gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · ugg
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · fantastik sevişme mekanları
  9. · bekle dedim gölgeye

türk demokrasisi için en büyük tehlike  

1. chp'li ve politize olan kişilerdir. fact olarak bugüne kadar demokrasiyi güçlendiren hiç bir şey yapmamışlardır ve tüm demokratik hak ve özgürlükler onlardan, ancak büyük vuruşmalarla alınmıştır. siz durduğunuz yerde durduğunuz halde ne vuruyosun diyip durmadan size art arda tokat atan birisi gibidirler, her an darbe yaptırabilir, her an düşünce özgürlüğünüzü kısıtlayabilir, her an yargıda kadrolaşmış ekipleri aracılığıyla hakkınızda dava açabilirler. onlar varken demokrasi yoktur, devlet kadroları onlardan temizlenene kadar da olmayacaktır. bugüne kadar demokrasiye sadece onlar zarar vermiştir.
    (earendill, 18.03.2008 17:38 ~ 17:41)
  2. türkiye topraklarındaki demokrasi diye yutturulan yönetim şekli için en büyük tehlike halk demokrasisidir.

üreten biziz.. yöneten de biz olacağız.. (gibi.)
    (gajo, 18.03.2008 17:59 ~ 18:05)
  3. (beyaz araba sola cek, 18.03.2008 18:02)
  4. türkiye - ısrarla böyle yazmaya devam ediyorum- demokrasisi için en büyük tehlike bence halkın ta kendisidir. türkiye halkını ne zaman biraz boş bıraksanız gider tüzüğünde, büzüğünde, kıyısında, köşesinde, merkezinde; yani mutlaka bir yerlerinde din olan bir partiyi seçer. "netekim" demokrat parti aldığı yüzde elli altı oyla rekor kırmış ve bu rekor da henüz kırılamamıştır bildiğim kadarıyla. sanırım türkiye de birileri halkın kendisi için neyin iyi olduğunu bilmediğini düşünüyor ki bu yüzden de partiler bir açılıyor, bir kapanıyor. yalama oldu amına kodumun demokrasisi en sonunda. artık tutmuyor.
    (ahmak ı hayal, 18.03.2008 18:03 ~ 18:17)
  5. demokrasi değerlerinin bizzat kendisidir. türk demokrasisi, demokrasinin adının olup kendinin olmadığı tüm geri kalmış ülkelerde uygulanageldiği üzre demokratik açılımlardan (sivilleşme, fikir özgürlüğü, insan hakları) şiddetle uzak tutulmalıdır, muktedirlerin (askeri ve siyasi elitin) iyiliği için elbette. demokrasi halkın kendi kendini yönetmesi, seçme seçilme hakkı falan fişmandır minvalinde yuvarlanıp gidilmelidir.
    (fantaghiro, 18.03.2008 18:27 ~ 18:28)
  6. demokrasinin anlamını bilmeyen yöneticiler ve onları başa getiren halktır. abd, ırak'a demokrasi götürmek için girmedi mi? birileride bize giriyor da haberimiz mi olmuyor?
    (mor kedi, 18.03.2008 18:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil