türbanlı gotik   

adana çık aradan

1. öncelikle yazıya ben bugün bunu gördüm diyerek başlamak en doğrusu sanırım.. yani yazar demek istiyor ki "var böyle bir şey benim fantezi ürünüm değil." neyse.

iki masum genç**, başımıza geleceklerden habersiz olarak the marmara'nın önünden istiklal caddesi'ne doğru yürüyorduk. tam ışıkların orada ezilmemek amacıyla sağımıza baktık. o an gözlerimiz herhangi bir arabadan çok bizimle ters yönde ilerlemekte olan o'na takıldı. kendisi kara çarşaf giymeden kapkara olabilmeyi başarmıştı. bir an "neden?" diye sorduk kendi kendimize. ufka bakıp hayatın anlamını sorgulamak üzere kayda değer bir ufuk aradık. bulamayınca küstük.

şimdi size bu unique türbanlı gotiğimizin derin analiz edilmiş dış görünüş haritasını çıkaracağım. nefesinizi tutunuz.

*ayağında oldukça eskimiş alev desenli converse
    *altında siyah pantolon
    *pantolonun üzerine ek olarak bir adet de halis mulis gotik etek
    *üstünde naçizhane bir opeth t-shirtü
    *kolda bacakta uçuk kaçık siyah takılar
    *suratta iki kiloya yakın siyah ağırlıklı makyaj
    *kafada siyah türban

işte böyle. oradaydım. gördüm.
    (lethromar, 15.07.2006 22:38 ~ 19.07.2007 13:54)
  2. (bkz: türbanlı rapçi)
    (marauder jingo, 01.03.2007 19:53)
  3. bir ölümcül çelişki örneği.
    (ipo, 01.03.2007 21:55)
  4. o gothic kız saçlarını da kızıla boyatmış, siyah-beyaz tonlarda bir de makyaj yapmıştır; kollarında alev dövmeleri vardır, bir de ateist olursa tadından yenmeyecek kızdır.

bir üst modeli için;
    (bkz: türbanlı blackçi kız)
    (aria galactica, 01.03.2007 22:05)
  5. arafta kalan insanların alacağı şekil.
    (pismistavuk, 01.03.2007 22:12)
  6. ben bi tane yonjada görmüştüm...hem de elektro çalıyodu
    üye olan varsa şu adresten görebilir:http://www5.yonja.com/profile.jsp?u=676372073
    (pandalari koruyalim, 01.03.2007 22:16 ~ 22:19)
  7. (bkz: postmodern türbanlı)
    (efeşittirema, 01.03.2007 22:57)
  8. kişiliği oturmamış hatta biraz da gerizekalı bünyedir. hatta ne kişiliği ne birazı lan basbayağı gerizekalıdır. ikisi bir arada olmaz. orucu rakı ile açan insan gibi bişeydir.
    (gblack, 19.07.2007 13:11)
  9. ucube örneklerini görsek de heavy metalin bir giyim tarzı, üniforması olduğunu sananlar kadar, heavy metal anlayışını bazı grupların tişortünü giymek sananlar kadar, kendi standartlarına göre kimin heavy metal dinleyip kimin dinleyemeyeceğine karar verenler kadar şaşırtmazlar insanı.
    (easy company, 19.07.2007 13:19)
  10. pek yardırgamıyorum. bunun çok daha beter bir örneğine şahit olmuştum. dark funeral tişörtünü üstüne giyen türbanlı bir abla taksimde fink atıyordu. dark funeral black metal grubudur. black metal dine karşıt bir müziktir. ama bunu bilmiyor olsa gerek sadece hava amaçlı giymişti. halbuki tişörtün inandığı tanrıya karşıt bir gruba ait olduğunu bilse giymezdi. bunları çocukluklarına cehaletlerine veriyorum. büyükdükçe neyin ne olduğunu bildikçe elbet akılları başlarına gelecektir düzeleceklerdir.
    (jamesdean, 19.07.2007 13:24)
  11. (bkz: @1401276)
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 19.07.2007 13:45)
  12. daha kötüsü de olabilirdi.

(bkz: türbanlı punk)
    (acyberexile, 19.07.2007 13:49)
  13. ben böyle güzel bir isim tamlaması görmedim.
    (ferforje, 19.07.2007 13:54)
  14. görünüş, düşünce, konuşma, oturma, kalkma, yeme, içme ve buna benzer birçok nitelik bakımından paradoksun önde gidenidir.
    (hacktor, 19.07.2007 14:15)
  15. irkilmemi sağlamış söz öbeği. hem türbanlı hem gotik.

öyle bir imgelem ki, bunun üstüne gitsem dünyayı dolaşsam bilincaltımda oluşan hasarı temizleyemem.
    (postsoul, 19.07.2007 14:15)
  16. japonların iyiliğin içinde kötülük, kötülüğün içinde iyilik simgesi gibi bir durumdur. değişik bir sentez. tercih meslesidir yine de.
    (amphibian, 19.07.2007 14:19 ~ 14:20)
  17. insanları sınıflandırmak doğru değil hepimizce malum ama burda önüne geçilemez bir çelişki var sanki.türbanlı ablalar ki hep iyi aile kızı naif kişiler olarak tanıtıldılar , gotik hatunlarda satanist damgası yediler.şimdi bu ikisinin sentezi var karşısınızda mor başı örtüleri , siyah paltoları ve ipodlarıya türbanlı gotikler.aslında bu sevindirici bir olay kendilerine dayatılanın dışına çıkmak isteyen arayışta , çabalayan insanlar karşımızda polyanna olup buna sevinmeleyiz belki..eğer hala görmediyseniz herhangi bir fem dershanesinin çıkışına denk gelmemişsiniz demektir bu.birde black metal dinleyen bir üst modeli vardır , ayin yapınız efenim.
    (ruhani oyun havaları, 19.07.2007 14:36)
  18. (bkz: vay anasını nasıl yapmışlar bunu)
    (zoser, 15.02.2008 11:23)
  19. (bkz: türbanlı subwoofer)
    (aggressive, 15.02.2008 11:25)
  20. (bkz: iyi de dostum caps koysaydın daha iyi olurdu)
    (aldirakli, 15.02.2008 12:12)
  21. kendini aczmendi tarikatına yakın görüp, bundan esinlenerek "abi bak yeni bir akım yapacağız. acayip karizma" diye umut edenlerin başlatmış olabileceği yeni bir tarikatın müridi olabilen şahıs. zira headbangi bir ayin töreni sanıyor olmalarıda olasıdır ama namaz kılarken bile haremlik selamlık arayan bu insanların erkek, kız karmakarışık bir ortamda arkadaki çocuğun önünde dömelerek nasıl headbang yaptığıda bir muammadır. şimdi vecd ile pogo'da yapar bunlar.
    (mi atze, 15.02.2008 13:17)
  22. hayal ürünü değildir ve sadece bizim ükemizdedir..

yer uludağ üniversitesi çim alan,2008 bahar şenlikleri şebnem ferah konseri..ön sıralarda mor türbanlı bir kızımız.yüz,göz sağlam boyanmış.bir de sevgilisi ile gelmiş.eleman arkadan sarılmış,yapışmış hatuna.ritmi yüksek şarkılarda çoşup çıldırıyor,düşük şarkılarda 2 saatlik konser boyunca kıçına yapışan sevgilisine dönüp birkaç dk. dudaklarına yapışıyor.böyle insan bunlar..ama anlatılan kötü bir eleştiri değil ha!

din kültürü +10 olsa bile ahlak sıfırdır bunlarda..zira götüm başım küpeyle metalle dolu olduğu için "tövbe tövbe!!" diye dışladıkları ben bile kız arkadaşımı yolun ortasında öpmemeye özen gösteriyorum..hey yavrum!fantezi ürünü bunlar.nasıl görünmeyen yerler her zaman merak unsuru oluyorsa..işte bunlar bir üst kademe libido patlaması yaşayanlardır."oh yavrum saça bak" dedin mi seni yiyecek gibi bakarlar..

her yaptığını geçtim de..hani şebnem ferah konserlerinde sıkça gördüğümüz şeytan boynuzu görünümlü taçlar var ya?bunlardan takmış bu dengesiz türbanlımız.tamam allah'a ve onun son dinine inanıyorsun da, o zaman nedir bu "kafandaki" çelişki?karar ver bir an önce,yoksa türbanın sadece delinmiş yerlerini örtmeye yarayacak.

not:bu eğlence olmasaydı,şebnem ferah konseri de güvenlik yaparak geçmezdi en ön sırada..
    (slowmotion, 11.05.2008 18:02 ~ 29.05.2008 11:18)
  23. olabilir. bu içinde bulunduğumuz post modern dünyada artık herşey normal karşılanmalıdır.diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de her tipten,her renkten, her çeşit, her görüşten (terör sempatizanı ve ayrılıkçı görüşte olanları haricinde) insan kabul edilebilir bir yapı almıştır. bunun zemini ise özellikle son 10 senede üzerimizde yapılagelen toplum mühendisliği ile oluşturulmuştur. modernleşme adı altında, toplumumuzun değer yargılarıyla, ahlakıyla bağdaşmayan bütün derlemeleri ve farklı yönde cereyan eden versiyonları neticesinde konuşulması, tartışılması ve yoruma açılması dahi kabul edilemeyen bütün yozlaşmışlıklar, tezatlıklar ele alınmaya ve olmazsa olmaz birtakım tabular kökünden dinamitlenerek yıkılmaya yüz tutmuştur. bu sürecin gerçekleşmesi gerekir miydi veya bu olgunun hayatımıza yükleyeceği pozitif tarafları var mıdır? bu da ayrıca yoruma açıktır tartışmaya da açıktır. ege ve akdenizdeki tatil yörelerinde çıplak güneşlenen turistlere bakış açısı neyse, konserdeki türbanlı gotik hatuna da bakış açısı o yönde olacak mıdır? yoksa onlar hristiyan/başka bir inançtan ama bizler elhamdülillah müslümanız deyip yine de kendi çapımızda tepki göstermeye çalışırız ama o tepkiyi gösterirken bizim alacağımız tepkiler ne yönde olacaktır? ne şiş yansın ne kebap mı takılacaz yoksa bana dokunmayan bin yaşasın modunda mı? aile baskısı ve toplum baskısı gibi faktörler de halihazırda yapılan bu toplum mühendisliğinin ekmeğine yağ sürerek insanları birer poser kıvamına getiriyor mu? yoksa gerçekten insanın içinde ne varsa ve nasıl yaşamak istiyorsa ister 7 sinde ister 70 inde olsun yine de olduğu gibi mi olmalıdır? bu soruları kendimize sorup beyin fırtınası yaparken saatin kaç olacağı vs.... o yüzden artık normalleştirilmişçesine kimsenin böyle konularla ilgileneceğine veya karşıt görüş belirteceğine inanmıyorum. otobüste cep telefonunu kapat diye uyaran adamı tekme sille dövmeye kalkan genç güruhu görmüş bir bünye olarak açıkçası bana son derece normal ve nötr geliyor. ancak bu çalkantıların önlenmesi için yapılması gereken tek gerçek vardır. biraz klişe gelebilir ama

(bkz: eğitim şart)
    (nokturnal mania, 11.05.2008 19:11 ~ 19:22)
  24. türban takmanın amacının ne olduğunu göremeyen kişi. türbanı bir amaç değil araç olarak gördüğünü de söyleyebiliriz.. kimsenin dini duyguları bizi bağlamaz, fakat türbanın takılış amacı dikkat çekmemek, kendini sakınmaktır. neyden? erkeklerden, fazla ilgiden.. ama hatuncağız asıl amaçtan sapıp kendince bir yola girmiş.. bize ne peki? istediğini yapsın, bizi bağlar mı? ne yaparsa yapsın bu hatun, ama üzerine iki beden bol gelen bu ''tarz'', türbanına uyuyor mu? bu mu senin imanın? senin inancın beni zerre kadar bağlamasa da, neden çok ama çok inançlı olduğunu gözüme sokma gereği duyarsın? orda burda mantar gibi türüyorken her çeşidinizi bilimum ortamlarda görmek zorunda mıyız biz? komiksin, ne kadar acı olsa da bunu fark etmeniz gerek.. o converse'ni alan abi ablalarına da acıyorum.. onları yönlendiren büyük abilere de.. dini, inancı, allah için birşeyler yapmayı bu kadar küçük düşürenleri, inanmayı ayaklar altına alan sizler, anlamıyor, hepinizden utanç duyoyorum.
    (nymphe, 11.05.2008 19:51)
  25. (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (lostche, 11.05.2008 20:08)