|
|
- bakan çelik'in son bombası. bu adam milli tekrar ediyorum milli eğitim bakanı. birçok konuda akp'ye yüklenen bazı güruhların hoşuna gidecek bir demeç vermek istemiş kanımca, başarmış da olmalı. ayrıntısı için buyrun cenaze namazına;
http://www.haberturk.com/...
- sen türk olamazsın, yanlışsın, tembelsin denilmeli bunu diyen şahsa.
- (bkz: şakir ağa şakir abi diyeceksin)
- bu tür demeçlerde daha çok ne söylendiğiyle değil kimin söylediği ile ilgilenilir. söyleyen kişinin şahsına duyulan sevgi, nefret, antipati oranında bu tür demeçler ya yerin dibine batırılır, ya göklere çıkarılır. önemli olan kimin söylediğiyle ilgilenmeyip söylenenle ilgilenmek, doğruluğunu, yanlışlığını tartışmak, empati kurmaktır.
buradan yola çıkarak ilkokulda bangır bangır okunan andımızın bize kazandırdıkları nelerdir? şahsım adına söyleyebilirim ki ben birşey kazanmadım, ama nasıl bir devlet anlayışıyla büyüyeceğimin ipuçlarını veriyordu, o vakitler, çok da idrak edemesemde.
hangimiz ne söylediğimizin tam olarak farkındaydık peki? ben değildim doğrusu. ezberletilen bir şeyi sabahları okuyordum, bazen de okumuyordum.
andımızı okumakla kimse ne türk olur, ne çalışkan olur, ne 'küçüklerini korumayı, büyüklerini saymayı' ilke edinir.
ayrıca kendi adıma şunu da söyleyebilirim ki, hiçbir zaman yurdumu, milletimi özümden çok sevmedim. türküm demek de beni şimdiye kadar mutlu etmedi doğrusu. bunun türklükle de bir ilgisi yok gerçi, türküm yerine ne koyarsanız koyun şahsen beni mutlu etmeye yetmez.
devletin ''aman yalan da olsa biz istediğimizi duyalım, söylete söylete ezberletir, ezberleyince öyle olduğunu sanır, inanır'' anlayışının bir ürünüdür.
bir de bu ülkede alman, ilgiliz, amerikan (bakın kürt demiyorum) olduğunuzu, her sabah çocuğunuzun ''türküm'', ''ne mutlu türküm diyene'' dediğini düşünün. düşünmekten korkmayın, birşey olmaz, beynin daha iyi çalışmasına yardım eder...
ek: itü sözlükteki avukat arkadaşlardan, 'yazdıklarımda herhangi bir suç unsuru olup olmadığı' konusunda bilgi istiyorum.
- hocaları* da zamanında: ‘‘... ülke evlatları asırlar boyu okula başlarken besmele çekti. siz geldiniz bu besmeleyi kaldırdınız, ne koydunuz yerine? ‘türk'üm, doğruyum, çalışkanım.' sen bunu söyleyince kürt kökenli bir müslüman evladı ‘ya öyle mi?.. ben de kürdüm, daha doğruyum, daha çalışkanım' deme hakkı kazanır'' demişti.
(bkz: imam osurursa cemaat sıçar)
(bkz: imam solo atarsa cemaat stage diving yapar)
- sayın(!) bakanımızın muhteşem(!) açıklaması. zaten türk olmak önemli değil yeter ki din elden gitmesin ağalar. mazallah. zaten almanların çoğunlukta olduğu türkiye cumhuriyeti milli eğitim bakanlığına bağlı ilköğretim okullarında uygulanmasa da olur. madem türküm demek mutlu etmiyor kimseyi besmele çekin siz en iyisi biz de ya sabır çekelim..
(billy, 20.03.2008 20:26)
- sosyolog semra somersan'ın benzerini söylediği için "hocaaaa senin maaşını biz ödüyoruz, akıllı ol" terbiyesiz tehdidiyle karşılaştığı söz öbeği, tam metni aşağı yukarı şöyle bişeydi:
s.s - "bence çocukları sabah sabah türküm doğruyum diye bağırtmak gereksiz birşeydir, ama bu resmi ideolojinin kendini yayma biçimidir, ve tüm dünyada bu tür uygulamalar vardır."
k.t.ö. (kendini bilmez terbiyesiz öğrenci) - "hocaaa, hocaaa akıllı ol, senin maaşını biz ödüyoruz"
(bkz: senin maaşını ben ödüyorum)
- zamanında erbakan hocanın ve partisinin başına bela olmuş söz öbeğidir.bunu gündeme getirmek ayıptır yazıktır.
- gayet de doğru söylenmiş bir sözdür. ben şahsen ermeniysem, almansam, ingilizsem de türkiye de okuyorsam "türk üm doğruyum çalışkanım" dememin ne kadar etik olduğunu söyler misiniz? haberi değil de başlıkları okuyarak yargılamayalım. bir de bu konuyu dinle nasıl bağdaştırdınız onu da anlamış değilim. ayrıca söylenmesin yasaklansın denmiyor. azınlıkların andımız okuma zorunluluğu olmasın diyor. yanlış mı diyor? türk olmayan türküm demek zorunda mı?
|