türban yerine peruk takmak   

adana çık aradan

1. malum türban yasağı nedeni ile bazı tesettürlü kadınların bulduğu ve aslında tesettürün mantığını hiç anlamadıklarını, anlamadıkları bir mevzu üzerine nasıl da inat ettiklerini, körü körüne, sorgulamadan, öğretilmiş ve ezberci bir zihniyetle hareket ettiklerini gösteren buluştur.zira bildiğim kadarı ile tesettürün mantığı erkeklerin nefsini uyarmamaktır. hiç bir erkek türban yerine peruk takan bir kadını gördüğünde "ama bu kendi saçı değil canım. sahte bir saç ile tahrik olacak adam mıyım ben. olmaz, olmaz illaa kanlı canlı saç olsun. tahrik olmuyorum işte" demiyordur. saçtan tahrik olan erkek modeli ayrı bir tartışma konusudur. peruk olduğunu anlayınca "aa bu kadın aslında türbanlı, yani namuslu, ona yan gözle bakamam" diyen erkek modeli ve buna hak veren kadın modeli de ayrı bir tartışma konusudur.
    (çay sigara, 31.01.2008 13:06)
  2. (bkz: hariçten gazel okumanın dayanılmaz hafifliği)
    (ne me quitte pas, 31.01.2008 13:55)
  3. silikon yaptırsalar gögüslerinide açarlar mı acaba diye düşündüren eyleme kadir kişiler...
    (robertdeclaux, 06.04.2008 18:08 ~ 07.04.2008 15:12)
  4. baştan aşağı insanın kendini kandırma paranoyasıdır. türbandaki sözde amaç saçların görünmemesi ve erkeklerin dikkatini çekmemekse başkasının saçını kafana taktığında ve ben bunu senin saçın sanıp dikkatimi çektiğinde senini inançlarına göre günahtan kurtulduğunumu sanıyorsun denilecek vaziyettir.
    (lost knight, 06.04.2008 18:14)
  5. (bkz: millet gider aya biz gideriz yaya)
    (adamın biri, 06.04.2008 18:18)
  6. laikliğin manasını anlamayanların, keyiflerine göre, okuma hakkını kazanan kızların hakkını gasp edenler nedeniyle, mağdur edilenlerin suratlarına kapatılan kapı yerine buldukları gizli geçitten sürünerek geçmeleridir. sürüneni aşağılık bir sıçan olarak görmek istemek ise mide bulandırmaktan başka birşey değildir.
    (malina, 06.04.2008 18:22 ~ 18:22)
  7. eski türk filmlerinin ve o dönem sosyetinin frapan enstrümanı olan peruk, bu hale geldi ya... dönüştürmede üstümüze yok.
    (cohen, 06.04.2008 18:39)
  8. modern bir eziyettir. doğru veya yalnış, her ne olursa olsun bir insan bu eziyeti çekiyor ve bunu inandığı değerler için yaptığını söylüyorsa saygı duyulmalıdır. tıpkı inandığı değerler için işkencelere tahammül eden insanlar gibi.
    (bayermuhen, 06.04.2008 18:45)
  9. türban takan hanımlar için sadece ego tatmin aracıdır.
    (bkz: saçımız gözükmüyor allah a şükür)
    (jale parilti, 06.04.2008 18:58 ~ 18:58)
  10. 21. yüzyılda bir metrekare örtüyle uğraşarak rejim koruyuculuğu yaptığını iddia edenlerin baskıları sonucunda inancını yaşamaya çalışan üniversite öğrencisi bayanların bulduğu çözümdür. maruz kaldıkları yasakçı muameleden daha garip, komik veya saçma olmayan davranıştır.
    (mühendis, 06.04.2008 22:19)
  11. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur.

tamam, inançtır.. ancak, amaç saçları kapatmakken, orijinalinin yerine kopyasını koyarak, hatta bazı durumlardar daha bile güzel/parlak/canlı/etkileyici versiyonuyla ortalarda salınmak, ne mantıktır, sorgulamaktayım. hele ki uzun ancak daracık a.k.a bütün vücut hatlarını en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkartan kıyafetlerle kombinasyonları insanı kendi dininden soğutmaktadır. daha bir hafta önce peruk takıp, tayt eşliğinde süpermini elbise ve tiki babetleri giyip dolaşan türbanlı bir genç kızımıza denk geldiğimde, değil dinden, hayattan soğudum.

bütün türbanlılar aynı olmayabilir, gerçekten inancı için başını kapatanlara saygım sonsuz. ama inançtan haberi olmadan saçmalayan bu arkadaşların, kendilerini kandıracaklarına özlerine dönüp başörtüsünü lekelememelerini rica ediyorum.

benim ailemde de başı kapalı insanlar var ve onları destekliyorum, çünkü allah inancı sebebiyle başlarını kapatıyorlar ve üslubuna uygun hareket ediyorlar.

üslup kişiden kişiye değişebilir belki, ancak başını kapatmak tahrik etmeyi tek başına engelleyen bir faktör değildir. diğer değişkenleri de dizginlemeyi bilmiyorsa başını kapatan hatun kişi, kusura bakmasın ama, benim gözümde başı açık olduğu halde kendisine leke sürdürmeyen gururlu ve başı açık bir kadından daha az dindardır.

bu tamamen, şahsi bir düşüncedir.
    (gildareon, 06.04.2008 22:50)
  12. salaklığın en önde giden eylemlerindendir.baş örtüsüyle ilgili inancın yalnızca saçın gözükmemesi olduğunu düşünen zavallıların yaptığı modern saçmalıktır.şu durumda alternatifi saçları kazıtmak olacaktır.başını kapatırsın doğaldır,türban takarsın doğaldır,çarşaf giyersin doğaldır(kişilere göre tabiki) ama saçın gözükmesin diye peruk takıyorsan bu doğal olarak doğal olamaz.amacın var demektir.be kadın sen kafana geçirdin o peruğu kendi saçından 5 kat güzel oldu.elin adamı bide sana bi kez bakıcağına peruk dikkatini çekti 2 kez baktı.ne oldu şimdi hangi amaca hizmet etti.türban yerine peruk takmak yasadaki boşluktan yaralanmaya benziyor.yasa saçın gözükmesin diyor(diye düşünüyor) kişi peruktan bahsetmiyorsa sorun yok diyor.o zaman üretsinler mini etekli gögüs dekolteli orjinal kostümler geçirsinler başlarından aşağa bunlarla gezsinler.nasıl olsa malzeme orjinali değil.günah senin günahın değil.
    not:gerçekten saf ama malesef cahil duygularla bu eylemde bulunan bayanlardan özürle.
    (kemenche, 06.04.2008 23:28 ~ 23:29)