belki ilginizi çeker
  1. · türk sineması
  2. · kardeş istanbul ne tarafta
  3. · talih kuşu
  4. · vuku bulanlar
  5. · küçük emrah
  6. · unutulmaz film replikleri
  7. · kap kaçır mangizi al
  8. · canım kardeşim
  9. · dünyayı kurtaran adam
  10. · en büyük şaban
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · banu güven
  2. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · dinde zorlama yoktur
  8. · elvir balic
  9. · makina mühendisliği

türk filmi  

1. türk sinemacıları tarafından çekilmiş türk sinema filmi
    (vikartindur, 05.05.2004 01:38)
  2. http://rapidshare.de/...
    dejavu solist, cenk sönmez'in alt projesinin demolarından bir tanesi
    (troke, 04.04.2006 16:55)
  3. (bkz: http://www.polisfilmi.com/)
    (canlucgodard, 10.01.2007 22:49)
  4. (bkz: türk sineması)
    (kerrigan, 25.07.2007 22:31)
  5. emre altuğ'un ruh halime hitap eden şarkılarından birisidir.sözleri de şöyledir:
    yok olamaz derdim böyle bir aşk
    hep gülüp geçerdim bazılarına
    türk filmi gibi derdim yaşadıklarına
    ta ki sen girene kadar hayatıma

aklımda sen fikrimde sen
    gece gündüz düşlerimde sen
    aklımda sen fikrimde sen
    gece gündüz düşlerimde sen

var bi sebebi düşlerimdeysen
    güne başlarken ayrılık var
    gün biterken hasret acısı
    en zoru da gece yarısı
    bölük pörçük uykularımda saklı
    (fonden, 14.05.2008 10:29)
  6. bu filmler yüzünden türk halkına toplumsal şizofreni yaşatılmıştır. bütün anne ve babalar kızlarının kolasına ilaç konulacak sanır. bütün kızlar peşindeki erkeklerin onlara deli gibi aşık olduğunu sanır. bütün fakir erkekler zengin ve güzel kızlarla evleneceklerini, bütün fakir kızlarsa zengin ve yakışıklı bir adamla evleneceklerini düşünürler. kadınlar çocuklarını kaybetselerde kokularından falan bulabileceklerini zannederler. bütün güzel kızlar aynı zamanda güzel seslidir, iyi bir annedir, iyi bir eştir, onnar birer melektir. kadınlar her sevişmelerinde hamile kalırlar. ( artık nasıl yumurtluyorlarsa). hamile kalan bayılır düşer, gebelik testi falan bunnar boş şeylerdir. yenidoğan denilen şey takriben 10 kilodur. yaa böyle işte
    (edge, 03.02.2009 19:12 ~ 19:13)
  7. yabancı filmlerden çok izlemeyi sevdiğim film türüdür.bazı saçma, durağan, konusuz,sadece sanat amaçlı filmler olurya onları bile izlemeye deliririm.televizyonda yarısından bile yakalasam durup mutlaka izlerim.nedense bana türk filmlerinin ayrı bir büyüsü varmış gibi gelir.nede olsa bizim kültürümüzün yansımaları.olan olaylar yakın yada uzak bir şekilde bizim kendi hayatlarımızda da zaman zaman olan şeyler.kimin neyi ne için yaptığını anlayabiliyoruz en azından.keşke daha çok paramız olsada daha güzel filmler çekebilsek.son yıllarda ki sıçrama beni bir hayli mutlu etmektedir.birde ben sinemaya gideceğim zaman türk filmlerinin para kazanması için mutlaka türk filmlerine girerim.yani türk filmleri gişe sayısındaki bir kişi hep benimdir.
    (çıtırpaneharcı, 03.02.2009 19:24)
  8. eskiyenlerinin antika değeri kazandığını düşünüyorum. mesela fatma girik'in 16-17 yaşlarında oynadığı birini izledim geçen yıl. böyle birşey olamaz dedim yani. öyle güzeldi ki fatma hanım. sanki artık varolmayan bir dünyada geçiyordu o film de. artık varolmayan dünyalardan seslenen filmleri izlemek garip bir hüzün veriyor insana. yabancı ve eskiler de öyle. eski westernler, dolce vita'lar filan. (bkz: siyah beyaz bir dünya)
    (z string, 06.04.2009 01:06)
  9. (bkz: türk usulu)
    (kurdeşendöken, 06.04.2009 01:06)
  10. bin yıldır kızların evimize geldiğinde su bile içmemesinin ve hepsinin erkeklerden nefret etmelerinin müsebbibi bu filimlerdir.
    (bor madenleri, 27.05.2009 17:00)
  11. eski olanları gerçekten çok eğlenceli, klişe mlişe ama gerçekten çok eğlenceli. planlamadan da güldürebiliyorlar. örnekleyelim:

bir kız uludağ'a tatile gidiyor ve sanırım kayboluyor, sonra da yarı çıplak bir halde kendini bir adamın evinde buluyor. muhabbet ediyorlar adamla:

+uludağ'a gelmiştik, 1 hafta daha kalacaktık ama gözüm korktu. haber verebilseydik...
    -maalesef, imkanımız yok. yarın hava güzelleşirse ben sizi bırakırım ama.
    +oh... çok merak etmişlerdir. anneme söylemeyeceğim, üzülmesin.
    -babanıza da söylemeyin. (yazarın notu: askljdfklfjgkldf)
    +babam... babam yok benim...

gerçekten çok seviyorum ya türk filmlerini.
    (charlienin dorduncu melegi, 16.10.2009 10:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil