hiçkimsenin işçi partisinin 1 mayıs alanına girmesini engellemek için kullandığı söylem değildir.
işçi partisinin alana alınmayışının sebebi, dtp'lilere sözlü sataşmada bulunmaları ardından oluşan gergin ortamdır.
onu da geçtim, işçi partisinin faşistliği zaten tescillidir. bu ülke türk bayrağının arkasına saklanan çok faşist gördü. türk bayrağına faşist bayrağı diyen kitleler bulunur, ama bunu engellemenin en güzel yolu o bayrağı faşistlerin elinden almaktır (gidip de elindeki bayrağı zorla çekip almak değil kast ettiğim, siyasetle bu kadar yakından ilgilenenlerin üzerinde düşünmesi gereken ve üretecekleri siyasetle becerecekleri bir iş).
(edit: altımda üstümde giriler vardı benim. saçma sapan. gitmişler.)
(chaghdash, 03.05.2007 02:31 ~ 23.10.2007 13:48)
(bkz:
tepki çekmesi için söylenen laflara atlayan sazan)
illa ki edit: hmm, demek doğru söyleyenin dokuz köyden kovulması durumu geyik değilmiş. sanki faşist bayrağı dedim,
ver coşkuyu!
(virgül, 03.05.2007 03:07 ~ 03:12)
demokrasi altında yapılan bir çok bölücü faaliyetin bir yansıması. bir de bunu söyleyenler deniz gezmiş'i ağızlarından düşürmezler güler geçerim.
'baba beni
kemalist bir
devrimci olarak yetiştirdiğin için teşekkür ederim"(
deniz gezmiş)
apo'nun söylediği söz. perinçek'le tokalaşıyordu bunları derken.
bazı kesimlerin türk bayrağı, bir bez parçasıdır demeleri gibi birşey. oysa bilmiyorlarki o gökyüzünde herzaman parlayan ay-yıldızımın, onların dedelerinin katıldığı savaşlarda kazanıldığını.balık hafılarını yoklasalar söylediklerinden utanırlar belki.
(akarui, 05.05.2007 11:26 ~ 11:26)
insanı derin düşüncelere sevk eden bir aksiyona girmektir. şöyle ki;
bunu söyleyen esasında bilmesede ( cahildir bilmez, ama bilmediğini de bilmez) kendisi faşistin en önde gideni hatta bayrak sallayanıdır.
bu durumda da çaresi yoktur, yeri gelmiştir.
+ faşist sensin, o bayrağın direğide sana girsin
bayrağa faşit bayrağı diyenler kimler: yasadışı örgüt yanlıları.
alana girmeleri engellenenler kimler: işçi bayramını kutlamak isteyen işçiler.
ve bütün bu olaylar karşısında savunulan ne: sosyalizm, komünizm gibi "yönetim biçimleri".
yauu ne saçmalıyosunuz anlayabilmiş değilim. burada sosyalizme, komünizme v.s. laf eden mi var? burda konunu merkezi, yasadışı örgüt yanlıları ve işçileri alana sokmak istememeleri, akabinde ise bayrağımıza faşist bayrağı demeleridir.
şu kaçınılmaz bu gerçektir ki vatanını kurtarmak için insan üstü çaba sarfetmiş bu milletin bayrağı "kutsaldır" ve onu kutsal yapan uğruna dökülen kanlardır. eğer benim dedelerim, atalarım bizim daha rahat etmemiz için canlarını hiç düşünmeden bu vatan için feda etmişlerse kimse bu bayrağa bez parçası gibi bakamaz. çünkü o bayrak bizim için hiçbir şekilde ölçülemeyecek bir manevi değere sahiptir. devrimci ol ya da düzenin devam etmesini savun hiç farketmez. bunlar bir görüştür, yönetim biçimidir ve senin devrimci olman ya da düzenin devam etmesini istemen bu vatanın sınırlarını korumak için bir etken değildir. bu bayrak hala boğaz köprüsünün yanında özgürce dalgalanabiliyorsa ölen yüzbinlerce şehidimiz sayesindedir. istanbulun sokaklarında her sabah çıkıp özgürce dolaşabiliyorsam bu onların eseridir. bu konuda kimsenin siyasi görüşünün önemi yok. burada hakarete uğrayan türkiye cumhuriyeti devletinin vatandaşlarıdır. eğer bu bayrak türk bayrağıysa ve sen kalkıp bu bayrağa faşit bayrağı diyorsan. o halde bütün t.c. vatandaşlarına faşist demişsindir. işte o nokta siyasi görüşlerin ötesinde bir boyuttur.
hala kalkıp, bu başlık altında bile, görüş savunmanın amacı nedir anlayamıyorum. kardeşim sen sosyalist olabilirsin ama t.c. vatandaşısın, milliyetçi olabilirsin ama t.c. vatandaşısın, devrimcisindir ama t.c. vatandaşısın hatta ve hatta şeriat isteyebilirsin ama t.c. vatandaşısın. yıllar önce çanakkale'de, sakarya'da, medine'de kanlarını dökenler senin dedelerindi. onlar bu bayrağın her daim dalgalanması için öldüler. bu gün kalkıp birisi bu bayrak için, dolduruş amaçlı bile olsa, faşist bayrağı kavramını kullanıyorsa en ağır cezayı hak eder.