biçare oturup durmamış kadındır.
    (yedinin yedincisi, 25.01.2008 13:47)
  25. kurtuluş savaşı nda yüzünde peçe ile değil, başörtüsü ile ya da yemenisi ile mücadele vermiş kadındır. önünü göremeyen bir insanın ölüm kalım mücadelesi vermesi teknik olarak zaten mümkün değildir. hiç değilse cumhuriyet filmini izleyen insanlar şu sahneyi hatırlayacaklardır; vatan kurtulmuş, yurdumda bir şenlik havası vardır. o sırada çarşaf yetmemiş, yüzünü de peçe ile örtmüş kadın öğretmenleri görülür. 'önünü bile göremeyen bu öğretmenler çocuklarımıza ne verebilir' sorusuna karşılık atatürk, 'kadınlarımız zamanla bu sorunu kendi aralarında halledecektir' der. gerçekten de kısa sürede türk kadını peçesini atar, 2. sınıf vatandaşlıktan kurtulur, meclise girer ve aydınlanma sürecindeki yerini alır. bugün ise türkiye de, öncelikle kadının dış görünümü üzerinden karanlık oyunlar oynanmaktadır.

(bkz: tehlikenin farkında mısınız)
    (jenesaispas, 25.01.2008 14:06 ~ 14:17)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil