belki ilginizi çeker
  1. · uğur meleke
  2. · fg
  3. · ismail güldüren
  4. · ercan saatçi
  5. · fethullah gülen
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · aşk
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · google wave
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · babaların garip huyları
  8. · feb 15th
  9. · sevgililer gününü yalnız geçirmek

türk futbolunun kurtulması gereken karakterler  

1. futbol dünyamız bunu nasıl yapar bilmiyorum. ama gerek teknik, gerekse idari yönetimleri ile futbolumuzun yaşayageldiği kalitesizlik sorununun altındaki her türlü olumsuzluğun baş sorumluları olan kişilerdir. yaptıkları ya da yapmadıkları ile bu sorunun giderek daha da büyümesine neden olurlar.

örnekleri, gerekçeleri ile sayalım.

aziz yıldırım: futbola yıllardır yönettiği köklü kulübün koskoca geçmişini bir kenara bırakarak "kazanmak için her yol mübahtır" ilkesini - pardon ilkesizliğini demeliydim - son zerresine kadar soktuğu için. şimdi birileri kalkıp bu ilkesizlik zaten vardı demesin. beş yaşındaki bir çocukta dahi nasıl davranışlar sergilediğine dair buna benzer bir fikir oluşturabiliyorsa bir insan...

yıldırım demirören: aziz yıldırım'ın kötü bir kopyası olmaktan öte hiçbir şey olamayan kişi. başlı başına bir kültür - ve hem de sadece futbol kültürü olmayan - abidesi olan koskoca kulübü tüm geçmişine ters nitelikte yönetim manevralarıyla ayağa düşürmesi, kendine bağımlı hale getirmeye çalışması nedeniyle.

fatih terim: sanırım kendisinin türk futboluna çok şey verdiğini, kazandırdığını iddia edecekler, son 4 senede kendisinin neler kaybettirdiğini unutuyorlar. kesinlikle futbol kültürüne hakim olmaması gereken bir idol. ihtiyacımız bu idiyse, bir rıdvan dilmen tam orada duruyor. ama biz böyle adamları tercih etmeyen bir milletiz... yazık!

melih gökçek: evet! sanırım fazla kelam etmeye gerek yok. ama futbol endüstrisine el atması, futbolu tamamen kitleleri bir yönetim aracı olarak görmesinden ileri geliyor. tabii bu endüstride dönen paralar da kendisinin iştahını açmış olacak ki birden fazla süper lig takımının iplerini elinde tutmak istiyor. eminim buna engel olunmasaydı bir beş yıl sonra üçüncü kulübü de görecektik.

bütün bu aktörler maalesef futbolun özünden uzaklaşmasına, futbolun artık futbol olmamasına neden olmuşlardır. şimdi toparlanması için geri gittiği yılların getirilmesi gerekiyor.

edit: imla
    (memento, 12.10.2009 10:00 ~ 10:49)
  2. uğur meleke'dir. kontrastı ve istikrarı bozuyor.
    (defanstaki son adam, 12.10.2009 10:33)
  3. (zikandal, 12.10.2009 10:40)
  4. (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 12.10.2009 10:45)
  5. (sakallı kertenkele, 12.10.2009 10:46)
  6. son dakika golü atan kurtarıcı.
    (pinkuin, 12.10.2009 10:48)
  7. 1) ehliyetli olmadıkları halde rijkaard, zico, tigana gibi gerçek futbol efsanelerinin futbol bilgilerini ve vizyonlarını sorgulayan "bay çok bilmişler".

2) futbolun "f" sinden anlamadıkları halde bu işi profesyonellere bırakmayarak "herşeyi ben bilirim" diyen, cebinden para verdi diye kendisini külübün sahibi sanan yönetici-başkan bozuntuları.

3) üç büyüklerde futbol oynamayı kariyer zirvesi olarak görüp üzerine hiç koymayan vizyonsuz futbolcular.

4) tahrikçi uslüpla türk futboluna düşmanlık tohumlarını eken, insanları kavgaya, gürültüye teşvik eden, her spor programında "skandallar" adı altında ülke futboluna hizmet ettiğini sanan ancak asıl skandallara kendi imza atan yazılı ve görsel spor basınının bazı kesimleri.

5) takımlarını itmek yerine arabesk şarkılarla sahada uyumalarını sağlayan "sözde" tribün liderleri ve bunların peşinden giden taraftarlar.
    (no reply, 12.10.2009 11:03)
  8. ahmet çakar-emre belözoğlu-sabri sarıoğlu.. bu üçünü yurt dışına göndermek lazım..biri yorum yaparken artistliğini, raconunu orda kessin.. diğer ikiside agresifliklerini, çirkefliklerini, şerefsizliklerini kolaysa orda yapsınlar..
    (tragical memories, 12.10.2009 11:08)
  9. bir msn iletisini hatırlatan karakterlerdir,

"imagine, there's no fatih terim, sabri sarıoğlu too"
    (emir cool u, 12.10.2009 11:27 ~ 11:28)
  10. (the legend, 12.10.2009 12:00)
  11. bunlar sadece türk futbolu'nun değil, aynı zamanda türkiye'nin de kurtulması gereken karakterlerdir. her zaman biz haklıyız, düşmanlarımız kuyumuzu kazıyor, almanya kaybettiği için biz de kaybettik zihniyetinin ürünüdürler. geçtiğimiz yıllarda isviçre maçında çıkan rezaletin (sadece bir örnek, istersem uzatırım ama gerek yok) üstünü ancak böyle bir zihniyet kapatabilirdi zaten. futbollarını da alıp gitseler ya...
    (koba, 12.10.2009 12:26)
  12. bir tanesinden tam kurtulduk diyordum ki istifa ettiği basın toplantısında "ben her zaman türk futboluna hizmetimi devam ettireceğim, üçüncü terim dönemi de olur, dördüncü de" diyerek aslında kendilerinden kurtulamayacağımız karakterlerin başında olduğunu bizlere anımsattı.
    (sakallı kertenkele, 16.10.2009 08:17)
  13. türk futbolunu tarikat yuvası haline getiren şahıslar..zaten hemen insanın aklına bi isim geliyor.hani kral diyolardı da kendi takımı jübile bile yapmadı..hani kral diyolardı da kendi taraftarı bile artık yaka silkmişti..önce o işte
    (diabloe25, 16.10.2009 08:59)
  14. ismail güldüren
    (bkz: virüs)
    ve
    kendilerinden ve spikerlerden başka kimsenin futboldan anlamadığını sanan yorumcular. bunlar yüzünden yorumculuk diye ayrı bir iş dalı oluştu....
    ad: x kişi,
    ünvan: y futbol programı yorumcusu
    (fulya oktem, 16.10.2009 09:39 ~ 18.10.2009 02:00)
  15. (bkz: tsubasa)
    hayır beklentiler çok oluyor sonra bizim futbolculardan o açıdan yani.
    (fular, 16.10.2009 09:42 ~ 09:42)
  16. (ahead full, 16.10.2009 09:44)
  17. (pontiarchus, 16.10.2009 10:07)
  18. ismail güldüren
    (tskyıyıpratanadam, 16.10.2009 14:07)
  19. (bkz: ahmet çakar)

hıncal uluç kesinlikle rijkaard gibi futbol bilginine go home diyerek kendilerinin ne kadar futbol bilgisinin olduğunu gözler önüne sermiştir. hayır o adam hiçbişi yapmasın galatasaray 3 sene üst üste şampiyon olmasın asla saygınlığımı yitirmeyeceğim futbol insanlarından birisidir. bu gibi futbol yazarları galatasaray 2-3 maç kötü oynadığında rijkaard go home nesin ya sen abicim ne bekliyorsunki bi siktir git.
    (gkhn, 16.10.2009 14:26 ~ 14:27)
  20. (memento, 20.10.2009 09:08)
  21. son dönem yayınlanan devler liginden sonra tanju çolak benim için ilk sıraya yerleşmiştir ki galatasaraylı olamama rağmen
    (plusultra, 20.10.2009 10:17 ~ 10:17)
  22. (kowalski, 20.10.2009 10:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil