türbanlı öğrenciye hak ettiği notu veremeyebiliriz   

adana çık aradan

1. insani olamamanın en uç noktası..
    (crous, 07.02.2008 12:03)
  2. "bir elime ay ı bir elime güneşi verseler bu davadan vazgecmem" demiştir.
    ve peygamber efendimizin bu sözleri ardından kafirun suresi indirilmiştir.
    (zogo, 07.02.2008 12:21 ~ 12:22)
  3. istanbul üniversitesi rektörü mesut parlak'ın açıklaması.
    (easy company, 07.02.2008 12:49)
  4. bundan azami 10 yıl sonra, "türbanlı öğretim üyesinin türbansız öğrenciye hak ettiği notu vermeyerek intikamını alacağı durum, tabi türbansız öğrenci kalırsa o zamana..
    (temporary peace, 07.02.2008 13:17)
  5. hakikaten ayıp bir söylem. ulan bölücülük bu işte be. bu lafı söyleyen kişiyi vazifeden alıcaksın arkadaş. yetkim olsa 1 saniye durdurmam o adamı orada. o zaman ben de bir bakkal olarak çıkıp diyeyim ki "budistlere mallarımı istediği fiyattan veremeyebilirim". bir taksici olarak diyeyim ki "ateistleri istediği yerlere götüremeyebilirim." ... var mı lan öyle?
    (damned, 07.02.2008 13:24)
  6. -veremeyebiliriz.
    -bi biskrem versem??
    -nolur zorlamayın, yiyemeyebiliriz.
    -altına kalın bi şeyler versem??
    -bakın, sanırım alamayabiliriz.
    (a perfect tool, 07.02.2008 13:36)
  7. bir türkiye gerçeğidir, kimse yadırgamasın. yıllardır farklı siyasi görüşlerden olan öğrencilerin notları öğretim üyeleri tarafından kırılmıyor mu? içinde siyaset ve ülke politikalarını barındıran tezlerde veya ödevlerde, kendi görüşünün tersini yazmış bulunan bir öğrencinin notu hiç mi kırılmamıştır bir hoca tarafından? veya bugüne kadar sırf öğrencinin tipini beğenmediği için hak ettiği puanı vermeyen takıntılı bir hoca yok mudur?

bu soruların cevabı maalesef evettir. çok yazıktır ki, bu bir türkiye gerçeğidir. üniversitelerdeki binlerce sorundan bir tanesidir. türbanlı öğrenciye hak ettiği notu veremeyebiliriz zihniyeti, bin artı birdir sadece.
    (strutter, 07.02.2008 14:01)
  8. "nasıl olsa onlar başa geçince öyle yapacaklar" paranoyası ile acayip destek bulacak bir faşiste ait sözdür.
    dörtnala gelip uzak asyadan bir kısrak başı gibi uzanan bu memlekette insanlar her türlü hoşgörünün tadına bakmak şöyle dursun kana kana muhabbet içmişlerdi.
    birilerinin malezya, iran, kuveyt gibi devlet ve millet kültürü açısından marka olamamış ülkelerinden birşeyler ithal edildiğini iddia etmesi öyle olmasını istemelerinden mi kaynaklanıyor yoksa sadece islam dinine karşı alabilecekleri başka bir tavrın olmayışında mı ya da herşeyi yanlış anlamalarından mı bilemeyeceğim. bırakın çok eskiyi bundan 15 yıl öncesinde bile -28 şubat sürecinin öncesinde- üniversitelere rahatça giren bu kızların kime baskı yaptığını gördünüz diye sorsam kimse birşey hatırlamak istemez. çünkü doğan grubunun haberlerini izleye-dinleye iyice maymun olmuş kafalarında sadece malum medya şarlatanlarının olası teorileri kalmıştır.

adam diyor ki bunları şuraya sokarsanız böyle yaparlar. -ifadenin çirkinliği bir yana- ulan dediğin şey daha önce hiç denenmemiş öyle masalımsı birşey değil ki sen tahmin etme ve "olsa olsa böyle olur" deme gafletine dalıyorsun.
    gereksiz ehvamlar mı dersiniz paranoya mı dersiniz bunlar çözülmesi gereken psikolojik sorunlardır ve eğer kaynağı islam düşmanlığı ise medeni insanların yaptığı gibi birbirine zarar vermeyecek, birbirlerinin özgürlüklerini kısıtlamayacak şekilde yaşaması gereken modern insan tahammülü konusunda biraz idman yapması gerekiyor hocamızın ve diğer faşist arkadaşların.

yok bi de siz başa geçer böyle yaparsınız iftirasının tuhaflığına bakın ki bu sözün yanıbaşında söylenen türkiyeyi iran yapmak* söylentisi kendileri sayesinde zaten doğruluğunu sürdüren birşeydir. evet hal böyleyken iranda başı açıklar okula giremezken türkiyede başı kapalılar giremiyorsa türkiye irandır demek doğru bir önerme olacaktır.

herşey bir yana her ne sebepten olursa olsun bir insana hak ettiğini vermemek hangi çağdaş düşünceye, hangi atatürkçü beyne, hangi aklın ve bilimin aydınlığında yürüyen bir aydına yerinde bir davranış gibi görünüyor anlamıyorum. nasıl ki bir insan kasten adam öldürmek gibi büyük bir suçu işlese bile işkenceyi haketmez, bunun gibi başörtülüler şuçlu dahi olsa faşist hocamızın yaptığı/yapacağı insanlık dışıdır. insanlık dışı olup gene de laik ve demokratik olabiliyorsa o laiklik ve demokrasiyi nerden öğrendilerse geri götürsünler bu faşist aydınlar, bize hitler demokrasisi, stalin otoritesi, kore laikliği, pekin pastırması lazım değil.
    (gomünüst, 07.02.2008 14:07)
  9. "nassı yani" diyerekten cumhurbaşkanınca hemen görevden alınması gereken bir adamdır. böyle bir hata yapılamaz. laik cumhuriyeti savunmak için toplantı gösteri falan filan feşmekan yap, onlar da ayrı mesele, ama alışılmış hadi görüşlerini açıklıyosun devlet memuru olsan da. bu nasıl bir laf ki, yani öğrencilere hakettikleri notu veremeyebiliriz falan. ben de çektim şahsen, bu hocalar adama ya da siyasi görüşlere göre bazen not verir maalesef. ama bu gizlidir, çıkıp bir hoca sınıfta notları okurken senin kağıdın 80'likti ama sağcı olduğun için 15 puan ben ekledim, 95 oldu, seninki 90'lıktı ama solcu olduğu için 20 puan indirdim 70 oldu falan. bunu böyle söyleyen bile değil, yaptığı sezilen adamın hakkında üniversite yönetiminin soruşturma açması gerekir, yönetim bunun içindir. rektör çıkıp "başörtüsü takan öğrencilere kategorik olarak kağıtlarından daha düşük not vereceğiz" der mi, diyebilir mi? siyaset bilimci atilla yayla hakkında demediği ve dese de zaten hakaret falan olmayan laftan ötürü soruşturmalar açan yetkililer, onu 15 ay hapse mahkum eden zihniyetin savcıları nerededir? bu, bu kadar basit bir demeç midir? "onun da görüşü bu, başörtülü öğrencilere düşük not verecekmiş, e tabii bu da bir özgürlük, saygı duymak lazım" mıdır olay? kimse bu olayın üstüne gitmeyecek midir?
    (earendill, 07.02.2008 14:20)
  10. bir mesut parlak lafı.

mini etekli file çoraplı olsa nasıl da verirdiniz. fazlasıyla değil mi? bi de kucağınıza otursa, allaaaaaaaaaah. yardoç yaparsınız. ağzına alsa.. offf prof dr ünvanı onun üzerine olsun.. ahahaa.. komik ya.. diyecek çok bir şey yok.
    (damned, 07.02.2008 14:37 ~ 14:37)
  11. örtülü tehdittir. konuşmanın geneline bakıldığında, aleni bir şekilde "türbanlıya not vermeyiz, vermeyeceğiz" anlamından çok "ya hocalar türban hakkındaki görüşlerinden dolayı yeterince objektif olamayarak duygularına yenik düşerlerse" şeklinde,öğretim üyeleri adına empati yaparak ve onların zaaflarına gönderme yapılarak söylenmiş sözdür. dilbilgisi göz önüne alındığında tam olarak bu şekilde anlaşılan konuşma.

söz içerde gizli kalan anlamıyla birlikte düşünüldüğünde, ucuz bir tehdit içerse de, mevcut söz
    sdece "haber başlığı" olarak taraflanıp törpülenmiş vaziyette alındığında, sağlıklı analizden şaşılması işten değildir.
    (jimela morrison, 07.02.2008 15:02)
  12. (bkz: argumentum ad türban)
    (recai pengül, 07.02.2008 15:39)
  13. insanı;

ölür müsün öldürür müsün
    söyleyende mi söyleten de mi kabahat

diye düşüncelere salan ifade
    (medium, 25.02.2008 11:44)
  14. (bkz: doğru söze ne denir)
    (videodrone, 25.02.2008 11:47)
  15. ilerde de biri çıkıp türbansız öğrenciye hakettiği notu vermeyebiliriz der. böyle böyle insanları ikiye bölerler. böyle böyle eylem amacına ulaşmış olur. kötü olur, çok kötü olur.
    (cilekprenses, 25.02.2008 11:48 ~ 11:48)
  16. (bkz: şaka yapmak)
    (anthrax, 25.02.2008 12:52)
  17. (bkz: herkese verdin bir bu kaldı)
    (alesta, 25.02.2008 12:58)
  18. (bkz: verirsen ibnesin)
    (videodrone, 25.02.2008 13:01)
  19. (bkz: boynuzun kulağı geçmesi)
    (bkz: kemal alemdaroğlu)
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 25.02.2008 13:15)
  20. bilim adına uğraşan insanların sadece bilim adına uğraşmadığını gösteren cümledir.

ve hatta bu insanların karşıdakilere ''burası bilim yeri'' demesinin de bir anlamı kalmamıştır.
    (dengesek, 25.02.2008 14:09)
  21. başıma bir iş gelmeyecekse atatürk ü sevmiyorum lafına koparılan yaygaranın beşte birinin koparılmadığı alçaklık, faşizm, demokrasi düşmalığı...

(bkz: türbanlıya hakettiği notu veremeyebiliriz)
    (bkz: korkum yok başıma bir iş gelmez zaten)
    (jeanne darc, 14.06.2008 14:43)