okurken, siyasetçilerimizin, haber spikerlerimizin, sanatçılarımızın ve bilumum tanınmış isimlerin, gülünecek hallerini gözler önüne seren ama bu giriyi yazarken de ulan kim bilir kaç tane anlatım bozukluğu yapacağım, feyza hanım okusa o da bana kim bilir ne biçim güler diye düşündürten bir kitaptır.
günlük hayatımızda mağruz kaldığımız anlatım bozukluklarını ve komiklikleri kendine has bir üslupla açığa çıkarmış, bunu yaparken de bazı mertebelere, hafif hafif çomak uzatmaktan kendini alamamış kitabında.
ne diyor bkz;
'' bir dersaneyle işbirliği yapan bir gazete, hizmetini şöyle duyuruyordu: ' gün, herkesi ücretsiz üniversite sınavına hazırlıyor.' üniversitenin 'ücretsiz' olacağı anlamı çıkmıyorsa da sınavın 'ücretsiz' olduğu anlaşılıyor bu tümceden. oysa üniversiteler 'ücretli' olma yolunda son hızla ilerlerken, sınava da her yıl artan ücretlerle girilebiliyor ancak. ''
sankı türkçe off onun için
zevk alınan bir sapıklıklardan biri olmuş, güzel de olmuş gibi.
yazara zevk veren küçük sapıklık: ne diyor bkz; kısmı, harfi harfine kitaba bakılarak yazılmıştır. feyza hanım yanlış yapmış. bana düşmez ama olsun. dersane değil efendim dershane! oh be artık giri baştan aşağı anlatım bozukluğuyla dolu olsa ne yazar.