türkçe harfler yerine başka harfler kullanmak   

adana çık aradan

1. günümüz toplumunda sıkça görülen anlamsız hareket. eylem kapsamında v->w, k->q gibi dönüşümler kullanılır. bazı örnekler olarak
    walla, yoq
    gibi kelimeler verilebilir. hala amacına anlam verememekle beraber, tarafıma yaptığı alerjik etkiyle imla hatalı giri ispiklerinin başarıya ulaşmasında önemli yer sahibi bir harekettir.
    (wondrous, 09.05.2004 21:58)
  2. (bkz: arap alfabesi)
    (bkz: kiril alfabesi)
    (bkz: yunan alfabesi)
    (azwepsa, 25.04.2006 14:29)
  3. (bkz: tikky alfabesi)
    (mellek oldum sonunda, 25.04.2006 14:34)
  4. şekil olsun diyerekten msn nickini kiril alfabesiyle yazmak şeklinde de kendini gösteren eylem.
    (mclaren, 25.04.2006 14:43)
  5. nadide ş harfimiz yerine (bkz: allahın belası dolar işareti) *
    bir tane varken neden iki tane kullanıldığını anlayamadığımız güzel v harfimiz. *
    (warbringer, 25.04.2006 16:04)
  6. k, s harflerimiz yanyana gelince = x (bkz: yüxexes)
    (lazarushadow, 25.04.2006 20:28)
  7. türkçe harf diye bir tanım kulak tırmalayıcıdır. harflerin dili olmaz. harfler seslerin işaretleridir. dillerin sesleri vardır. bu sesleri karşılayan işaretler serisine de alfabe denir. türkiye'de türk-latin alfabesi kullanılır. türkçe harf dendiğinde "hiçbirimiz türkçe harf kullanmıyoruz ki" demek işgüzarlıktan öteye gitmez. türkçe harfler dendiğinde şu anda kullandığımız alfabedeki harfler anlaşılmalıdır.

eğer yabancı dilde bizim dilimizde olmayan bir ses varsa o sese en yakın harfi kullanmak gerekir. nasıl ki ingilizler ğ yerine g kullanıyorsa, ben de w yerine v kullanırım. çok da güzel olur, ayakta alkışlarsınız.

bir fransız adımı nasıl kendi dilinde okuyorsa. ben de henry'yi "hanri" şeklinde değil, "henri" şeklinde okurum.
    (hepten aykırı, 25.04.2006 21:06)
  8. ülkemde modern olmanın saçma gösterilerinin son versiyonu.

(bkz: for yerine 4 yazmak)
    (dexterity, 13.09.2007 17:57)
  9. "gercheqten choq tixinch bi 0lay yane nie yapiolar anlamiorm we de bunu yapannari $iddetle qiniorum. dilimise sahip chiqmaq choq onemli benje. shimdy bunu yapanlar ichin bi$i derdim ama nese demiym."

tikisu sütçüoğlu
    (panina manina, 13.09.2007 18:12 ~ 18:15)
  10. ewet b€n d€ gørdÙm, war bøyl€ †ipl€®
    (tenceredekietlibamya, 27.08.2008 00:43 ~ 00:53)
  11. eğer kullanılan klavyede türkçe karakter yoksa ya da teknolojik bir platformdaysak * * ve bu platformda türkçe karakterler tanımsız ise mecburen yapılan eylem.

ç-->c
    ı-->i
    ğ-->g
    ö-->o
    ü-->u
    ş-->s

örneğin:

"bu giriye bir ornek vermek icin turkce harfleri kullanmadim"
    (funusual nme, 18.10.2008 02:52)