belki ilginizi çeker
  1. · zevk alınan bir sapıklıklar
  2. · tansu çiller potları
  3. · türkçeyi katletmek
  4. · dedim ah
  5. · feyza hepçilingirler
  6. · off olmak
  7. · şimdi unutucam deyip unutmak
  8. · türkilizce
  9. · imba
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · the twilight saga new moon
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · beşiktaş
  5. · colin kazım richards
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · öğretmenler günü
  8. · giri ve nick uyumu
  9. · yaran msn iletileri

türkçe off  

1. argoyla ilgili bölümlerinin hiç ama hiç hoşuma gitmediği kitap.
    (headfucker, 24.06.2004 20:11)
  2. feyza hepçilingirler tarafından yazılan türkçenin nasıl yavaş yavaş katledildiğini anlatan bir kitap
    (yako, 11.03.2006 09:59)
  3. feyza hepçilingirler'in kültürel kimliğimize, özbenliğimize ve en önemlisi dilimize sahip çıkmamız için yazdığı kitaptır.

kitaptaki reklam ötesi(s.193-195) bölümünden:
    "örneğin güzellik sabunu 'temizlikten ötesi'sini vadediyordu bize. temizlikten ötesi nedir? pislik. peki, 'beyaz ötesi'? beyazın ötesinde siyah var mı diyorsunuz?
    altı ay sonra bile sağlıklı diş ve diş etleri ne demek? ' dişlerinizi bir kez fırçaladığınızda, etkisi altı ay sonraya bile uzanıyor' demek. başka bir deyişle altı ayda bir diş fırçalamanız yeterli; madem ki etkisi altı ay sürüyormuş...

'margarinleri hiç para vermeden alacaksınız, yani bedava.' hiç para vermeden'in, 'bedava' anlamına geldiğini bilmeyen var mı?

'iki kat fazla süt içeren tek margarin'e ne dersiniz peki? iki kat fazla bir karşılaştırma sözüdür ve bir şeyden iki kat fazla biçiminde kullanılır. o ilk şey ne?"
    (sunflower, 03.09.2006 18:34 ~ 18:44)
  4. (bkz: dedim ah)
    (finch, 25.11.2006 12:42)
  5. okurken, siyasetçilerimizin, haber spikerlerimizin, sanatçılarımızın ve bilumum tanınmış isimlerin, gülünecek hallerini gözler önüne seren ama bu giriyi yazarken de ulan kim bilir kaç tane anlatım bozukluğu yapacağım, feyza hanım okusa o da bana kim bilir ne biçim güler diye düşündürten bir kitaptır.

günlük hayatımızda mağruz kaldığımız anlatım bozukluklarını ve komiklikleri kendine has bir üslupla açığa çıkarmış, bunu yaparken de bazı mertebelere, hafif hafif çomak uzatmaktan kendini alamamış kitabında.
    ne diyor bkz;

'' bir dersaneyle işbirliği yapan bir gazete, hizmetini şöyle duyuruyordu: ' gün, herkesi ücretsiz üniversite sınavına hazırlıyor.' üniversitenin 'ücretsiz' olacağı anlamı çıkmıyorsa da sınavın 'ücretsiz' olduğu anlaşılıyor bu tümceden. oysa üniversiteler 'ücretli' olma yolunda son hızla ilerlerken, sınava da her yıl artan ücretlerle girilebiliyor ancak. ''

sankı türkçe off onun için zevk alınan bir sapıklıklardan biri olmuş, güzel de olmuş gibi.

yazara zevk veren küçük sapıklık: ne diyor bkz; kısmı, harfi harfine kitaba bakılarak yazılmıştır. feyza hanım yanlış yapmış. bana düşmez ama olsun. dersane değil efendim dershane! oh be artık giri baştan aşağı anlatım bozukluğuyla dolu olsa ne yazar.
    (nickim kırk dokuz karakter olsun diye uğraşıyorum, 15.09.2008 15:31)
  6. tansu çiller'e bol bol giydirilen güzel kitap.
    (onurene, 15.09.2008 15:35)
  7. türkçe "off"

feyza hepçilingirler' e ait okuması kolay, su gibi tabir edilip okunabilecek(içilebilecek) eserin adıdır.
    (çilem82debaşladı, 06.10.2009 19:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil