türbanlı  kimliktir   

adana çık aradan

1. bi kimliklendirilmediğimiz kalmıştı. sayın coşkun maaşallah eksik bırakmıyor. tanımsız edemeyenler için; bekir beyin son kusuntusu.

en sevilmeyen editi: herkesi kendi haline bırakmak çok zor değil mi? korkuyorum bu türbana bok atanların karşısına büyüklerimizden biri çıkıp ulan sen benim karımın kızımın türbanına ne karşıyon sana ne lan diye tepki vermesinden.
    (thisrock, 17.08.2007 18:28 ~ 19.08.2007 15:31)
  2. insanların giyimleri kendi iç dünyalarının dışa dönük bir yansımaları olduğundan elbette bir kimliktir..bir kızın cicili bicili giyinmesi, bir erkeğin daha mat renkler seçmesi hormonal etkilerin ruhsal dünyayı şekillendirmesi ile alakalıdır ve garipsenecek bir yanı da yoktur..
    bekir coşkun bazı insanların eşlerinin türbanına takmış durumda şu son günlerde ve açıkçası birisinin çıkıp, sanane lan terbiyesiz benim kadınımın ne giydiğinden, demesinden korkuyorum..bu kadar da terbiyesiz olunmaz ya..abdullah gül'ün yerinde olsam, bir basın toplantısı yaparım, bekir coşkun'a ana avrat küfreder, sonra da cumhurbaşkanlığı adaylığımdan çekilirim..herkesin bir hazmetme kapasitesi var ve benim hanımım hakkında böyle kendini bilmezin birinin yazı yazmaya hakkı yok, ancak ben izin verirsem yazabilir..gerçi konu gül'ü ilgilendiriyor, ben neden heyecan yaptıysam..gereğinden fazla empati yaptım ondan olsa gerek..
    (tuzluerik, 17.08.2007 18:38)
  3. eşin türbanlı olduğu o ailenin muhafazakar olduğu,günlük yaşamında islami değerlerin etkili olduğunu, açıkça ortaya koyan bir durumdur, dolayısıyla da kesin bir kimlik tespiti yapmasa da, alt kimlik konusunda belirleyicidir.
    mesela bu ipucundan yola çıkarak, o ailede içki içilmediği, kadınların erkeklerle görüşmesinde erkeğin belirleyici olduğu, tatil için seçilecek yerlerde, kadınlara ayrı plajı olanların tercih edileceği anlaşılabilir.
    (platin24, 17.08.2007 18:56)
  4. "son haykırışlar bekir ciğim, azıcık göbek yap da sen de kaşı" denilesi, saçma sapan içeriğe sahip bölücü yazı..
    (digitallart, 17.08.2007 19:10)
  5. (bkz: başörtülüler türkiye'nin zencileridir)
    (tuzluerik, 17.08.2007 19:13)
  6. türbanlı eşin kimlik olmadığı, sonradan bazı kesimler tarafından türbanla beraber kimlikleştiridliğini anlatan fakat yazıyı yarım yamalak okuyanlar tarafından bu nüansın ayırt edilemediği bekir coşkun yazısıdır. ne güzel söylemiş kamer genç; anlayana davul az sinek saz efenim anlamayana zurna saz sivri!
    (maglor, 17.08.2007 19:15)
  7. -beyefendi bir suret ikametgah fotokopisi, iki tane vesikalık fotoğraf, bir maaş bordrosu, iki suret imza sirküleri ile yengenin türbanlı halinin fotoğrafı gerekiyor...
    -??*+!...
    (emrahman, 17.08.2007 19:21)
  8. bazı kesimler tarafından türbanın kimlik yerine geçtiği, "türbanlı mısın? o zaman sen de bizdensin" anlayışının türkiyede "türbanlı/türbansız" ayrımını ortaya çıkardığını ve ülkeyi kutuplaştırdığını anlatmak isteyen bir bekir coşkun yazısı. yine akıllıca seçilmiş ince dokundurmaları ve mecaz anlatımları yüzünden sanırım bazı kesimler tarafından anlaşılamayan yazı.
    (ananas, 17.08.2007 19:26)
  9. bekir coşkunun abdullah gülün neden cumhurbaşkanı olmaması gerektiği hakkındaki yazısı. yumuşak bile yazmıştır. evet türban veya türbanlı eşe sahip olmak bir kimliktir ve bunu kabul etmek istemeyenler kabul etmek işine gelmeyen kitledir yani hala atatürkü kavrayamayan, bunun için çaba harcamayan....
    (karamelize ekmek, 17.08.2007 19:44)
  10. bekir coşkun ile emin çölaşan eküri oldukları için hiç şaşırmadığım bir makalenin can alıcı başlık cümlesi. hayır, abdullah gül'ü, türbanlı eşi bilmemneyi savunduğumdan değil. beni zerre ilgilendirmiyor. köşke şu girmiş bu çıkmış... lan benim erişemediğim yere kim girerse girsin. zaten bizim seçtiklerimizin yanına bile yaklaşamıyoruz*. köşkten bana ne! zaten kafalarına göre o işi hallediyorlar. sen istediğin kadar konuş. neymiş efendim cumhuriyet mitingiymiş. gördük ne olduğunu. iki milyon kişi meydandaydı, altı milyon kişi evinde ampullerin tozunu alıyordu. evet.

mesele şu: köşe yazarlığı dene şey, "halkı daha akılcı düşünmeye nasıl sevk ederim" düsturundan çıkmış, "hanım bugün kime sataşayım yahu, bak gitgide konusuz kalıyoruz" durumuna doğru gidiyor. hanımı konu verse şunu diyecek: "yok o olmaz. illa sataşmam lazım. hem arada 'atatürk'ü sevmez, bu laik değil, pis dinci' gibi vurucu laflar edeyim ki millet gaza gelsin" artık "halkı uyandırayım" yerine "laf atayım" daha çok tercih edilir bir durum olmuş.

ha abdullah gül'ü sever miyim? sevmem. reisicumhur olsun mu? olmasın. peki bana soran var mı? yok. peki bunu niye yazdım?

bekir bey onları niye yazdığını izah ediyor mu? yok. bu da benim özgürlüğüm. benim de kendi çapımda okuyucum var (üç beş tane kanka idare ediyoruz işte). ellerim dert görmesin.

not: yahu bir de bu gazcıların müritleri var. bence lpg ustaları vatana millete daha hayırlı insanlar.
    (eksiksizuyum, 17.08.2007 19:51 ~ 19:53)
  11. (bkz: islama hakaret eden bekir coşkunun kafir olması)
    (maglor, 17.08.2007 20:49)
  12. gayet doğrudur. eşim türbanlı ama ben feci solcuyum ben ateistim ben varya ben..
    iyi mi kötü mü herkese göre değişir, kimsenin de umrunda değil. ama insanın eşi bildiğin kimliktir. bu kadar basit.
    (hairsprayqueen, 17.08.2007 22:08)
  13. türbanı kimlik olarak gösterip aslında içten içe bir ayrı dünya yaratılıyor. yani sen türbanlısın sen açıksın falan filan. bunu kimlik olarak gösterip insanları aynı ortamda bulunmamaya çağırıyorlar resmen. en büyük bölücülük bu!!! anlaşılmayacak birşey yok hala insanı insan sınıfına koyamayan armutlar var ve hatta büyük bir gazete de yazı yazıyor inanamıyorum.
    (dengesek, 18.08.2007 15:51)
  14. yuh dedirten tespit.

edit: anlaşılan herkese aferim dedirtmiş.
    (ketenkele, 18.08.2007 19:18 ~ 19.08.2007 12:11)
  15. - beyefendi kimliğinizi görebilir miyim?
    + evde kendisi şu an.
    - ehliyet de olur.
    + maalesef onu da geçen sene kaybettik. sizlere ömür.
    (stairway to heaven, 18.08.2007 19:34 ~ 19:59)
  16. (bkz: akıllara zarar)

(bkz: neler oluyor bize)
    (inti illimani, 18.08.2007 19:53)