gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · zongul ducks
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · okan bayülgen
  6. · ezel
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · vecihi hürkuş
  9. · sözlükte abazanlara özel bölüm açılması

türk insanlarındaki kendini sıcak tutma tutkusu  

1. galiba sıcak kanlı hatta bazı durumlarda fazla sıcak kanlı olduğumuzdan gerek, insanlarımız sıcağa bayılıyorlar, kendilerini sıcak tutmayı bir elzem olarak görüyorlar, gerekli gereksiz...

eminimki çoğumuzun evinde bir adet de olsa yelek mevcuttur. bir araştırma yaptım ve türk insanında yaş 47'yi geçince, bir yelek tutkusu başladığını farkettim, özellikle kadınlarda...

neredeyse kadınlarımız bu yeleği ekim ortası gibi giymeye başlayıp, haziran ayına kadar üstlerinden çıkarmıyorlar. zorla üstlerinden almaya kalkarsanız ise feci hırçınlaşıyorlar, ard arda bahaneler sıralıyorlar: "ay ben üşürüm yavrum dokunma yeleğime." "oğlum benim bademciklerim yok zaten, vallahi şifayı kapmiyim sıcak tutiyim kendimi ciğerlerime iniyor sonra."

erkeklerde ise belli bir yaştan sonra (takriben 54.42 yaştan sonra) bir bere tutkusu başlıyor, öyleki kimi zaman bu bereyi herhangi bir kapalı yere girdiklerinde çıkarmıyorlar. çok sıcaklarlarsa eğer, bereyi yukardaki püskülünden kaldırarak bir kukuleta şekline sokuyorlar, kafaya temiz hava giriyor. mis gibi...

işte böyle sevgili dostlarım. türk insanı sıcağı, kendine dikkat etmeyi (abartsa da) seviyor, sevdiriyor. hepiniz kalın sağlıcakla...
    (çikilopa tapan adam, 05.01.2009 19:10)
  2. sıcaktan zarar gelmez diyerekten türk insanın savunduğu tutkudur.bizzat kendi ailemden örnek vermek istiyorum.biz egede oturmaktayız bilindiği gibi yazları çok sıcak,kışlarıda diğer bölgelere nazaran daha sıcak olmaktadır.buraya kadar herşey normal ama benim babam yaz kış ayırt etmeksizin pantolonun içine paçalı don giyer,heleki kışları adam hasta olcam diye evden 1-2 hafta çıkmadığını biliyorum.siz düşünün artık kendini sıcak tutma tutkusunu...
    (ayse teyze, 05.01.2009 19:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil