filmdeki kötü adam esas oğlanı yakalamış, ağzını burnunu dağıtmış,tetiği çekip son noktayı koyup gecenin karanlığına karışacakken esas oğlanın bilmediği bütün gerçekleri ilkokul öğretmeni gibi sabırla anlatır gerçekleri öğrenip içinde yaşama hevesi filizlenen kahraman kötü adamı birden dövmeye başlar.saatlerde ortalarda olmayan polis aniden belirir.kurtulan kahraman sevgilisinin yanına gider.sevgilisi ile kucaklaşıp mesut olurlar.
-arabalarda marş basma gibi bir durum sözkonusu değildir,direkt 3. viteste yüksek devirde çalışır.
-bütün filmlerde kötü karakter figüranları fikstir.galiba bunlar bir kahvede toplanıyordu ve biri kamyonla gelip amele seçer gibi "sen gel sen gel" diye seçiyordu.
-mahalle esnafı mütemadiyen tavla oynayan,ve hilebazlardan seçilir.
-ağalar hep kötüdür, ağanın oğlu onu beşe katlar, muhtarın oğlu da köyün "cadde çocuğu" modunda elin kızlarına sarkar.
-aşk mektubu yazan tarafından seslendirilir
-ayşen gruda hep kızkurusu rolü oynar.
-halit akçatepe kekeleyerek konuşur.
-tarık akan (nasıl oluyorsa) charlie brown çizgi filmindeki karakterin(adı aklıma gelmedi) saç modeli ile bi alay kız tavlar.
-hulusi kentmen serttir ama mutlaka iyi karakterlidir.
-ali şen in namuslu tek bi filmi yoktur.(şaşkın damat vardı onda da yeğeni şoko partisi yaptı)
aşk konusu, ya ilk görüşte olanından ya da teee küçüklükten beri süregeleninden olur. yani senaryo yazarları işin kolayına kaçmış hep. fazlasını kurcalamaya gerek yok, sevişicekler işte.
- durun siz evlenemezsiniz!
- nedenkine?
- kardeşsinizde ondan
- aman allahımmmmm. demek bunca yıl bir kardeşim vardı ve ben bundan habersizdim.
- durunnn.
- noldu sende kimsin?
- ben senin gerçek babanım siz kardeş değilsiniz o senin üvey kardeşin.
- oley be.
nedense sahneler hatalı olduğunda baştan çekilmez. oyuncu hata yaptığı zaman tam hata yaptığı yerin şeklini alır ordan bidaha çekilir. bunu filmlerde bolca görürüz(atlamalar, oyuncuların birden saçlarının değişmesi falan). bunu birbirinden gören yönemenler,ekranda ne kadar kötü dursada bir klişe haline getirdikleri bu olayı benimsemişlerdir.