eğer eğitimin tamamen ingilizce olduğu bi okulda okuyorsanız bazen istemsiz olarak yaptığınız şey. kendi kendinize ıyk dersiniz ama bazen gerçekten elinizde olmayabilir. yine de dikkat etmek lazım.
kafaların sömürgeleşmeye çok yaklaştığını gösteren alametlerden birisi...
insanların artık kafayı verdiklerini bile anlayamayıp eğlendikleri abuk zihniyet...
bu dönemden itibaren artık daha fazla dikkat etmeğe başladığım olgu,lütfen arkadaşlar siz de konuşmanıza dikkat edin.kullandığınız herşeyin sizde alışkanlık yapma riski vardır
her türkçe kompozisyon sınavında sorulan konu. bütün kompozisyona aynı şeyleri yazsan da farketmez. türk dili ve edebiyatı bölümünde okuyan öğrencilerin asla aklından çıkmayacak başlık.
ingilizce hocalarının büyük bir titizlikle uyguladığı eylem gereksiz yer ve şartlarda bile
ingilizce dersinde kapı çalar ve yan sınıfın hocası gelir
hoca : eee do you have an extra boardmarker?
ben : tahta kalemi var olmazmı *
yakın koordinatlardaki evlerden birinde yasayan andaval kolejli kişisinin köpeğiyle yapmaya çalıştığı akılamaz eylem! köpeğine 'come here','sit down' komutlarıyla ayar vermeye çalışan efsane turk kızımız; mahalledeki işportacılardan ,inşaat işçilerinden de aynı buyrukların (en yavşağından) duyulmasındaki ana neden olup - yalnızlıgın insan hayatına yaptıgı olumsuz tahrifatları gözler önüne sermektedir en güzelinden!
şu an itibarı ile bir hazırlık öğrencisi olarak asla tahammül edemeyeceğim olay. aynı zamanda dc++ oplarına "why do we have to speak that fucking language" diyerekten hubdan şutlanmama neden olan olay. istemiyorum tahammül edemiyorum
fuck english love türkçe(bak allahım gene başladım)
olimpiyat meşalesi yakıldığı sırada trt muhabiri "evet meşaleyi yakarak olimpiyatalrın resman başladığını declare etti" demiştir. yazıktır. yok mudur türkçe'de declare kelimesine karşılık? ilan etmek ne demektir? trt türkçe konusunda en duyarlı yayın organı olması gerekirken bu saçamalık nedir?
iş hayatında sık karşılaşılan bir durumdur. eğer çalıştığınız şirket yabancı ortaklı ise, bir süre sonra tüm konuşmalarınızın "outstanding tasklar" ve "dead linelar" üzerine kurulu olduğunu farkedersiniz.
-yea come on,take it easy boyz,pasa geç lan pasa
-pas versene şahsi pezevenk
-be cool lan,sen ortaya geç
-napacan oğlum
-muz orta yapıcam,let's go falan!
-olm hızla down oluyorum!!
bir türk'ün başka bir türk'le konuşurken sırf "bak ben ne de çok şey biliyorum" havası vermek için seçtiği yanlış yol, ölü tercih. beynin küreselleşme ve emperyalizm tarafından iğfal edilişinin resmi.