türbanlı kızların isyanı   

adana çık aradan

1. bu türbanlı kişiler (dindar)erkeklerin başı açık kızları tercih etmesinden rahatsızlarmış...evet çok saçma..hele bir de bazıları kendilerinin namuslu olmalarına rağmen erkeklerın kendilerini seçmediğinden yakınıyormus.

haa evet turban takmayan namussuzdu sizin gözünüzde dimi.pardon unutmuşum...onların hepsinin bekareti gitmiş zaten. ya ya öyle. hadi anam bu mantıkla devam et.

işin en garibi ise türbanlı(muhafazakar) kızlarımızın evlenemıyoruz diye zırlaması..gülesi geliyor insanın.

http://www.haber1.com/...

ek: hatta ve hatta yazının son paragrafında doz iyice artmış ve bar bar da olmuş başı açıklar. evet dinimiz bunu emrediyor dimi. büyük sevaba giriyorsunuz maşallah. ben bunlarda aynen rte kafası sezdim. nedir taktik: kendin gibi düşünmeyene, kendinden olmayana hiç vakit kaybetmeden bok at.
    (pasteteux, 24.08.2007 12:23 ~ 12:34)
  2. saçma bir isyandır.

hatta olmayan bir isyan bile diyebiliriz çünkü ben şahsen görmedim sokaklarda, "yeteeeer, bizle değil açıklarla evleniyorlar erkekler" diye bağıran bir güruh.

bu kitabın yazarı, almış eline kalemi, "nasıl ilgi çekerim?" gibi şeyler düşünmüş olmalı ki böyle şeyler yazabilmiş.

hatta kitabı yazım tekniğini uçankuş, canlı canlı gibi televolevari magazin programlarında eline mikrofonu yanına kameramanı alıp orda burda konuyla ilgili ilgisiz onlarca kişiyle konuşan, saçmalayan, olmadık sebepten ünlülerin arasını açan muhabirlerin tekniğine benzetiyorum.

türbanlı yaşıyor kendince, türbansızı da yaşıyor.. evleniyorlar da..
    ne gerek var bu ülkedeki kutuplaştırmalara bir yenisini daha katmaya?
    çok mu meraklısınız insanları ayrıştırmaya?

neymiş türbanlılar "bekaretimizi mezara mı taşıyacağız?" diyormuş, niye desinler ki böyle bir şey?
    evde kalıyorsa bir kız, ya evlenmeyi tercih etmemiştir (ki buna evde kalmak denmez zaten, tercih sebebidir)
    ya da çok isteyip de evlenememişse altında "türban"dan başka sebepler vardır, zira bu ülkede biri evlenmek isteyedursun -hem de "isyan" edercesine(!)- hemen çatacak çöpü bulunur zaten..

yetti artık, yarın bir gün de bir başkası çıkar, "türbanlılar yine isyan etti, açıklar daha çok alışveriş yapıyormuş, biz de en az onlar kadar alışveriş yapmak istiyoruz diye çığırıyor" derler, maksat kutuplaştırmak değil mi?
    her türlü saçma şey beklenir.. ama görmezler ki bu ülkede kapalı-açık bayanlar kol kola geziyorlar dışarı çıkıp.. beraber konsere de gidiyorlar, "gün" de yapıyorlar, kocalarını da çekiştiriyorlar, okula da gidiyorlar.. ülkemizin bu güzelim sentezi batıyor birilerine de asıl bölücülüğü onlar yapıyorlar "türbanlı-türbansız" diyerek.. ya da başörtüsü işte.. aynı şey gözümde..
    (ness, 24.08.2007 20:09)
  3. takva anlayışı "mesela bir arkadaşımın ağabeyi, son derece takva, kız kardeşini sokağa bile çıkarmıyor..." seviyesindeki insanlarla yapılmış görüşmelerin yer aldığı bir kitap.

islama müslümanardan çok zarar verebilmiş kimse var mıdır acaba? ne tesettürlü bayanların, ne de dindar erkeklerin böyle bir derdi olduğunu ve bu kitabın o insanların görüşlerini yansıttığını sanmıyorum. en az o yazar kadar genç tesettürlü bayan ve genç dindar erkek tanıyorum. üstelik bir çok milletten. hiç birisinin de "ayol nedir bu tesettürsüz kızlardan çektiğimiz, kısmetimizi kapatıyorlar" veya "yau bu tesettürlü kızlar da hiç seksapel olmuyor, rockçı kızlar veriyormuş biz barlara akalım" gibi bir serzenişte bulunduğunu duymadım. dindar insanlar arasındaki popülerizmi kullanarak kitap satmaya çalımaktan başka birşey değil.

hem zaten dindar erkeklerin tesettürlü bayanlarla evlenmek gibi bir zrounluluğu da yoktur. söz konusu dinin kitabı müşrikler hariç dinler arası evlilikte bile bir sakınca görmezken siz kimsiniz ki kimin kimle evlenmesi gerektiğine karar veriyorsunuz?
    (easy company, 24.08.2007 20:20 ~ 21:22)
  4. "görücü usulü ile evlenme" geleneğinin avrupa birliği'nin ortasında bağdaş kurup otursak da , dönem dönem değil her dönem sözcüsü olsak da değişmeyeceği içintürbanlı kızların türbansız olanlara göre çok daha rahat evlenebildiği (ve de daha geç boşandığı) bir ülkede çıkan enteresan ve ayakları yere basmayan haber.
    (badlik amiri, 24.08.2007 20:31)
  5. evet böyle bi durum mevcuttur ama bunu söylemezler. aralarında konusurlar, tartışırlar. önlerinden başı açık bi hatun geçtigi vakit homurdanırlar. ki bu hatun güzel ise ve çevre dikkat ediyosa kendilerine; "bende başımı açsam banada bakarlar" diye telkinde bulunurlar... ayrıca eger böyle arkadaşlarınız varsa türbanlı bi kızla flört etmenizi yadırgamaz. hatta hosuna bile gider. söyledikleri kelime genellikle şudur: "bende kıçımı, başımı açsam banada bakarlar ama yapamam çünkü ben namusluyum" bu yalnızca kendini beğenmedir. acınası bi durumdur...
    (tetryl, 24.08.2007 20:33)
  6. yazıda belirttiklerine bakılırsa siz de karıdan kızdan her türlü namussuzluktan nasibini alan adamlarla evlenin onları hidayete erdirin dedirtiyorlar insana.
    ayrıca şunu da gösteriyor ki insan başının açık kapalı olmasıyla namuslu olmuyor.insan fikren orospu olmayagörsün.
    kendilerini dindar addederek belli kavramların arkasına sığınan ve dünya görüşlerini de iki metre bezin ardına kapatan bu evlenemeyen hanım kızlarımız,size insanlar hakkında bilip bilmeden konuşmanın ,iftira etmenin pek çok ahlaksızlıktan daha ağır bir günah olduğunu öğretmediler mi?
    siz başı açık olanları,bara gidenleri,genç,güzel olmaktan,daha da önemlisi cinsiyetinden(ecnebilerin sex dediği şey budur) utanmayan kızları namussuzlukla itham ediyorsunuz,bu kızlarla evlenenleri de amme hizmeti yapmış kabul ediyor, bu çarpılmış ruhları cehennem azabından kurtardıklarını düşünüyorsunuz.peki söylesenize,namus dediğimiz şey bir metre bezden mi ibaret sadece??
    (liselle, 24.08.2007 20:58 ~ 20:59)
  7. türbanlı kızların ^ama bizimde sex yapmaya ihtiyacımız var^ adlı yakırışlarıdır.
    (scurtel, 24.08.2007 21:03 ~ 21:04)
  8. öyle bir isyan olmasına gerek yoktur çünkü türbanlı kızlar istedikleri takdirde başı açık bir kızdan daha sınırsızca yaşayabiliyorlardır hayatlarını..hatta başı açık kızlardan daha çabuk koca bile bulmaktadırlar..gereksizdir böyle şeyler, saçmalamamak lazımdır..
    (bkz: açtırmayın bayramlık ağzımı)
    (chocolattes, 24.08.2007 21:15)
  9. bu aslında bekarete verilen önemden herkesin ne kadar rahatsız olduğunun çok büyük bir göstergesidir.bugüne kadar kızlara namuslu olmassan,bakire kalmassan evlenemezsin denmiştir.bu kızlarımızda bu kurala uyarak kendi çaplarında sadece göstermelik olsa bile (bkz: bakire bedenlere orospu düşünceler)
    namuslarını korumuşlardır.onlar bu şekilde büyür ve evliliğe garanti gözüyle bakarken eğlendiği ama evlenemediği sonradanda kapıldığı kızlarla evlenmenin çaresini aramaktadır.çareyi eğlenilicek kızları ev kızı yapmanın sevap olduğunu söylemekte bulurlar.bi itiraz eden soran olursa muhterem çok büyük insan havalarında durum kötü yoldan kurtardım evimin kadını yaptım şeklinde açıklanır ve insanların ulvi insan diye anılır olur.var mı bundan kıyak iş.
    (fluwn, 24.08.2007 21:17)
  10. bir grup sapıtmış türbanlının isyanıdır. ucundan azıcık açsak bize de bakarlar mı acaba diye düşünmüşler belli ki. kim verirse bana yerim ben ondan yanayım derim zihniyetinin altında ezilmeleri konusunda haklıdırlar, ancak kendi tercihleri yüzünden kimseyi suçlamaya hakları yoktur.

(bkz: seni bi yerden gözüm tiksiniyor ama)
    (firsattanistifade, 24.08.2007 21:58 ~ 21:58)
  11. türbanli kizlar; herşeyden önce bu türban denen şeyi asla ve de asla hiçbir durumda kendi istek ve hur iradeleri ile takmamış!, düşünceden yoksun!,eğitimsiz!, cahil, fakat bu cahillikleri ile birlikte türbani siyasi bir simge olarak kullanabilecek derecede de politik görüşlerine sıkı sıkıya bağlı !kızlardir. bunlar hakkinda herkesin söz söyleme, yorum yapma, beğenme beğenmeme hakki vardir. aslina bakarsaniz topluma mal olmuş, hatta toplumun tek eğlence kaynagidirlar!ve de yurdum insaninin (her kesimden olabilir,egitimli, egitimsiz,inanan, inanmayan...) bilgi ve de kultur! seviyesini ortaya koymaya bayildigi nadir alanlardan birini oluşturmalari nedeni ile de değerli varliklardir. belki de sadece bu nedenden ötürü degerlidirler!
    ikincisi eger hepsi basina bir ortu takiyorsa yuzde yuz elli hepsi ayni düşünür, ayni şeyleri ister,ayni şeyleri bekler ve bu beklentileri icin yasarlar. çünki dogarken tum insanliga ayri birer yaşam biçimi, düşünce sistemi ve de fikir yapisi vrilirken bunların hepsine tek bir cesit enjekte edilmiştir.
    mesela hepsinin hayatta ki tek korkusu dindar!(kime ve neye gore obilinmez) erkeklerin başlarini ortmeyen kizlarla evlenmeleridir. o kadar ki aslinda bu kizlar başlarini ortunce hepsi birden kendini namus abidesi gorup diger kizlari asagilamis olurlar! ve hatta bir cogu belki basini ortmeyenleri asagilamak icin bunu takarlar! ( çünki hiçbirinin kardeşi ,annesi, kuzeni,arkadaşı başını ortmuyor değildir, bunlar kendi içlerinde doğar,buyur,çoğalır ve de ölürler)
    hic biri birey olamaz cunki düşünemez, nasil ki basini örtmeyen her kızın düşünce sistemi ve de hayat biçimi ayniysa! bunlarinki de o hesaptir iste.
    su siralarda en buyuk problemleri ev de kalmaktir. ve bunun icin isyan noktasin gelmişlerdir ayaklanmaları an meselesidir!çünki namuslarina sadece ileride kocaları olacak insan icin sahip çıkmışlardır! bilseler di boyle olacagini bosuna korumaya ugraşmazlardi! bu denli de sığ ve sadece erkek merkezli yasayan zavalli yaratiklardir! dinle ,allah la falan da aslında hiç ilgileri yoktur, dini de zaten herşeye alet etmek için kullanıyorlardir!
    evet bence de hepsi yok edilmelidir. bakalim ondan sorna yurdum insani üzerinde eğleneceği ,yeri geldiğinde tepineceği,canı istediğinde canını yakabilecegi, yeni bir malzemeyi nerden ve nasıl bulacak...,
    (zamansiz, 01.10.2007 13:29 ~ 02.10.2007 22:23)
  12. (bkz: genç türbanlılar rahatsız)
    (kurutulmus kelebek, 02.10.2007 04:48)
  13. üniversiteli kız isyan eder.eylem yapar.olay her daim ülkenin gündemindedir.aynı üniversiteli kız kampüste saçını açmak zorunda kalır.veeee sonuç:boyalı fönlü tüm erkeklerin dikkatini çeken saçlar...
    (mystery222, 20.11.2007 14:57)
  14. namus kavramının sadece kendi anladıkları şeyle sınırlı olduğunu sanan gerizekalıların isyanıdır.

"biz namuslu olduğumuz için evde kaldık."mış. hıh. hiç gülesim yoktu valla. acıyorum sadece.

not:bu giri ilgili kitabın ve haberin içinde geçen olayların ve diyalogların doğru olduğu kabul ederek yazılmıştır.
    (power of the right, 20.11.2007 15:47)
  15. türban bir ayrıcalık mıdır diye düşünmeye sebebiyet veren cümle.
    (bambirella, 20.11.2007 17:09)