edit:giri uzun hatta çok uzun olduğu için kusura bakmayın.ama tek bir kelimesi fuzuli değildir.okumaya yeltendiyseniz eğer teşekkürler...
türbanın ajite edilip "ama biz dini için yaşayan insanların da hakkını koruyalım.bakın onlar dindar.dindar diye üniversiteye gidemesin mi bu kız?aman da yazık onlara.biz yola onlarla çıktık,haklarını taiki savunacağız.yargıtay?konuştun mu sen yine bakayım!sus tıt!çok ayıp bak demokrasi diyordunuz hani?alın size demokrasi.bu ülkedeki bayanların yüzde yetmişi kapalı!çoğunluksa alın size çoğunluk!" şeklinde bir savunma mekanizması geliştirmelerine kanmış olan geçmişini bilmeyen,geleceğini göremeyen,oturup iki köşe yazısı okumamış,bir tartışma programı seyretmemiş ve ileride bu kesimin kendini hoşgöreceğini sanan ateist yurttaşımızdır.
sanılır ki türbanı savunan şeriatçı,istemeyen dinsiz.tamamen siyasetçilerin kalemle rötüşladıkları şeylerdir bunlar.aklı başında,biraz gündem takip eden herkes bilir ki gerektiğinde aynı ülkeyi,dili,dini paylaştığım kardeşlerimin haklarını biz savunuruz.ama olayın o olmadığı öyle aşikar ki.olay acındırarak kendi istedikleri yöne doğru saptırmak milleti.
kızlarımız da işte bir sahiplenilme duygusu,bir işe yaramışlık,"evet ben doğruyum"culuk galeyanına kapılmış sokaklarda bas bas "türban namus örtüsüdür","dinine,örtüne sahip çık!" diye bağırıyor,başı açıklara "siz bizi yıllarca ezdiniz şimdi sokaklar bizim.artık arka sokaktan yürümeyeceğiz!"tehditleri savuruyorlar.
türbanlarının,başörtüsü olduğunu düşünüyor,anadoludaki kadını da mı durduracaksınız,yüzyıllardır onlar böyle gibi cahil cümleler kuruyorlar.
ya biz?biz ne yapıyoruz?
onları bilgilendirmek yerine üstlerine gidiyoruz.oturup sakince "canım kardeşim ne yaptın sen böyle?neden dinimizi 1 metrelik kumaşa sığdırıp bizi dinsiz ilan ettin?bak bu ülke hepimizin,tabiki herşeye hakkınız var ki zaten sen de hepimiz gibi bu ülkenin vatandaşısın.ne bizim ne de başkasının eğitim hakkını elinden almaya hakkı var.ama gel gör ki eğer seni böyle alırsak üniversiteye,baştaki hükümetin istediği şeyleri yapması için geniş çiçekli bir yol kurmuş oluruz.şimdi sizin haklarınızı savunuyor gibi.ama istedikleri bu değil,sınırlı kalmayacak.bu ülkede sadece inancı uğruna -ki o da tartışılır ama bu durumda yersiz- örtüsünü takan bayan sayısı aslında o kadar az ki.en azından tartışma programlarına baksanız(bkz:
32.gün) islam tarikatlarının önü nasıl açılmış rahat rahat nasıl"sizi islam mahkemelerince yargılayacağız!başörtüsünün kaldırılmasını isteyenler,yargılanıp idam edileceklerdir!" diye parmağını sallaya sallaya tehditler savuruyor,nasıl bir genç kızımız kalkmış"ben laik değilim!ben kemalist değilim!" diye bağırıyor.
öyle fena şeyler oluyor ki kardeşim,eğer üniversitelerde serbest bırakılırsa nasıl kavgalar olacağını tahmin bile edemezsin.bu ülke bunu daha önce de gördü.büyük bir kaostan,son anda dönüldü.şimdi başka bir hükümet herşeyi basite indirgeyip,"haklarınızı savunuyoruz kardeşlerim!ama bakın,diğer yandan merkez sol ne yapıyor?hayır diyor hayır!siz laik değilsiniz diyor bize,siz dincisiniz diyor!" diye milleti galeyana getiriyor.sonucunda noldu?solcular pis laikler,kemalistler -ki eğer mustafa kemal olmasaydı siz şu an üniversite hayallerini zor kurardınız.evden çıksanız sevinçten ağlardınız heralde- biz laik değiliz o zaman,biz kemalist değiliz eğer sizseniz kemalist!durumu meydana geldi.
yapmayın kardeşlerim yapmayın.ne olursunuz oturup biraz araştırın birşeyler yapın.gözümüz örtünüzde değil.
ne olursa olsun siz bizim kardeşimiz,soyumuzsunuz."
diyebilseydik eğer,hepimiz ayrı yerlerden galeyana gelmeseydik eğer,olaylar böyle olmayacaktı...
size son olarak birkaç video veriyor,ve altındaki yorumları da okumanızı istiyorum...
ülkemiz ne hale geliyor,bir görün...
http://www.youtube.com/...
http://www.youtube.com/...