belki ilginizi çeker
  1. · yırttık abicim yırttık
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · onur öymen
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · author
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · okan bayülgen
  7. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  8. · guinness rekorlar kitabı
  9. · pazar günlerinden nefret edenler birliği

türban takanlardaki allaha şükür yırttım edası  

1. türban takmanın diğer tüm dini vecibeleri yerine getirme zorunluluğunu ortadan kaldırdığına inanan insanlardaki duruştur. başı açık olan kadınlara "yazık ya!" şeklinde bakarlar ve "iyi ki ben kapalıyım" şeklinde düşünürler.

türbanın bu kadar tartışılıyor olmasına bir anlam veremez, bunu tartışanların kalbindeki mührü koparması için allaha sesli şekilde dua ederler ki siz de duyasınız.

türban takmak her şeyi halletmiyor, bunun dışında mesela iyi bir insan olmak gibi bir kriter de var, dedikodu yapmamak, yalan söylememek de gerekli sanırsam.
    (diazepam, 29.07.2009 16:30)
  2. (bkz: yırttık abicim yırttık)
    (defanstaki son adam, 29.07.2009 16:31)
  3. yanlış tahlil edilmiş bakıştır. o aslında;

ooh, cennete gidince yedi tane nuri üstümü başımı yırtarak soyacak ve mmmhhh oooohhhh aaaaaaaaah aaaaaaahhh

bakışıdır.
    (azwepsa, 29.07.2009 16:32)
  4. türban takınca cenneti garantilediğini sanan türbanlı edasıdır.
    ama başörtüsünü takıp da ibadetini yapan, kalp kırmayan, hak yemeyen, yalan söylemeyen, insan aşağılamayan ama atatürk ü seven bayan dinsiz imansızdır bu havalı hanfendinin gözünde...
    (bkz: türban ile başörtüsü arasındaki farklar)
    (avalon, 29.07.2009 16:34)
  5. böyle bir edaya sahip olduğu iddia edilen zat, ancak "türban" takar zaten, islamın emrettiği başörtüsünü değil..
    (elifdedimbededim, 29.07.2009 16:37)
  6. evet yırtmışlardır çünkü "dinciler" diye tabir ettiimiz kesim tarafından kabul görürler,işe alınırlar,"yeşil sermaye" diye nitelendirdiğimiz sermaye katkısı alırlar bir de bakarsınız 2-3 yıl içinde altında bir bmw x5 daha bir zaman sonra bir de bakarsınız yaptığı iş herneyse onun zincirini kurmuş o da arkadan gelen türbanlılara hep destek tam destek moduna geçmiş..o yüzdendir ki türbanlılar artmakta ama bunların çoğu rant için çıkar için geri kalanlarda sosyal çevresine hoş görünmek içindir..
    yoksa bi çıkarı olmasa 40 derece sıcakta başörtüsü onun altında pardüsü çoraplar bilmemneler çekilir şeymidir yahu..
    derler ki allah için yapıyoruz kulluk için emir ettiği için.bi kere öyle bir şey dediği yok götünüze göre çıkarınıza göre yorumlamayın kitabı..
    ikinciside şunu söyler allah "bedeninize işkence etmeyin ahirette onun hesabını da vereceksiniz..
    yani şudur ki sonuç yırtmışlardır bu dünya için öteki dünya allah kerim..
    (sünnetçisayısı, 29.07.2009 17:10 ~ 17:15)
  7. genelleme yapmak istemiyorum ama başörtülü bayanlar asla otobüste,minibüste yaşlılara falan yer vermezler..lök gibi otururlar.. sebebini düşünüyorum, ya rahatlarına aşırı düşkünler ya da tüm erkeklerin potansiyel sapık olduğunu düşünüyorlar..
    (sistre cila, 29.07.2009 17:11)
  8. başkasının yerine sınava girip, belki binlerce kişinin hak ettiği yere girmesini engelleyip, bunu hayrına yapmakla övünen, para yiyip, devleti söğüşlerken terleyince "çok şükür helal bunlar alın teri ile kazandık" lafını rahatlıkla diyebilen insanlarla aynı kategoridedirler. hesap sorulacağı zaman bu gibiler için özel salon kurulmasını niyaz ediyoruz allah'tan...
    (yanlış tabakada ortaya çıkan fosil, 30.07.2009 09:21)
  9. bunların birde türban altına dar body ya da transparanımsı etek giyenleri vardır ki evlere şenliktir. otobüste yanınız boşken "buyrun" dersen sapık muamelesi yapar, sonra otoüsten indikten sonra erkek arkadaşı ile önce bir günlük imam nikahı kıyar sonra otele giderler.
    (yanlış tabakada ortaya çıkan fosil, 30.07.2009 09:23)
  10. sırat köprüsünden geçirmek için onların da puanlarının toplanması işime gelendir.

(bkz: öbür tarafta çan eğrisi sistemi)
    (protestocu, 30.07.2009 09:25)
  11. düşünenin kuruntusudur. ''türbanlı, açık kızlara acıyarak bakar'' diyen biri, türbanlılarla, olmayanları kafasında her konu için kalııın bir çizgiyle ayırmıştır. halbuki o bahsettiği türbanlı bile başı açık arkadaşına ''benim kafamda örtü var amma bu daha çok ibadet ediye lan..'' gibisinden de bakabilir. dedim ya, her türbanlıyı aynı kefeye koymayın. kafasına bir şey takmışsa onun isteği hani.. ibadet etmiyorsa da onun isteği... öyleyse her etek giyen kıza aynı gözle bakın. ya da her kravat takan erkeğe. (sabah sabah aklıma anca böyle örnek geldi) türbanlıların çoğu hatalıysa başının örtüsünün hatası sayılmamalıdır. şimdi başörtüsüyle türban arasındaki farka hiç girmeyeceğim. yani tamam, ağır bir farzı kabul etmiş, başına örtü takmış, herkese örnek olacak şimdi, tabii tartışılır yaptıkları ama hakkında yapılan bu kadar üzüntüye, ağıta gerek olmadığını düşünüyorum. saçları özgürce savrulan hatunların hepsi mi 'iyi' arkadaş? insan olabilmek için, kıyafetine bakmaksızın insan yerine koyabilmeli insan. der ve bitiririm bu giriciği de.
    (violently happy, 07.10.2009 07:44)
  12. islamın şartı beştir. kelimei şehadet, namaz, oruç, zekat, hac. türban takıp da kelimei şehadet ve oruç dışındakileri yapmayan ezici çoğunluk için geçerli olmayan edadır.
    (aliha, 07.10.2009 07:51)
  13. orospu çocuklarındaki türban takıntısı gibidir. ne her türban takıntısı olan orospu çocuğudur, ne de her orospu çocuğunun türban takıntısı vardır.

bir kere adam yerine koyup dinlemediğiniz insanlara beynini kapatıyor diyorsunuz ya size götüm bile gülmez lan. sıçar mı bilemem orasını.

(bkz: haftanın en kötü girilerine rezervasyon)

edit: biri şu en çok sevilen diazepamcığına da "allah'a" yazmayı öğretsin. en azından nasıl başlık açacağını hatırlasın. ne olduysa buna, hepten garipleşti; allah sonunu hayr etsin. amin.
    (anladım bozukluğu, 07.10.2009 07:59 ~ 08:03)
  14. e yırttılar tabi..çok sevgili(!) iktidarımız türban takanlara daha iyi bir gelecek sunduğu için yırttılar..şimdilik
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 07.10.2009 08:58)
  15. türbanını ace yerine sıradan çamaşır suyu ile yıkayanların tavrıdır.
    (luto, 07.10.2009 09:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil