belki ilginizi çeker
  1. · türban takmadığı için kızını öldüren baba
  2. · türban sebebiyle üniversite okuyamayan kızlar
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · randevu
  9. · insanlığın savaşa ihtiyacı vardır

türban takmadığı için kızını öldüren adam  

sayfa  / 2
  1. kafayı çizmiş adamdır bu. şimdi bu adam açısından olayı incelemeye çalışıyorum;
    kaynak: http://w9.gazetevatan.com/...

bu kafadan çıkan kılın görünmemesi gerektiği düşüncesini dini bir temele dayandırıyor bu kişi değil mi? ne diyor? "günah" diyor kızına, başını örtmelisin diyor. peki dini açıdan bakıldığında islamın ve imanın şartlarında böyle bir kural var mı, yok.
    müslüman olmak için temel şartlar neler peki? islamın ve imanın şartlarını yerine getirmek. peki bu şartları yerine getirmemek nedir? allah'a karşı borçlu olmaktır. sonucu nedir? kimse bilemez, kişi ile allah arasındadır! namaz kılmıyor diye, kelimei şahadet getirmiyor diye allah kimseyi öldürmüyor!

peki bu tek hücreli beyinsiz adamın, kendisinin günah olduğunu düşündüğü şeyi kızı yapmadı diye kızını öldürmesi; kendisini bir nevi allah yerine koymak olmuyor mu?

lan ne hale getirdiniz ortalığı, insanlığı, dini?

not: ben din bilimcisi değilim, bu konularda çok derin bilgilere de sahip değilim ama küçük bir mantık yürütmeyle bu sonuca varmak mümkün. yazık lan!!
    (kırılgan düşler, 26.06.2009 09:07 ~ 09:11)
  2. cennete gidebilmek için cehenneme gitmeyi göze almış adamdır.

bir yerde, bir yanlışlık var ama bilemedim ben.
    (diabetik nöropati, 26.06.2009 09:39 ~ 16:40)
  3. eğer olay doğru ise hayvan oğlu hayvandır kendisi.. kızını cennete kendi kendini cehenneme mahkum etmesi muhtemeldir.
    (deus ex machina, 26.06.2009 09:42)
  4. bi' yerde bi' şeyleri yanlış anlamış adam(!)dır
    (beyazleblebi, 26.06.2009 09:44)
  5. doğru olmamasını umut ettiğim haber. doğru olduğunu düşünürsek allah ın verdiği canı yine allah tan başka kimsenin alamayacağını, sebepsiz yere bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle bir tutulacağını söyleyen bir din ve bu dinin mensubu olduğunu iddia etmesine rağmen kendi öz kızını kesebilecek kadar cahil kişi söz konusu. sadece cehaletle açıklanabilir bu.
    (ambrassador, 26.06.2009 09:59)
  6. elline sağlık diyorum kendisine. yaaa işte böyle. allah yolunda kesmiş adam kızını. ama yukardan koyun indirmeye lüzum görmemiş kurban olduğum , bunun gibi bir öküz varken ne lazım zaten.
    (ulanyinemiben, 26.06.2009 10:08)
  7. hakkında bir şeyler yazmak istediğim ama yazamadığım adamdır. backspace tuşuna 50 kez bastıran adamdır. kelimelerin kifayetsiz olması böyle bir şey heralde...

bir gün oğlum olursa, ve topa vuramayacak kadar yeteneksiz olursa bacaklarını kıracağım, çünkü futbol kutsaldır...
    (zikandal, 26.06.2009 10:14)
  8. bunun tabi dinle alakası olduğunu söylemek abestir. fakaaaaaaat, bu adamın kızını öldürmek için gerekçe olarak gördüğü bu iğrenç düşünce yapısını sorgulamak elbette gereklidir. türban takmayan kızları dinsiz, namussuz ve ahlaksız olarak görebilen zihniyette insanlar olduğu müddetçe böyle olaylara çok da şaşırmamak gerekir diye düşünüyorum.
    (gooray, 26.06.2009 10:14)
  9. hayat çok pahallı ama insan canı ucuzlukta. ne ucuzu bedava. bedava yaşamıyorsak da bedavaya ölüyoruz işte. ne için sanki?
    (aksamustune dogru kis vakti, 26.06.2009 10:15)
  10. demek ki saçını kapamamak adam öldürmekten daha günahkar bir davranış ki adam kızını öldürmüş!

hey yavrum heyyy..

sen dini ne kadar da güzel kulaktan duyma hikayelerle anlamışsın! seni nasıl doldurmuşlarda herşeye bu kadar at gözlüğüyle bakabilmişsin! sen eğitim-öğrenimi, bilgilenmeyi günahkarlık saydığın için mi yoksa bu kadar cahil kalmayı başarabildin!!

yazık diyorum başka birşey demiyorum.. bu adam ve bunun gibi örümcek kafalılar olduğu sürece ne islam dinimizin güzelliği kalıcak ne de müslümanları dinimizden soğutmak için misyonerlere gerek kalıcak!!!
    (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 26.06.2009 10:19)
  11. boynuna geçirilen ilmik sonucu ölmesini dilediğim adam.
    (karate schnitzel, 26.06.2009 10:21)
  12. dini götünden anlamış adamdır. kraldan çok kralcılık misali allahtan çok allahçılık yapmaya kalkışmıştır.

bundan 10 yıl kadar önce "imam hatiplerime dokunma" kampanyalarıyla cuma çıkışlarında imam hatiplerin lise kısımlarının kapatılmasını protesto edenlerin dile getirdiği "biz çocuklarımızı oraya imam olması için göndermiyoruz, dinini öğrensin, ahlaklı yetişsin diye gönderiyoruz" temalı saçma düşüncenin sapkın bir versiyonudur. yani dini eğitim alıp başını örtenler ahlaklı olur, geri kalanı her türlü ahlaksızlığı yapar. zaten çocukluktan gençliğe geçmekte olan insanları zapt-ı rapt altına almanın yolu başını örtüp din, kuran öğreterek allah yoluna sokmaktır. süleyman mercümekler, adnan hocalar, müslüm gündüzler de bu terbiyeyle yetiştiği için tertemiz birer birey olmuşlardır zaten...
    (attila the hun, 26.06.2009 10:23)
  13. soluduğu hava ziyan insandır; minik kızların daha derin, daha ferah nefes alabilmesi nefesi hayrına kesilmesi gereken hayat etidir.
    (balliborek, 26.06.2009 11:11)
  14. beyni yıkanmış adamlardan biridir.
    (arapbebek, 26.06.2009 11:43)
  15. insanların hayvanlar kadar bile mantıklı olmadıgının kanıtıdır. muslumanlık demiyormu kıyma kimsenin canına, hadi türban takmiyor hadi sana göre günah e be kardeşim gene senin dinin demiyormu günahı boynuna senin vazifen değil onu yargılamak. hadi ulan bunuda geçtim ulan insan öz kızını öldürürmü öz kızını da geç lan kızını evladını en önemlisi gunahsız sucsuz bir insanı, boktan bir bez parçasını kafasına takıp saçını kapamadığı için öldürürmü ulan öldürüyor işte öldürüyor.
    sikeyim insanlığını ben senin
    hemen bir bahane de buluyor "islam yolundan gitmedi" gitmediyse gitmedi sanane lan sanane kanepede uyuyan evladını insan defalarda bıçaklayarak katleder mi edermi ulan ediyor işte.
    insan olmaktan utandırıyorlar artık.
    (oblivion, 26.06.2009 11:56)
  16. sanki erkek arkadaşıyla konuştuğu için öldürdüyse haklı olacak adam. adam değil.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 26.06.2009 11:56)
  17. (elpinoras, 26.06.2009 15:02)
  18. o baba olmamış olamamıştır.nasıl bir ebevyn evladını, canından parçayı, bir bez parçası uğruna katleder. bırakın baba olmayı, insan dahi olamamıştır. hayvan diyemeyeceğim onlara hakaret olur. müslümanlık böyle zavallı hastalıklı ruhların elinde oyuncak olmuştur .eğer tarikat şeyhi uygun bulsa, gözünü kırpmadan bez parçası uğruna katlettiği yavruyu ,koynuna sokar şeyhinin .lanetliyorum böyle babayı
    (nettle, 26.06.2009 15:12 ~ 15:13)
  19. (bkz: örümcek kafalı)
    (bkz: yobaz)
    (betterthanwords, 26.06.2009 15:18)
  20. beni şaşırtmayan adamdır.
    bu adam gibi düşünen milyonlarca insan var bu ülkede. sen adama "kadın saç kılını gösterince cehenneme gider" dersen kızınıda öldürür, karısınıda.
    böyle garip bir kafa yapısı işte. kafanızı sikim.
    (jarat, 26.06.2009 15:18)
  21. türban vasıtası ile pipisinden tavana asılası muhterem şahıs..
    (mothersuperior, 26.06.2009 15:23)
  22. türban özgürlüktür bik bik şeklinde öten kargaların görmek istemeyeceği haber...
    (allegra, 26.06.2009 15:44)
  23. avrupa'da yaşamanın, tek başına insana bir şey katmadığının kanıtıdır.içinde hayvanlık varsa ha amerika da yaşamışsın, ha avrupa da...

(bkz: dinini de al git)
    (godhatesusall, 26.06.2009 19:59 ~ 20:04)
  24. üstünden islam'a saldırılan adamdır..kızcağıza yazık olmuş allah rahmet eylesin, babasını da allah ıslah etsin..
    (moroccansipahi, 26.06.2009 20:26)
  25. failin kızını kesmek için kullanacağı argüman değişkendir. gece geç geldiği için işleyebilirdi cinayeti. ya da sevgilisiyle sürttüğü için, münasip damat adayı ile evlenmek istemediği için, şarkıcı olmak istediği için, korunmadan cinsel ilişkiye girdiği ve çocuk bekldiği için.... say say bitmez. sorun dindarlık değil. babasının kafasında yarattığı muhafazakarlık algısı ve hatta kızının üstünde baskı kurması meselesi. hani, hafiften pedogoji biliyor olsa, ergenliğinin son yıllarını yaşayan kızının üstüne bile gitmeyecek. çünkü her baskının tepkiye yol açacağının farkında değil.

benim esas dikkatimi çeken kızcaazın ismi. büşra! kuran'da geçtiği için kullanılan fonetik bir kelime. incil manasına geliyor. demem o ki; bu olaya islam şöyle, islam böyle diye saldırmak yersiz. belki de islamı biliyor, anlamaya çalışıyor olsa işlemeyecek cinayeti. bu durumda sorun babanın müslümanlığı değil cahilliğidir kanımca.
    ----
    hatta aklıma bir soru geliyor ister istemez. bu cinayetin cahillikten kaynaklandığına hemfikirsek islamiyeti bilmek, ona göre yaşamak tüm cinayetleri engeller mi?
    (zülkarneyn, 29.06.2009 13:30 ~ 13:33)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil