|
|
- ingilizce kelimeler kullanarak kültürlü görünme meraklısı,baba parası ile beslenen,türkçe kelimeler kullandığında "oo shitt!şimdi çok ezik göründüm yawww" diyerek üzülen yavrucakların,"evet artık bu çektiğimiz acılar bir son verelim,var mısınız tiki tayfası olarak dilimizi türkçe kelimelerden yavaş yavaş arındıralım ve yepyeni bir dil ortaya çıkaralım?" önermesiyle hayata geçmiş olan proje.
- (bkz: amerikan aksanıyla türkçe konuşmak)
(bkz: türkçesi varken)
(bkz: tiki dili)
- bu projeye en büyük destek veren kanallardan birisi de dream tv olsa gerek. adamların türkçe isimli program sayısı ingilizce olanların yanında neredeyse hiç.
- ulusal benliği yerleşmemiş kişiler tarafından çıkarılan, türk medyası tarafından körüklenen, eğitimsiz/boş kafalı kişilerce desteklenen ve yaygınlaştırılan, bizi yönetenler(!) tarafından seyredilen projedir.
- ilk ben katledeyim diye çok heyecanlanmıştım ama arkadaşlar startı vermişler bile. çok kötüsünüz ya. irrite oldum sizden.
- televizyon kanallarının bok yemesiyle başlamıştır, hatta "start" almıştır.
prime-time, dream tv zart zurt weekend, magazin forever gibi. (venom, 03.09.2006 00:50 ~ 00:50)
- (bkz: proje)
- çoğu televizyon kanalının, alışveriş merkezinin, barın, ilanın, reklamın, menünün desteklediği projedir.
sunucuların da verdiği desteği küçümseyemeyiz.
- internet ayağı http://sozluk.sourtimes.org tarafından gerçekleştirilen proje.
- günümüzde her insanın bilmeden de olsa katkısı olduğunu düşündüğüm proje.kendi dilimiz,bildiğimiz sözcükler varken neden ingilizcesi,almancası,fransızcası ya da bunlardan başka bir dil kullanılır asla anlamam.mesela eş ya da ortak dururken partner,başlamak dururken start almak,lokanta dururken restaurant,dizüstü dururken laptop demek kadar anlamsız bir şey olabilir mi bu dünyada?bu liste böyle artarak uzar gider.ne yazık ki ben dahil bunu hepimiz yapıyoruz farkında olarak ya da olmayarak.ne acı ki insan yılların getirdiği alışkanlıklardan bir çırpıda kurtulamıyor.bu arada sevgili medyamıza da selam ederim.
- (bkz: türkçemizi destroy falan edelim eventi)
- zaten yapılıyor oldugu için hayata geçiremeyeceğimiz anca destekleme şansımızın olduğu kınanası proje...
- 5 step de türkçe mort :
ön hazırlık : beyin amaliyetı ile beynin alınması (isteğe bağlı - genelde ortam kızlarının masrafsız olarak allah vergisi halleridir)
1- pen, san, vs gibi zamirler kullanmak
2- lütfaaan, biliyomısaaaaan, hayvanssııaaan, intiharlardayım ( çok üzülmek ), aklımdasyn yapmak (çaldırmak ) gibi aklı ve dili zorlayıcı kelimeler kullanmak
3-vet, boyfrand yüznden labilir mia (evet sevgilin yüzünden olabilir mi) gibi anlaşılması zor cümlelerde ecnebi işi dillerden faydalanmak
4-regular cola (normal kola - light değil) gibi binimum herkesin bildiği şeyleri farklı söylemek için çaba sarf etmek
5-inanmıyoroaaaaam yuvarlamaları iyi kullanmak en anlaşılır bir kelimeyi bile uzatarak farklılaştırmak
sonuç :
sirfhh sanın o boyfrand yüznden diethimi pırrakıp ban de mıkarrna yedıam neyshh artık pendn papaaay
sırf senin o sevgilin yüzünden diyetimi bırakıp bende makarna yedim neyse artık ben gidiyorum allaha emanet olun...
|