belki ilginizi çeker
  1. · swallow
  2. · deep throat
  3. · mind trick
  4. · bi cinnet herşeyi halleder
  5. · türk kadınlarına has özellikler
  6. · kızların efendi adam yerine piç adam tercihi
  7. · göster ama elletme
  8. · türk hatunlarındaki ego eksikliği
  9. · signal processing
  10. · alkış efekti yok mu bu sözlükte
gündem
  1. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · yumurta bile kıramayan insanlar
  9. · 2006 dünya kupası

türk kızlarına has özellikler  

sayfa  / 5
  1. yedi düvelin yetmiş yedi türlü kızını tek tek elden geçirip uzuuuuun ve zahmetli ama bir o kadar da zevkli bir araştırma yaptıktan sonra açıklıyorum: türk kızlarına has en önemli özellik ana dillerinin türkçe olması. hepsi türkçe konuşuyo mk. dünya da bi benzeri yok!

bir büyüğümüz demişti: "karı milletinin hepsi aynıdır." değilmiş. ve işte bunu ben çözdüm! afferin bana. alkış istiyorum alkııış! türk kızlarını çözen yazara yok mu alkış.

(bkz: alkış efekti yok mu bu sözlükte)
    (azwepsa, 07.01.2007 14:51)
  2. saçlarını arkaya biriktirerek türbanlarına zattirik bir şekil vermek suretiyle kafalarını yandan uzaylı gibi yapmaları.
    (thuglove, 07.01.2007 14:54)
  3. naz yapmak ile kapris yapmayı çoğu zaman karıştırıyorlar.halbuki ikisi farklı şeyler.
    gerekli dozda naz yaptıkları zaman çok çekici oldukları halde en ufak bir kaprislerinde yanından uzaklaştırası geliyor insanın.
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 07.01.2007 14:59 ~ 15:00)
  4. sırf yakınlarda, hep göz önünde, el altında (bkz: çantada keklik) bulundukları için olur olmaz şekilde türk kızlarının üzerine post-it misali yapıştırılan özelliklerdir. isyan olarak bütün kızların bu adil olmayan biçimde yazılan özellikleri bünyelerinde toplayıp yurdum erkeklerine dünyayı zindan etmelerini yürekten istiyorum.
    (espejismo, 07.01.2007 15:21)
  5. "göster, ellet ama verme" düsturunu benimsemiş olmaları.
    (apollonia, 07.01.2007 15:27)
  6. (bkz: göster ama elletme)
    (buğra, 07.01.2007 15:33)
  7. - saçma sapan mantıklarla en sabırlı erkeği bile delirtebilme
    - bilumum kıl yumağı şeklinde gezdiği halde göbeğini kıçını başını açıp "ben güzelim" propagandasını yüzsüzce yapabilme
    - (bağdat caddesi versiyonları için) erkek arkadaşına milyonlarca lira parayı boşa harcatma
    - (alternatifçi versiyonları için) "ben çok pis metalciyim/gotiğim/punkçuyum" şekline bürünüp bizim yurt binasına üç kat badana yapmaya yetecek miktarda boyaya batmış şekilde gezmek (gerçi bu bağdat caddesi versiyonu için de geçerli)

(bkz: allahım neden ben)
    (evilmaddox, 07.01.2007 15:49)
  8. çoğunun, haklarında amdan götten tespitler yapan erkekler ile çıkacak, sevgili olacak ve evlenecek olması.
    (twinkle, 07.01.2007 15:54)
  9. kendilerini beğenmeyen; davranışlarına, saçlarına, kilolarına, giyimlerine vs. bok atan yurdum dallamalarıyla aynı havayı solumak zorunda kalmaları gibi özelliklerdir.
    (chicaloca, 07.01.2007 21:14)
  10. misafir yolcu olarak konuk oldukları motorsikletin arka kısmına yan oturan kızlardır.ancak bu kızlarımız belediye otobüsünde yan duran koltuklara ise düz oturmak için ise ayrı bir çaba sarfederler.
    (ocimen, 07.01.2007 21:27)
  11. türk erkeklerinin aşağılamaları ve hor görmeleriyle karşı karşıya kalmak, aynı aşağılamalarla türk erkeklerine cevap vermek, bunu sözlük, forum, itiraf, kampüs, sosyomat eksik kalmadan her ortamda yapmak. burun kıvırdığı ve kendisine burun kıvıran türk erkeğiyle evlenip, evlendikten sonra da aynı hareketlere devam etmek. bunun dışında, her daim imalarla konuşmak, cümlelere kendince anlamlar yüklemek, karşı tarafın cümlelerine signal processing yaparak kendince anlamlar çıkarmak, sinyal vermek, sinyal almak, her daim teklif beklemek, sözlüklerden medet ummak, kendi aralarında küfürlü konuşup dışarıda hanım hanımcık mode on takılmak, sürünmeyi ve süründürmeyi sevmek, bad boysevmek, ecnebi görünce erimek, iltifata dayanamamak, kolay kanmak, güce tapmak, daha iyisini bulunca terk etmek ama asla bir dalı tutmadan öncekini bırakmamak, bununla beraber türk erkeği için ideal arkadaş/eş olmak. (bkz: daha gider bu)

edit: sevgili arkadaşlarım, lütfen bana "bunları bana yazmışsın" ya da "beni yazmışsın" diye gelmeyin, genelliyorum, tabi ki çoğu şeyler çoğunuza uyacak, beni delirtmeyin, bi cinnet herşeyi halleder
    (excalibur, 07.01.2007 23:45 ~ 17.01.2007 03:32)
  12. önüne gelene verip hala bakire olmak.
    (tresca, 07.01.2007 23:57)
  13. (bkz: keşke)
    (togisama, 08.01.2007 01:09)
  14. komplo teorileri üretibilmekte bir numara olma.
    herşeyi anlamak istediği gibi anlama.
    (redd, 08.01.2007 12:27 ~ 12:28)
  15. (bkz: ananı da al gel)
    (bkz: anne)
    (atlantis, 08.01.2007 16:27)
  16. hamaratlıkla prim yapabileceğini sanmak.
    dünyanın hiç bir yerinde "kendinden bahsetsene" dendiğinde; çok güzel yemek yaparım, jilet gibi ütü yaparım, serçe parmağım gibi dolma sararım vb açıklamalar yapan hatunlar yoktur.
    (bkz: annem öle diyyoo)
    (benden adam olmaz, 08.01.2007 16:33)
  17. büyük çoğunluğun annelerinin de barındırdığı özelliklerdir.
    (espejismo, 08.01.2007 16:45)
  18. akıllı olup ezik olmaları, kendinden emin olup aşırı salak olmaları en başta gelenleridir.
    (busadecezihinselvarlığımındijitalyansıması, 08.01.2007 17:39)
  19. aslında sevip belli etmeme,hatta sevdiği çocuğa antipatik hareketler yapma.
    (muvo, 08.01.2007 17:51)
  20. dünya üzerinde herhalde sabahın köründe kalkıp makyaj, saç baş bakımı yapıpta erkekleri siklemeyen tek kız modelidir.
    (donnie darko, 08.01.2007 20:34)
  21. ya hiçbir erkeği beğenmeyen ve yalnızlıktan depresyona giren yada beğenince nazdan ve kapristen usandırıp sonunda yine yalnız kalan bunun üzerine tekrar depresyona giren ve bunun birparadoks gibi tekrarlanmasını sağlayan,uzun incelemelere tabi tutsan yine de anlaşılamayacak insan çeşididir.
    (krissennia, 08.01.2007 21:25 ~ 21:27)
  22. edindiğim bilgilere göre türk kızlarına has bir özellikte eski türk toplumlarında at üstünde sürülen göçebe hayat neticesinde boylarının kısalıp, bacaklarının kaslandığıdır. kıvrak zekaları ve de savaşçı özelliklerini ise hiç yabana atmamak gerekir.
    (seemann, 15.09.2007 23:40)
  23. çok güzel karnıyarık yaparlar. ruslar bu konuda türk kızlarının çok gerisinde.
    (alkolik2000, 15.09.2007 23:56)
  24. (bkz: dantel)
    (papazzz, 15.09.2007 23:59)
  25. (bkz: çeyiz)
    (rhododendronluteum, 16.09.2007 01:10)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil