var mı bilmiyorum ama eğer varlarsa gerçekten adamı durduk yerde bir şeyleri kategrize etmeye zorlayan tipler olduklarını söyleyebilirim. hatta onlar ve türbanları sanki bize bu sınıflandırmayı zorla yaptırabilmek için varolmuşlar gibi.
öyle mutlu oldukları için ya da öyle olmak zorunda kaldıkları için saçlarını türbanla örten yazarlar.
an itibariyle gördüğüm alternatif tanımsa;mevcut olmasalardı, türbanlı türbansız sınıflandırması yapamayacağımız yazarlar.
(bkz:
dahice saptamalar)
(bukalemun, 19.03.2009 23:31 ~ 20.03.2009 20:06)
vardır.
oehh'ten biliyorum.
burada olmalarını istediğim yazarlardır.burda her türlüsü kendini deşifre ediyor da bir onlar edemiyor.sözlükte hakaret işitmekten korkuyorlarsa eğer;
(bkz:
kötü söz sahibine aittir.)
buyursunlar gelsinler.
olamazmı yani çok mu farklı bi durum? ne farkı varki kaşı gözü olan yazardan? girilerini başka bi taraflarıylamı yazıyorlar yada normal yazarların yazdıklarından daha kötümü yazıyorlar varsa kime ne yoksa sanane bu aynı pantolonu olan erkek gibi bişe o öyle istemiş öyle yaşıyor sen ateistsin diye açıyormu türbanlı yazar ateist sözlük yazarı aa bak bu başlığa yazmasınlar mı diyor o zaman anasayfaya not düş türbanlılar yazar olmaz diye zaten varya bunu sırf burda tartıştığımız için bu haldeyiz insanların dış görünüşüne takılıp kalmışız nasıl bi toplum olduk geldiğimiz noktaya bak ya insan olarak insan olduğu için değer verir bi insan bi insana tamam ayıralım herkesi buraya sırf bunun için üye olduk zaten sen x lerden ben y lerden sen sarı donlulardan bi yazarsın ben kırmızı gömlekliyim yapmayın hocam yemeyin bunları uyanın artık bi askeri darbede sözlüğe yaparlar sonra girecek adam gibi bi yer daha araki bulasın olmadı ama.
türbansız, mini etekli, eş cinsel, budist, tek kaşlı, götü büyük, kel ve atom mühendisi gibi sözlükte zaman geçiren yazarlardan hiç bir farkı olmayanlardır. sananedir, niye battılardır, nerene girmiştir türbanları?
herkesi, her şeyi kategorize edecem diye ıkınanlar sifonu çekebilir...
küçük bir kısmını
hindu erkeklerin oluşturduğu sözlük grubu. kısa zamanda kendilerinden zirve bekliyoruz.
yenisekme den kıllanıyorum ben.
sözlükte
seri eksi oy veren ibnelerden sonra en çok eleştirilen kesim türbanlılar.
e şu ana kadar kimliğini açıklamış bir ibne yok.o zaman böyle bir yazar olsa bile kimliğini açıklamaz.
he bu arada. türbana karşı değilim. insan ne istiyorsa giymekte özgürdür. ama emolara karşıyım. onlar daha tehlikeli.
(bkz:
emo sözlük yazarları)
edit: zannedersiniz bir çocuk var evde de klavyeyi yumrukluyor. o kadar imla, yazım hatası var ki... düzelttim biraz ama hala varsa kusura bakmayın.
bir bu konu kalmıştı karışmadığınız, iyi oldu el attığınız ( noldu la iyi uydu he). size ne lan size ne? ister türban takar, ister götünü başını açar. sana ne oldu ben onu anlayamadım. sana karışan var mı da sen elalame karışıyosun? zoruna mı gitti canım başının kapalı olması? ben mi? hayır türban takmıyorum ama takadabilirim. sana giren çıkan bir şey yok ortada. kimse burda görüntüsüyle var olmuyor. fikirlerini yazıyor, içini döküyor. baktın yazdığı hoşuna gitmedi eksilersin olur biter. şimdi için rahatladın mı taktığın için bu konuya? soda iç gazın geçsin hadi bakalım.
demokrasi yalanıyla uyutulan
* yazarlar.. ya biz? bizler de demokrasi yalanıyla uyutulan, unutturulan apolitik bir millet..
sorun teşkil etmemesi lazım. aha-h. ifşa etmek istiyorsa kendini, burası "buyrun benim diyebileceği bir alan"dır. paradoksu şeyettin? esasında, saklandığı delikten çıkarmak için canını sıkmak gerekiyor arkadaşın. "türbanlı sözlük yazarları şöyledir" desen, "ne alakası var lan?" diyecekler, "böyle değildir" de diyecekler. ama asla, ama asla, "buyrun benim" demeyeceklerdir. çakılanz?
ha ben, "buyrun benim" diyen insana zerre saygı duymam. "sana ne?" diyen insana da saygı duymam. insanların hakkında fikir edindiğimiz yer değil mi burası? "bu insan, tatlıdır, zekerdir, enteldir, esprilidir, şakayla karışık cillop gibidir" dediğimizde, kimse "buyrun benim bir şey mi vardı?" demiyor ama. dememeleri. ı-ıhıh. bu ifadeye gerilen arkadaşlarımı zerre samimi bulmuyorum, bulduğumda söylerim zaten.
zenon ağlıyor.
özgür ve sosyal bir sözlük oluşumunun olmazsa olmazıdır. herkes kadar onların da yazmaları, düşüncelerini ifade etmeleri gerekmektedir. çünkü onlar başka bir sınıf değil sadece ayrı bir görüştür. ancak böyle başlıklar açarak insanları birbirinden bölmeye çalışan yazar bozuntuları sözlüklerden def edilmeli, tekme tokat dövülmelidir ki ayrımcılıklar ortadan kalksın..
(spot, 20.03.2009 19:43 ~ 20:21)
hadi girilerinin içeriklerine ya da siyasi görüşlerine göre ayırdınız anladım da, sanal bir ortamda, cinsiyet dahi belli değil iken, görmeden bilinemeyecek bu kadar öznel ve fiziksel bir şey nasıl başlık konusu haline getirilebiliyor cidden şaşkınlık içerisindeyim. alakasız demeyin, kovan daki fotoğraflardan kız beğenmeye çalışanlara da selam ediyorum buradan. sınıflandırmalara doymak bilmez toplumumuzda, öznel kişilikler gizli kalsın diye sadece rumuzla yazılanların ve eklenen bir kaç fotoğrafın paylaşıldığı bu sitedeki yazarları dahi sınıflandırmamız şarttı.
türbanından bize ne arkadaşım. slip don mu giyer adam, boxer mı bize ne. gotik görünümlü demet akalın dinleyicisi, namaz kılmayan müslüman, converse giyen komünist, her mesaja cevap yazan hatundan bize ne. bak onu, sen ile beni aynı yerde tutuyorum. sana ne, bana ne, ona ne değil, bize ne.
abarttıyorum değil mi? buyurun buradan yakın o vakit:
(ara:
sözlük yazarları)
(closer, 20.03.2009 19:48 ~ 19:49)
sözlüğe aynı görüşten insanlar yazı yazacak diye bir kaide bulunmadığından isteyen istediği konu hakkında ,kurallara uyarak yorum yapabilir.hhaaa yok türbalılar görüş bildirmesin ben onların görüşünü yerim diyorsanız ''değiştirin bakalım beyinlerdeki yeşili siyaha'' da görelim der kendileri! zira onlar farklı görüşlülerin beyinlerinin renginden iğrenmez aksine farklılığa saygı duyarlar.her alanda söz sahibi oldukları gibi burada da söz sahibidirler ve mutludurlar.
(divdiv, 20.03.2009 19:58 ~ 20:18)
tartışılmadan kalsın. en güzeli bu. bu yazar arkadaşlar, her entrylerine ince ince koydukları türbanlarından ayrı düşünülsün, tamam. kategorizasyonda kartezyen ayrımlar olmasın tamam. bu işin çirkefleştirmek çabası içerisindeyim, varlık katkılarını nerden aldıklarını sorgulamak bana düşüyor; ben burda yazılanları okurken, okuduklarımın yazarı bir insan. farkettiniz mi? nasıl bir insan olduğuna dair bir çözümlemeyi ben yapıyorum zaten. kafamda bir kategorizasyon zaten mevcut. sanma ki, tamamen dışsalladığın rumuzunla benim gözümden kaçırdığın bir kişiliğin var. varsa söyle tartışmayalım.
"dokunulmadan kalan alanlar var". bu dışsallamaları artık hoş karşılamıyorum. bir kürt'ü kürt kimliğinin dışında bir düşünce insanı olarak değerlendirmem ben. bunun adı faşizanlık değil, öznelliğe vurgudur. subjektiveden kaçışlar yakanıza yapışır, en nihayetinde "bir kürt olarak algılandığınızın farkına varırsınız, bir türbanlı olarak algılandığınız farkına varırsınız." hanisi siz, bu kimlikten ayrı kendinizi ifa ederken, yanıldığınız nokta; sizi ortaya çıkaran şey o kimlik zaten. biri de çıkıp türbanlı yazarlar dediğinde geriliyor olmanız bana hiç samimi gelmiyor. bundan rahatsızlık duyuyor olmanıza da anlam veremiyorum, ne yani "her şey gizli kalsın"cılık mı oynuyorsunuz burda? türbanlı olmanın altında yatan bir "geleneksel bir birikim" var, sen o birikimleri buraya taşımıyor musun? peki o halde, türbanlı sözlük yazarı olmaktan neden sakınıyorsun? türban takıyor olman beni daha da aydınlatır seni okurken. [sanalın içinde sanal yaratılıyor ben ona geriliyorum]. bu kimlik ötelemelerine o kadar kıl oluyorum ki, sankisi yazara türban taktığının hatırlatılması yazarı çok üzüyor.
bugün çok proaktifim, gideyim en sevdiğim şarkıya uygun bir başlık bulayım. aha-h.
inançları gereği,baskı gereği,şekil olsun diye ya da neden olduğunu bilmeden başını kapamış dişi yazardır . (al sana tanım )
şimdi içimi dökme faslında sıra;
hayatımın belirli bir döneminde türbanlı yazar tamlamasını hakeden kişiydim .
başım kapalıyken de kapasitem buydu .. açtım yine bu..
o zaman da olsa bunları yazacaktım şimdi de bunları yazıyorum ..
o zaman da ailemde türbanlı yoktu şimdi de yok
o zaman da çevremde türbanlı yoktu şimdi de yok
o zaman da kendimi savunma ihtiyacım yoktu şimdi de yok
o zaman da solcuydum şimdi de solcuyum
o zaman da siyaset-din -inanç tartışmazdım şimdi de tartışmıyorum
o zaman da fikir özgürlüğü - inanca saygı derdim şimdi de diyorum
size giren çıkan olmadıktan sonra
sırf muhalefet olmak adına
sırf karşı çıkmayı marifet saymak adına
sırf birilerini şekilleri-inançları-okulları-meslekleri-memleketleri-etnik kökenleri-meshepleriyle eleştirip yandaş toplayıp egoyu tatmin etmek adına
açmayın böyle başlıklar
yormayın insanları
azcık
beyin kullanın
edit:imla
(shilem, 20.03.2009 20:20 ~ 16.04.2009 22:53)
madem kategorize etmeye başladık o zaman
kırmızı giyen sözlük yazarları gözlük takan sözlük yazarları topuklu ayakkabı giyen sözlük yazarlarışapka takan sözlük yazarları ... hepsini yazalım lütfen haksızlık olmasın. her şeyi gruplaştıralım ve sonunda hepimizin insan olduğumuzu unutalım
sözlükteki x'ler y'ler z'lere göre gayette ciddiye alınılmış yazar grubudur kendileri sözlük tarafından. oysa diğer her kategorideki insanlarla istenildiği gibi taşak geçilirken bunlara pek ses seda çıkartılmamıştır sözlük tarafından. yoksa diyorum itu sözlükteki muhalif sesler pek bir kolpa mıymış?
türbanlı üst kat komşusu kadar normal bir durumdur,endişe edilecek bir şey yoktur. asıl endişe edilecek şey yurdum insanının ne zaman herkesi olduğu gibi kabul edip gerçek bir '' medeni '' olacağı konusudur.
(bkz:
beni tanıdılar siz kaçın)
çocukken takardım. böyle evcilik filan oynarken. annemden bayağı sopa yemişimdir. "erkek halinle hiç yakışıyor mu lan böyle?" diye. ah anne ah! oysa ne güzel böyle yapınca kızlar beni aralarına alıyorlardı, doktorculuk bile oynattırıyorlardı ama... o tokat beni mahvetti herkesin içinde..
çarşaflı,fileli,şapkalı,etekli,göbekli,bıyıklı,acayip kıllı,dertli,kederli,espirili,şefkatli,takıntılı,odun kafalı,herşeye kapalı ,hafif havalı ,ah bunu yatırıp...malı gibi de etiketler yapıştırabileceğimiz tüm yazarlardan türbanlıyı yemiş olan gruptur.