türban trt ile kamusal alanda   

adana çık aradan

1. son zamanların en popüler tartışması türban, üniversitelerde serbest bırakılsın mı, özgürlük mü, hak mı, laiklik ilkesine aykırı mı diye tartışılan bu günlerde akp hükümetinin egemenliğinde bulunan devlet televizyonumuz trt de safını belli etmiş. türbanlı sosyolog fatma barbarosoğlu’na ekranını açarak kamusal alana türbanı sokmuş, akp nin hedefe nasıl da kilitlendiğini bize bir kere daha göstermiştir. ilgili ntvmsnbc haberi için bakınız efendim:
    (bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
    (trieste, 27.01.2008 17:31)
  2. trt için geç bile kalınmş bir durumdu bence. ülkemizde böyle bir realite varken, bu insanlar tüm vatandaşlar gibi temel hak ve özgürlüklere sahipken, çatır çatır vergi veriyorken, devletin kanalında uzaylı muamelesi görmemeliler. normalleşmeye ve tansiyonu düşürmeye ihtiyacımız var, sakin olup herkesi dinlemeli ve herkesin hakkını savunmalı, kimse adına niyet okuması yapmayıp artniyet aramamalıyız, diyorum ben...
    (ne me quitte pas, 27.01.2008 17:56)
  3. şirinleri yayınlamama sebepleri buymuş demek yada winnie the pooh'u.

(bkz: trt malezya tv olur mu)
    (itirazım var sayın yönetici, 27.01.2008 17:58)
  4. ayrıca yeter artık bu konunun herkesçe sömürülmesi diye bağırmak istediğim durum. dini siyasete alet edenler bağırır başörtüsü namusumuzdur diye sonra üç kuruşa çalıştırıp sömürür, diğerleri "biz yaşadıkça sizi üniversitelere almayacağız" diye bağırarak tabanına mesaj verme gayesiyle sömürür. yetti ulan, kime güvensin derdini kime anlatsın bu kızlar? kaç tane türbanlı tanıdınız hayatınızda da diyorsunuz ki bunlar şeriat getirecek... birbirimizi tanımaya ve güvenmeye ihtiyacımız var, ülkemizin geleceği için...
    (ne me quitte pas, 27.01.2008 18:07 ~ 18:08)