türban yokken neden herkes daha mutluydu sorunsalı   

adana çık aradan

1. dinin bu kadar ortalık malı yapılmadığından, vicdanen de daha rahat olmalarından ötürü gelen mutluluk olsa gerek.sorunsalsa eğer sorun olan, türbandan önce de sağ-sol çatışmasıyla üstü örtülen gündem sorunsalı daha uygun olabilir.
    (zagnem, 23.09.2007 15:15)
  2. bu meselenin çözümü için cübbeli ahmet hoca'ya bağlanıyoruz:

-imanlı olanlar mutlu değildi bir kere! sadece sapıklar mutluydu. o zamanlar herkes tuttuğunu sikiyordu ey cemaat. niye? kadının saçı görününce azıtıyorlardı da ondan! sonra ne oldu? türban geldi. sapıklık kalktı. imanı olan da mutlu oldu, imansızlar toplu seks yapar oldular.

gördüğünüz gibi, arkaik düşünce tarzıyla her zaman daha mutlu olabilirsiniz. olay bezde değil, kafada bitiyor.
    (eksiksizuyum, 23.09.2007 15:58)
  3. tüban yokken kadınlar biz üniversite okuyamıyoruz demiyorlardı.daha da abartıp ülkemizi aihm*ne şikayet edip bizi avrupaya rezil etmiyorlardı.
    türban yokken siyasetçiler türban üzerinden siyaset yapmıyorlardı ve çiftçisine,şehitlerine,askerine ağzına geleni söyleyip tekrar iktidar olmuyorlardı.
    türban yokken gündemin tek konusu türbanlıların işsizliği değil her kesimin işsizlik sorunuydu.
    türban yokken iktidardakiler "özgürlüklerin artırılması" adı altında daha ne gibi sorunlara zemin hazırlayacağı belli olmayan kanunlar çıkartmaya çalışmıyorlardı.
    türban yokken insanlar birbirlerine bu kadar uzak değildi.aralarında "sen bunu yapabiliyorsun ama ben yapamıyorum", "sen inanmıyorsun ama ben inanıyorum*" mesafesi yoktu.
    türban yokken "bu ülkeye bir dinci cumhurbaşkanı gerek"tiğini söyleyen kendini bilmezler yoktu.
    türban yokken asker ve hükümet,iktidar ve muhalefet,iktidar ve aydınlar bir bez parçası yüzünden komik denecek kadar garip konuşmalar ve hareketlerde bulunmuyordu.
    kısaca türban yokken aynı bayrak altında yaşayan ve aynı şey'e inanan insanlar arasında bu kadar uçurum yoktu.dolayısıyla herkes olmasa da çoğumuz daha mutluyduk ve bu mutluluğumuzun ileride bir sorunsal olacağından bihaber yaşayıp gidiyorduk.
    (krem karamel, 23.09.2007 18:23 ~ 18:24)
  4. türban yokken baş örtüsü vardı,siyasi simge haline gelen meta değildi.
    inananlar inandığı gibi,babaanne başörtüsü geleneğiyle yaşıyor,gereksiz yaygara çıkarmıyordu.
    insanları ayrım polemiğine girilmiyor,atatürk çizgisinde ilerleniyordu.çünkü o zaman bu toprakların nasıl kazanıldığını o başörtülü teyzeler biliyordu,hem de yaşayarak canla başla!
    (rhododendronluteum, 23.09.2007 18:31)