|
|
- bir akp'linin alevilere verirseniz satanistler de ister saçmalamasyonunu unutmadınız sanırım bu da işte soyu sopu alevi olan bendenizden bir acı gerçek, hatta daha da öteye gidip şey diyorum;
"türbanlılara verirseniz, satanistler de ister"
şimdi sıradaki haberimize geçiyoruz;
kara çarşaflılar ve sarıklılar eylem yaptı...
inanmayan baksın;
http://w9.gazetevatan.com/...
- (bkz: eşeğin amına su kaçırmak)
(yaqui, 31.01.2008 10:20)
- (bkz: halkı akp den soğutmak)
- (bkz: yürüyün tangalılar siz de isteyin)
- (bkz: yok ebenin amı ali sami)
- doğruluğuna tamamen katıldığım cümledir.şimdiden yapılan eylemler belli derneklerin,kurumların,gazetelere yaptığı yazılı açıklamalar gidişatın bu yönde olacağını göstermektedir..tavizlerin yeni tavizleri doğuracağı bilinen bir gerçekken,birilerinin herkesin bildiği bu gerçeği özgürlük(!),eğitim hakkı(!) vs adı altında kapatmaya çalışması durumun sadece üniversitelerle sınırlı kalacağını söylemesi kadar büyük bir saçmalık,halkı uyutma ve teselli cümlesi olamaz.
ek:bugün imam hatip lisesi mezunları ve mensupları derneği tarafından hürriyete:
"çarşaf ve cüppe üniversitelere zenginlik getirir" açıklaması yapılmıştır.
- türbanlılara üniversiteye serbest girme hakkı verildiğinde insanlar çarşafla da cüppeyle de girmek isteyeceklerdir.bunun önünü kesemeyecekleri açıktır.zaten laiklik baştan elden gidiyor sayelerinde bundan sonra yaptıkları çokta farketmeyecektir.
- şahsım adına bu özgürlüklerden faydalanıp bikini ile gireceğim için sevineceğim durum. ha yok birileri bana "hop hemşerim hem erkeksin, hem de bikinyle giriyorsun, dur bakalım" der ise bikiniyi çenemin altından bağlayıp gireceğimi de ayrıca belirtme gereği duyarım.
editleme gereği duymadığım ama belirtme gereği duyduğum bir diğer konu ise ilk yazılan giriyi eksilemişler, ilginç, tuhaf, tuhaf ötesi. yeşil yazarlarımız iş başında. "yaşasın şeriat" deyu inliyorlar ama biz şeriat meriat istemezük, bu böyle bilüne.
- biz böyle yok bişey diye dalgamızı geçerken, adamlar adım adım geriye doğru yol alıyor...uğraşıp durmasınlar, isteyene verelim gitsin...
(@2157211)
- en az "başı açık olanlara verirseniz götü açık olanlar da ister" kadar saçma, "ulan öndeki adamı takip mi ediyorum acaba? dur baklalım anlarız şimdi"* kadar paranoyakça bir düşüncedir.
* selçuk erdem'in bir karikatüründen alınmadır.
- deneyimlerin göstediğine göre kesinlikle paranoyakça olmayan, sadece "sıradakini" işaret eden söz. kara çarşaftan sonra da sıra bekleyenler var.
(bkz: @2204505)
- -efendim; türbanlılara verirseniz kara çarşaflılar da ister.
+ yok ya!
- valla.
+ başka?
- kamyoncularda ister.
+ hadi canım!
- ciddiyim. hatta çinliler bile ister.
+ yok artık.
- isterler tabi. vermeyin efendim sizde. folloş oldunuz vere vere.
+ aslında çok haklısın. oy alıcağız diye çok verdik, şimdi götümün üzerine oturamıyorum.
- yanii..(deatly, 01.02.2008 00:37 ~ 00:38)
- paranoyakça olduğunu düşünmekteyim. açıklamak gerekirse; çarşaflıların sırada beklemediğini düşündüğümden değil, beklese dahi eğer çarşaflı insan tehlike teşkil ediyorsa yasaklanması gereken çarşaftır. buna giden yolda olduğu için türban değildir.
hatta bir örnekle devam edeyim:
bir anaokulu düşünelim. bir bahçesi ve bahçe duvarı var. okul yönetimi çocukların bahçeye çıkmasını yasaklıyor. dışarıdaki tehlikelerden ötürü. biri çıkıp "bahçeye çıksınlar ama dışarı çıkmasınlar" dediğinde "bugün bahçeye çıkmalarına izin verirsek yarın dışarı çıkmalarına izin verelim derler" şeklinde cevap vermek gibi bir paranoyadan bahsediyorum.
tabi ki burada türbanı bahçeye çıkmaya benzetmem benim şahsi görüşüme göre türbanın tehlikesiz olmasındandır. tehlikeli olduğunu farzedersek zaten konu "türbanlılara verirsek çarşaflılar da ister" den çıkar zaten.
ayrıca "başı açık olanlara verirseniz götü açık olanlar da ister" şeklinde bir benzetme de az önceki örnekle örtüşüyor.
sonuç olarak eğer ki çarşaf bir tehlike teşkil ediyorsa çarşaf yasaklanır. çarşafa giden yol olduğu için türban yasaklanmaz. çünkü yanlış olan bir şeye işaret eden doğru şeyler olabilir. tırnak makası taşımakla bıçak taşımak , araba kullanmakla aşırı hız yapmak gibi.(tori, 01.02.2008 00:44 ~ 00:51)
- önerme olarak doğru olsa da kapsam olarak yanlış olan söz; dolayısıyla tartışmayı yanlış bir noktaya taşıyıp kafaları bulandırıyor. türban kısıtlamasını "biz etrafımızda kapalı insan görmek istemiyoruz" seviyesine indirgeyen, temelden hatalı bir yaklaşımı içeriyor; zira "çarşaflı girse ne olacak ki? bir insanın okuma hakkı senin göz zevkinden daha mı değerli?" gibi bir karşılıkla haksız duruma düşmek işten bile değil. (duygu sömürüsü demiş miydim?)
türban kısıtlamasının temel amacı malum yerlerde insanların dini inançlarını belli etmelerinin önlenmesidir. ("niye ki?" diye soranların bunun üzerinde biraz düşünmesi yanıt bulmalarına yetecektir) dolayısıyla aslında korkulan şey türbanlıların arkasından çarşaflıların gelmesi değil, kişisel inançların üniversite ve diğer kamusal alanlar gibi laik bir devlete ait olan yerlerde gözle görülür/göze gösterilebilir hale gelmesidir.
sorunu doğru anlarsak her yerde karşımıza çıkan duygu sömürüsü çeşitlemelerinin anlamsızlığı da aşikar olacaktır; zira ortada iddia edildiği gibi bir baskı, dışlama ya da "tek tip"leştirme yoktur, bir düzenleme vardır.
- ister değil, istiyor da zaten.
(bkz: özgürder)
(bkz: mazlumder)
(bkz: ihd)
|