|
|
- bugün tramvayda giderken beynimden geçen istek olmuştur. şayet türbanlılara kısmet çıkmazsa ve bunlarda evde kalırlarsa belki türbanlarından kurtulurlar ve benim göz zevkimi bozmazlar.
kapamalarına kimsenin birşey demesine imkan olmamakla birlikte daha mütevazi bir başörtüsü takabilirler diye bir açıklama yapma zorunluğu içerisindeyim.
sanki hepsi belirli bir tarikatın üyeleri gibi, hepsi bir and içmiş gibi bir amaçları var. kendilerine göre tabi, yoksa somut birşey söyleyemem. buna ek olarak hepsinde gözlemlediğim; toplum içinde ben türban takıyorum bakışları ise beni bitiriyor.
ne korkuyorum ne bir tehdit olarak görüyorum. sadece ve sadece göz zevkimi bozuyorlar. kara çarşaf nasıl itici ise buda böyle. zira isteyen istediğini giyer.(jayhunx, 08.12.2007 16:11 ~ 16:16)
- bugün tramvayda yarın otobüste diğer gün trende beyninden bu düşünceyi geçirenler hakkında pek sağlıklı birşeyler söyleyemeyeceğim istek. milletin dışarıya sırf evlenmek için çıktığını,evlenemedim diye türbanlarını çıkaracaklarını düşünmek çok mantıklı bir düşünce gibi görünmüyor.yok eğer mantıklıysa o zaman dışarıda dolaşan bütün türbansız kızlar dışarıya koca bulmak için çıkıyor demektir ki pek doğru bir önerme olduğunu söyleyemeyeceğim. göz zevkimiz bozuluyor diye başkasının giyimine karışmak pek de haklı bir istek olmasa gerek.zira göz zevki kime göre ve neye göredir. en iyisi bu isteğin yerine nasıl kardeşçe geçinebiliriz diye dilekde bulunmak kulağa ve özellikle mantığa daha hoş geliyor.
- evde kalmayı "evlenememelerini istemek" anlamında algılayınca bunu isteyene giren çıkan mı var acaba dediğim istek cümlesi. ha evde otursunlar, dışarı çıkmasınlar diyosa bu istek sahibi, kendimi kontrol edemeyip yine ve yine bu istek sahibine giren çıkan mı var acaba diye düşünüyorum. mesela bunu söyleyen hayalet olmalı ki benim göz zevkimi bozacak bi şeyleri, bi yerleri olmasın. muhakkak takarım kafayı bi yerine. türbanı kıyafet olarak eleştiren zihnini buraya yayması bi kere göz zevkimi bozdu bile. ha siyasete alet edildiği üzerindeki fikirleri varsa onlarla ilgili başlıklar var zaten biraz arasın bulur. türban takanları, siyasete alet edenler ve tarz veya dini inanç olarak kullananlar diye ayırt edemediği sürece susmalı, içine atmalıdır.
edit: ben dini inanç olarak türbanı savunan birisi değilim. sadece olması gereken saygıdan bahsettim. siyasi sembol olmadıkça kime ne demek istedim.
- yüzde yüz katıldığım istek.
- belki o kadar kapandıklarına pişman etme isteği devamında gelir.
35 inden sonra kendilerine: 'nooldu?? apışıp kaldın?! ' demek kaçınılmazdır.
- zaten çoğu evde kalmıştır. artık kendilerine dindar diyen erkekler bile başı kapalı ikinci sınıf kadın istememektedir. onlar dine yöneltmek gibi saçma bir bahane öne sürerek barlarda evlenecek hatuın peşine düşmüştür. burda akıl dertlerinin bellerinin altındaki hayati organlarında olmasını belirtmeye gerek duyulmamaktadır. eli erkek eline değmemiş frijit bir türbanlı kadınla evlenip tüm hayatını baş ağrıması bahanesiyle geçirmek istememektedir. zaten türbanlıların çoğu çalışamamaktadırlar sayın yazarlar. burdan sevgili sniper larımıza seslenmek istiyorum. lütfen tek tek türbanları vurup toplumu bu kanayan yaradan kurtarın. ülkemiz üstün medineyetler seviyesine yükselsin. hatta en güzeli siz vurduktan sonra onları yakıp sabun yapalım medineyitimiz temiz ve üstün bir medeniyet olsun. hitlere de selam edelim burdan.
edit: ironiden anlamayan nesle aşina değilim
- evlilik eşiğindeki erkek bireylere çocukluklarından itibaren dikte edilen yekpare muhafazakarlık neticesiyle bu tip kişiliklerin gözdeleri doğal olarak türbanlı bayanlar olacaktır.bu durum türban kullanan kişi için türbanı bu anlamda bir araç haline de getirmektedir.gidilen yol güdülen yordam meselesidir.
yersiz bir istektir.
- sağcılar
solcular
komünistler
dinciler
yobazlar
başörtülüler
demokratlar
cumhuriyetçiler
muhafazakarlar
ikinci cumhuriyetçiler
kemalistler
ülkücüler
dindarlar
başı açıklar
sosyal demokrat olanlar
fes giyenler
tayt giyenler
poşu takanlar
peştamal kuşananlar
şalvar giyenler
hepsi evde kalsın!
benim gibi düşünmeyen, giyinmeyen evden çıkmasın!
sokaklar uzaylıların olsun!
dünya bana kalsın!
(bkz: tövbe tövbe)
- biz istemesek de laiklik olmazsa zaten alışverişe bile yanlarında erkek çocuklarıyla çıkabilirler, araç kullanamazlar, mirastan eşit pay alamazlar, yanlış yaptıklarında fazla hırpalanmadan dayak yerler. afganistan ve iran uzak değil ki. kadın hakları ile ilgili bir bildiri dağıttığı için idam cezası alan genci unutmadık. 14 yaşında fuhuş yaptı diye taşlanarak öldürülen çocuğu unutmadık. ekmek çaldı diye eli ezilen çocuk için yüreğimiz sızlıyor.
o sistemde evde kalsınlar daha iyi zaten.
- hepsi evde kalsınlar ve koca diye yansınlar inşallah.
- (bkz: kürtlerin evde kalmasını istemek)
(bkz: camilerin kapanmasını istemek)
(bkz: alevileri yakmak istemek)
(bkz: ermenileri öldürmek istemek)
(bkz: yunanların götüne jop sokmak istemek)
(bkz: faşizmi bir elbise markası zannetmek)
(bkz: gerizekalı başlık açıyorum ilgi çekiyorum ekolü)(atlantis, 23.11.2008 12:24 ~ 29.11.2008 12:13)
|