türbanlıların birden ortadan yok olması 

adana çık aradan

1. hoca cemaat ilişkisi içinde düşünülürse rte'nin kaçacak delik araması ile eş zamanlı gerçekleşmesi anlaşılabilecek bir durumdur. rte bile bu kadar korkup kaçıyorsa (ki yarın da mısıra gidiyormuş zannedersem) bunların da kaçması normaldir. bu günler sonsuza dek sürse keşke.
    (florianus, 19.05.2006 12:44)

2. türbandan kastedilen ananelerimizin kullandığı baş örtüsü ise tespiti yapanlara akıl fikir istiyeceğim tespittir.öyleyse bu insanlar paristen mi gelmiştir,bunların hiç mi baş örtüsü takan yakını yok mudur diyeceğim.

her baş örtüsü takan siyasi bir amaç mı güdmektedir.iki dangalozun siyasi simge haline getirdiği,insanların inanışının gereği olarak gördüğü birşey bu kadar rahatsız ediyorsa insanları,birşey diyemiyorum ben.

ha kastettiğiniz,okullarda,kamu binalarında siyasi bir simgeye dönüşen türban ise,defolsunlar zaten.lakin silinen mesajı hatırlayınca,"bilmemne sahilinde türbanlılar yok olmuş" lafını anımsıyorum.kimsenin kimseye saygısı olmadığını görüyorum.yazık.

(bkz: çok güzel düşünmüşsünüz)

aylar sonra bir ekleme: olur da ilk giri silinir, belirtelim bu giri ilk yazıldığında 10. giri falandı...
    (sycrone one, 19.05.2006 12:56 ~ 18.06.2007 00:23)
  3. - efendim radar ekranında türbanlıları göremiyorum aniden yok oldular
    - iyice kontrol et skat , nereye kaybolabilirler okyanusun ortasında

(bkz: bermuda şeytan üçgeni)
    (zaknafein, 19.05.2006 13:32 ~ 13:46)
  4. geçenlerde sapık fikirleriye tepkimi çeken amerikalı kadın imam geldi türkiye'ye. ismini hatırlamadığım bu kadın imama bizim sapık medyamız türbanıyla ilgili bişeyler sordu.metodu saçma da olsa-başını açtı- cevabı mükemmeldi;
    -45cm lik bezden mi korkuyosunuz?
    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
    (evdeki ses, 19.05.2006 15:16)
  5. kelle avcılarının işidir.
    (azwepsa, 19.05.2006 16:24)
  6. gündemden düştüğü için fark edilmiyorlardır belki. fakat söylemdeki rahatsız edici üslup, beni ziyadesiyle üzdü. türbanlılar, hamamböceği midirler ki ışıkları yakınca ortadan kaybolsunlar?! okullarından atıldıkları, kamusal alanda dışlandıkları halde ortalıktaydılar. şimdi niye yok olsunlar? kurşunu onlar mı sıktı? bu kurşundan, rahmetli danıştay üyesinden sonra en çok zarar gören şüphesiz ki türbanlılardır.

ne acıdır ki kurşunu sıkan, türbanlılar kadar zarar görmeyecek! önümüzdeki günlerde daha çok tacize uğrayacaklar. hatta yollarda başlarından türbanlarını bile çekmeye çalışırlarsa şaşırmam! rahmetli danıştay üyesinin cenazesinde bazı densizleri gördük. bu ülkenin bakanlarını fiziksel olarak taciz edecek kadar gözleri dönmüş insanlar vardı o cenazede. muhakkak bazıları bunu alkışlamıştır.

başbakan ve hükümet, danıştay üyelerinin kararını eleştirmiş olabilir. hemen herkesin yaptığı birşey bu. bu sözlük platformunda da pekçok yargı kararı eleştiriliyor ve hatta bazen haddi aşan hakaretlerle yerin dibine sokuluyor. ama başbakan ya da diğer hükümet üyelerinin, vakit gazetesi gibi tetikçi üslubuna şahit olmadım. bazı kesimler, tamamen provokatif bir üslupla vakit gazetesi'nin yaptığını yapıyorlar ve hükümeti hedef gösteriyorlar... büyük bir yanlış üzerine bu yapılanlar doğru mudur? bundan kimin, ne çıkarı olacak?
    (ekapus, 19.05.2006 17:07)
  7. sokaklardan yokolan bazılarının sözlüğe üşüştüğünü görmekteyiz ne yazık ki. gelin biz hep buradayız dünyanın biteceği gün kimin ne kadar günahkar oldugunu görecegiz. gencecik kızları zorla peçeler altına girmeye zorlayanlar,din adına adam öldüren ve başkalarının düşüncelerine saygı duymadan kafirler cehennemliktir diyenler mi yoksa buna karşı duranlar mı? hodri meydan.
    (sanitarium, 19.05.2006 17:52 ~ 17:54)
  8. atatürk için bir asırdır olmayan biri demek bu ülkeye ihanet etmektir anıtkabirde yatan ve bir asırdır ülkede yaşamayan kişi sizin şuanda bu lafları söylemenize olanak sağlamıştır ve atatürkçü düşünce ebediyen türkiyede varolacaktır.birde yüzsüz gibi açık açık yazmaktadır bu insancıklar siteye bu örümcek kafalı düşüncelerini. en kısa zamanda toplanıp bir gösteri yapmalarını hatta danıştaya yürümelerini orduya kafa tutmalarını bekliyoruz. itüde bir gösteride düzenleyebilirler yüzyıldır varolmayan birine gidip salya sümük ağlamayın diye o zaman görürüz kim ne kadar ağlıyor.
    (sanitarium, 19.05.2006 19:10)
  9. atatürkün et ve kemikten ibaret olmadığını anlayamayan zihniyetlerin onu bir asırdır burda yok diye nitelendirmelerini gayet doğal buluyorum. ancak bu tiplerin örümcekleşmiş hurafeler dışında hiçbir şey üretemeyecek ana babaları atatürk bizi kurtarmasaydı nerede olurlardı onu da kendilerine sormalarını tavsiye ediyorum.
    (florianus, 19.05.2006 19:32)
  10. (bkz: ayar savaşları episode:5423)
    (great dilemma, 19.05.2006 19:36)
  11. hümanistlikte kendilerinden üstününü tanımayan, farklı görüş ve inanışlara saygıda kusur etmediklerini her fırsatta belirten, önce insan diye bir taraflarını yırtan insancıkların ne kadar da canı gönülden istediklerini hayretle gördüğüm olay. aman allah'ım. bu nasıl bir nefret? bu nasıl bir kin? nasıl bu hale geldik? sütçü imam'ın torunları nasıl bu hale geldi? nene hatun'un torunları nasıl bu hale geldi?
    (easy company, 19.05.2006 20:13)
  12. türbanlılar nereye mi gitti? bilmiyorum ama hepimizin kuyudaki taşı aramaya gittiği kesin. deli nereye kaçtı lan?
    (yuziko, 19.05.2006 20:58 ~ 21:18)
  13. (bkz: işportacıların birden ortadan yok olması)
    (kramer, 26.05.2006 17:13)
  14. (bkz: fazla uzağa gitmiş olamazlar)*
    (selenge, 26.05.2006 17:24)
  15. (bkz: matrixte kaymadır o)
    (12monkeys, 26.05.2006 17:27 ~ 17:28)
  16. bu kaybolanlar akpli belediye başkanlarının eşleriyse telaşlanacak bir durum yoktur zira en az 35 türbanlı en güzelinden istanbul turu atmakla meşguldür.
    (orcinus orca, 26.05.2006 17:35)
  17. çoğu kişinin at gözlükleriyle ve tek boyutlu yaklaştığı bir görüştür.

sülalemde türbanlı hiç kimsenin olmamasına rağmen türbanlı kişilerin yaşadıkları olaylara hala anlam verememekteyim. neyin gerçekten doğru olduğunu kim bilebilir ki??? ya da doğru ve yanlış diye bir yargı var mıdır? öncelikle bunu sormamız gerekiyor kendimize. o kişinin bir seçimidir çoğu kişi kabul etmek istemese ve onları dışlasa da. peki dışlayıp da ele geçen nedir? insanı kaybetmektir sadece. ayrıca herkes bizim gibi düşünmek zorunda değildir. ben de başımı kapatmıyorum, kızım olmuş olsa başı açık olmasını tercih ederim ama kendini tanıyıp düşünceleri olgunlaştığında türbanı seçerse öldüreyim mi yoksa dışlayayım mı onu? düşünceler ve en önemlisi inançlar çok farklıdır. bu kadar çığlık atmaya gerek yok ki! zaten hayat kısa. türbana gelene kadar nice dağlar var aşılması gereken. ayrıca bu olay başka bir dünyanın seçimine burnunu sokmaktır sadece. bize ne? işin içinde "inanç" yani çok farklı bir boyut girdiği için anlaşılamıyor sanırım. büyük bir kavga sadece. dış dünyanın iç dünya ile uyuşamaması...

şu anda ülkemizin girdiği çıkmazlarda en çok türbanlılar mı etkili? çalan çırpan, ülkeye zarar verenlerin kaçı türbanlı?

hangi yolun ne kadar doğru olduğunu bilen var mı aramızda? türban atatürk'e karşı koymak anlamına da gelmiyor. kim bilir ne düşünce ve inançla başını örten insanlar vardır. bazıları gerçekten araştırıp, benimseyip o yaşam sitilini seçmiştir. bazıları da aile baskısıyla ve hiç düşünmeden.
    yaşadığım bir olay:

üniversitede birinci sınıfa giden bir arkadaşın nişanlısı gelmiştir. nişanlısı türbanlıdır ve üniversitedeki başörtüsü sorunun hiç farkında değildir. birden bire bölümdeki bir hoca çığlık atmaya başlar: bu ne rezalet, nasıl girdin sen buraya? terbiyesiz, cahil, çık dışarı çabuuuuk gibi aşağılayıcı sözler yükselir. ben donup kalmışım orada. bir kaç dakika bu şoku atlatamadan öylece bakakaldım. aklıma da hiç başörtüsü olayı gelmiyor ki! ben de sanıyorum ki çok kötü şeyler yaptılar. işin iç yüzünü görünce asıl modernliğin öyle okumakta ya da ...... mezunu olmakta değil zihinlerde örtülü olduğunu anladım. insanlığını kaybeden kişi mi daha toplumcu şimdi? o kişiyi daha yapıcı bir dille uyarsa bir şey mi kaybederdi?

özgürlükten falan bahsediliyordu geçenlerde. martı kanadına konan simgeler falan vardı. konu türban olunca mı kayboldu o büyü? önceliğimiz düşüncedeki türbanı mı yoksa o seçim olan örtüyü mü kaldırmak olmalı? peki kendi kız kardeşimiz, annemiz ya da anneannemiz türbanlı olsa onları da mı atacağız, onları da mı yokedeceğiz anında?

nasıl özgürce mini etek giymeyi tercih ederken toplumdan ses çıkmıyorsa diğer giyim tarzlarına da düşüncelerimizdeki türbanı çıkararak bakabilmeliyiz.
    bu yazılanlar da yazarın(benim) çok dindar ya da kapalı olduğunu göstermez. düşüncelerinde turban taşımadığına inanan bir yazarın özgürce iç sesini sizlerle paylaşmak istemesidir…
    (sunflower, 15.09.2006 10:04 ~ 20:07)
  18. (bkz: köpekler istedi diye atlar ölmez)
    (kayser sozer, 06.02.2007 17:06)
  19. (bkz: skati bizi ışınla)
    (acayip biri, 17.06.2007 22:49)