türban serbest bırakılsın   

adana çık aradan

1. peşisıra "savaşlar bitsin, kontörüm hiç bitmesin. cansu da berke'den ayrılsın istiyorum" denirse, paket program misali kabul görebilir bu önerme.

isteyen bez parçası taksın hem, bana ne? herkese demograasi.

(ara: türban serbest bırakılsın)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 04.02.2008 11:19 ~ 11:22)
  2. -türban serbest bırakılsın, marijuana da-

şayet özgürleşmeden, özgürlüklerden söz ediyorsak, sadece bireyin kendisini etkileyeceği, çevre üzerinde hiçbir baskı oluşturmayacağı gün gibi ortada olan bu iki yasak da kaldırılmalı. insanlar istedikleri yerde, günün istediği saatinde, istediği dozda marijuana kullanabilmeli.

bu iki yasak birbiriyle çok ilintili dikkat ederseniz, biri olmadan diğeri olmaz. hakim güçler, dönemde etkin partiler bu kararı oy birliğiyle yürürlüğe koymalılar, oy çokluğuymuş, 367ymiş bunlar bizi kesmez. herkese eşitlik, herkese özgürlük.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 04.02.2008 11:40)
  3. -türban serbest düşmeye bırakılsın-

minarenin tepesine çıkılarak elde tutulan türban serbest düşmeye bırakılsın kronometre tutularak yere düşme süresi hesaplansın. böylece hem hava sürtünmesini hem de yerçekimi ivmesini hesaplayabiliriz. [türbana bilimdışı diyenler utansın] sonra aynı deneyi bir de türbanı büzerek yapalım, karşılaştıralım sonuçları.

böylece 1 kilo türban mı ağır, 1 kilo pamuk mu sorusunu da yanıtlamış oluruz. gerçi tek başına logic'le de bu soruyu yaıtlayabiliriz gibi.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 04.02.2008 12:17)
  4. -türban serbest bırakılsın baskın hoca'yı sinir etmeyelim-

baskın oran dün-bugün yaptığı açıklamalarla "türban konusuna sinir oluyorum. bir kitle diyor ki; hayır olmaz, öbürsüler 'olsun' diyorlar, sinir oluyorum. sinir olmamalıyım hayır. türban serbest olmalı, ben sinir olmamalıyım. en azından ruh sağlığım açısından serbest olmalı. [eliyle saçını göstererek] önemli olan burası değil; [eliyle vicdanını gösterircesine] burası" demiş.

lan koskoca baskın hoca'yı sinir etmeye utanmıyor musunuz? bu adam sinirlenirse bu işin nerelere varabileceğini hesaba katıyor musunuz sizler de hala "üniversiteler bilimin özgürleştiği yerlerdir" gibi gudik beyanlar veriyorsunuz? kızdırmayın hocamı. bak. kime diyom?
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 04.02.2008 12:26)
  5. -türban serbest bırakılsın tarkan beyaz show'a çıksın-

aslında türban gibi bir derdim yok, tek derdim tarkan'ı beyaz show'da görüp metamorfoz'un hesabını sormak; lakin sanıyorum bunun da öncülü türbanın serbest bırakılması. bu uğurda türbanın üniversitelere sokulması yönünde ne yasak varsa kaldırılmasına eyvallah. velev ki siyasal simge mnkym, ne olmuş yani? batının ahlaksızlığını gösteren parmak uçları kesik eldiven tak, dön öbür tarafta türbanı kötüle. istanbul ağlıyor güzel şarkı.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 04.02.2008 12:36 ~ 12:55)
  6. -türban serbest bırakılsın taytın üzerine külot giymek yasaklansın-
    yasaklarla yaşamaya alışmış bir üçüncü dünya toplumu olarak türbanın serbest bırakılması hâlinde yeni yasaklar gerekecektir; mesela taytın üzerine külot giymek yasaklansın, soğuk ülkelerde sıcak tutsun diye icad edilmiş, süper kahramanların bile giymesiyle iyice yaygınlık kazanmış bu görsel facia bezi yasaklansın.
    sonra tayt üzerine külot giymek de bir gün serbest kalınca yasaklanacak başka bir şey(ler) gerekecektir bunun için de yöktan bir özerk kurum oluşturulsun, böylece yasaklarda da standartizasyon oluşur da avrupaya daha uyumlu oluruz.
    (anka, 04.02.2008 12:47 ~ 12:50)
  7. nerede diye sorulması gereken kişinin beyanı.

nerde serbest bırakılsın türban? yolda yürüyemiyor musun? hastanede tedavi olamıyor musun? evinden çıkamıyor musun? bankalara girip para yatırıp çekemiyor musun? özel sektörde paşalar gibi çalışamıyor musun?

bu ülkede varsa bunların dışında uyman gereken iki kural neden bu kadar ayak diretiyorsun?

yarın öbür gün biri gelse dese o zaman bize arkadaşım bak o türbanla giriyor ben de rahibe kıyafetiyle girmek istiyorum ne diyeceğiz? sende gir mi diyeceğiz? yok hayır biz müslüman bir ülkeyiz saçmalama mı? nerde kaldı o zaman laikliğimiz.
    (medium, 04.02.2008 12:59 ~ 13:00)
  8. -türban serbest bırakılsın gülşen de takabilsin-

eleştiriyoruz, "daha gösterecek ne'n kaldı" diyoruz ama hiçbirimiz içinde kopan fırtınaları bilmiyoruz, afaki konuşuyoruz. belki türban üniversitelerde serbest bırakılsaydı, yahut konservatuara türbanla girmenin önündeki yasal engeller kaldırılsaydı, gülşen de emine şenlikoğlu kadar, nazlı ılıcak kadar saygıdeğer biri olacaktı. olmayacaktı diyebilir miyiz, diyemeyiz. retorikler konuyu özümsemenize kâfi mi, bence evet.

gülşen'in de türbanlı bir kliple bu kepazeliğe son verme vakti geldi artık. erol köse de kavuk taksın klipte, yök kanunu en iyi böyle protesto edilir. bu gibi önlemleri vaktiyle alsaydık da keşke, mezun olunca kamuda çalışamayacak kızlarımız ve cemil ipekçi kültürlü kültürlü evinde oturabilseydi. belki dünyanın makyajını yapıp koca aramak için sokaklara dökülmek zorunda kalmazdı bu kızlarımız. konuşalım mı gerçekleri?
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 04.02.2008 13:11)
  9. türban zaten serbest, sadece henüz bunu bilmiyoruz.

(bkz: sen zaten ölüsün, sadece henüz bunu bilmiyorsun)
    (püfü, 04.02.2008 13:15)
  10. farkına varılamayan nokta nedir anlamış değilim. kimilerinin gösterdiği örnek amerikada ya da avrupadaki çoğu ülkede türban serbest neden bizde serbest değil çığırtkanlıkları , kimilerinin türbanı siyasi sembol olarak göstermesi daha neler neler..sözlükte yeteri kadar bu ifadeler var.
    farkına varılamayan nokta: neden mi bu ülkede türban serbest değil. nedeni şu çünkü türkiyenin yüzde 90 ı müslümanların oluşturduğu bir ülke. korkulan nokta şu. sen bu ülkede ülkenin aydınlarını yetiştirdiğin üniversitelerde türban yasağını kaldırırsan türban takmayan öğrencilerin üzerinde mahalle baskısını, daha açık örnekle annenin "bak yavrum üniversteye giden ayşe türban takıyo sen niye takmıyosun sende müslümansın" cümlesi ağızdan çıktığı an (bu olması muhtemel bir şeydir çünkü üsttede belirtildiği gibi türkiye müslüman bir ükedir) rejimin değişime uğradığı sinyallerini en kötü sonucuyla yani toplumun değişmesiyle habercisi olunur. bu noktadan sonra dayanamıycam artık lan biz ne bok yedik dersiniz.
    işte bu yüzden diğer avrupa ülkelerinde izin verilir türbana çünkü rejimi değiştirecek bir tehtit barındırmaz o ülkeler.
    (züvük, 04.02.2008 13:24)
  11. sokakta, mahallede rahatça gezinirken, sosyal devlet anlayışının vatandaşlara tanıdığı hakların tümünden yararlanırken daha ne yasağı dedirten cümle.
    mesele devlet kurumlarında hizmet veren tabakada türban yasağının kalkması olunca ise laiklik ilkesini kuruluş felsefesi olarak almış ortadoğu nun tek ülkesinin böyle bir yasağı kaldırması bu ilkenin yok sayılmasıdır.
    devlet işlerini dini kurallardan ve kısıtlamalardan ayıran laikliğin birincil hedefi dinin kamu hayatı üzerindeki etkisini kısıtlamaktır. mesele türbanın dini gerekelere değil gelenek ve göreneklere dayandırılma meselesidir. türban siyasal islamın simgesi ve oy kaynağı oldukça ise hiç bir zaman siyasal kimliğini kaybetmeyecektir.
    (toysoldier, 04.02.2008 14:23 ~ 14:29)
  12. şu zamanlarda bu sözün arkasına sığınanların, kendilerini savunurken öne sürdükleri iki tez var;

1. özgür olmak kadınlarımızın hakkıdır.

2. medeni ülkeler olarak saydığınız avrupa ülkeleri nin çoğunda üniversitelerde türban serbest.

en başta, kadınlarımızı temsil edecek, onların müşküllerini meclis gündemine taşıyacak olan kadın millet vekili sayısına bakalım;

temmuz 2007 de bu sayı 46 ya yükseldi. hatta, bunu sevinçle karşılayan erkek milletvekilleri bile oldu.

yahu nasıl sevinirsiniz? iş türbana gelince örnek gösterdiğiniz avrupa da, kadın vekillerin sayısı parlamentoda %30 un altına indiği vakit diğer milletvekilleri dahil bütün halk, iktidarın geleceğinden endişe duyar.

bir de bize bakalım. %10 bile değil.

bir de söz konusu türban olunca şahin kesilen iki partimize bakmak lazım. akp ve mhp. akp nin millet vekili sayısı 25, mhp nin 70 milletvekilinden sadece 1 tanesi kadın.

ayrıca, seçim sonrası devlet bahçeli nin kendi vekillerini "kadınlarla konuşmayın" diyerek uyarmasını da unutmamak lazım.

diğer bir yandan,türbana karşı olan, fakat neden karşı olduğunu dahi doğru biçimde açıklayamayan, sıkışınca mustafa kemal atatürk ün arkasına sığınan chp ye söyleyecek bir laf dahi bulamıyorum. sadece "bir düşünceyi mahvetmenin yolu onu toyca savunmaktır" cümlesinin kendilerine çok yakıştığını ifade edebilirim.

işin en zor kısmı ise, hiçbir oluşuma, bu oluşumların yarattığı ve yeri gelince çıkar çevreleri tarafından kendi ihtiyacına göre değiştirilebilen dogmalara alet olmadan özgürlük kavramını hakkıyla savunabilmek.

bize bugünleri vadettiğini, ona borçlu olduğumuzu her fırsatta dile getirdiğimiz, fakat düşüncelerinden zerre kadar haberi olmadığımız mustafa kemal atatürk ün şu sözünü hatırlatmak isterim,

ben size hiçbir dogma bırakmadım

2008 yılında 80 sene evvelden, 100 sene daha geride olduğumuzu görmek ne kadar acı değil mi?
    (banker bilo, 07.02.2008 20:58)
  13. tamamen katılıyorum.
    türban serbest bırakılsın, hadi çözün bağları, gevşesin. çıkartın atın. oh ye türbana özgürlük!
    (venom, 07.02.2008 21:12 ~ 21:13)
  14. -türban serbest bırakılsın küresel ısınma dursun-

küresel ısınmanın hayvanlar alemi üyelerinin vücut ifrazatına bağlı olduğu yeni değil, inekleri eleştirdik bu hususta. gel gör ki; hayvanlar aleminin bir unsuru da insan, düşünüyor diye onu bu sınıflandırmada farklı konumlandırmak olmaz. memesi var mı, var. o zaman memeli hayvandır insan da.

peki vücuttan dışarı gaz salınımının sıcaklıkla olan orantısı? ya buna ne demeli? isviçre'de yapılan bir araştırma başına güneş geçen üniversite çağındaki hanımkızlarımızın metabolizmalarının hızlandığını, bunun da bu eylemi tetiklediğini kanıtlıyor. yani bugün laisizmi bir bok sanıp başını açan kızlar, isteyerek-istemeyerek, bu beni bağlamaz, küresel ısınmaya sebep oluyorlar.

türban takıp da bu insanların bu eylemi azaltacaklarına kanıt var mı? ya da "türbanlı kızlar osurmaz" diye bir kaide var mı; yok. ama üniversitelerimizdeki gerilimi azaltmak için bu şart. türbanın vücut ısısının ani değişim eğilimine engel olacağı yök yasasının 17. maddesine eklenebilir.

ozon tabakasını sikerten laikler olmuştur. bu kadar net söylüyorum.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 07.02.2008 23:22)
  15. kişilerin hak ve özgürlüklerinin adı üstünde serbest olmasına kimse karşı değildir herhalde.. yalnız şöyle bir durum var ki; bazı şeyler tekelleşmeye gidecekse, bazı kurum ve kuruluşlar parsellenicekse varsın olmasın..

hatta eğitim sistemi toptan kalksın.. bakanlar kurulu dağılsın.. fener birinci ligden çekilsin... apartman ve siteler boşaltılsın... çocuklar yangın merdivenlerinde oyun oynayabilsin.. ekmeğe zam gelmesin... göçebe hayata geri dönülsün... gökyüzü renk renk balonlarla dolsun.. beş kişilik öğrenci evine yirmi kişi gelmesin... kira olmasın... benzin ucuzlasın... hatta petrol ve türevleri diye bir şey olmasın.. istiklal'de aşağı yukarı yürüyen insanlar yürümekten vazgeçsin... kış olmasın.. bozuk para diye bi şey ortadan kalksın.. hatta para diye bir şey olmasın..

ruhlarımız huzur bulsun...
    (mor kedi, 07.02.2008 23:45)
  16. kadınların okuması da şart olmasın...
    anayasa da erkek egemenliği tariflensin...
    kara çarşaf zorunlu olsun...
    kadınlar mümkün olduğunca evden çıkmasın...

üniversitelerin hepsi ilahiyat fakültesi haline getirilsin...

vb vb...
    şeklinde seyredebilecek yaklaşım...

üniversite konseyleri derneği topladıkları imzalar ve ilerici üniversite öğrencileri de yaptıkları etkinlikler ile bu önermenin üniversitelerce istenmediğini ispatlamıştır. boş bir önermedir.
    (gustaveflourens, 01.04.2008 22:10 ~ 03.04.2008 23:00)