|
|
- sözlükte yapıldığı taktirde çatır çatır eksi oy yağacağını sandığım eylem.
- normal olarak algılanması gereken durumdur.insanların dini inançları rencide edilmediği ve hakarete varmadığı sürece insani bir eylemdir.gereksiz yere tabu haline getirip hassaslaştırmanın anlamı yoktur
- espri yapmak ile soytarılık yapmak karıştırılmadığı, insanların inançları hor görülmeye çalışılmadığı takdirde, yapılmasında kanımca, sakınca olmayan davranıştır.
ama mesela; denize, havuza girmek ve güneşlenmek amacı ile giyilen bikini ile inanç sebebi ile örtülen örtüyü aynı kefeye koyabilenler kesinlikle yapmaya kalkmamalıdır.(solti, 07.11.2006 15:42)
- hele ki, dini inançlar dolayısıyla kullanılan bir örtüyü, siyasi simge sananlarca kesinlikle yapılmaması gereken espridir.
(solti, 07.11.2006 16:13)
- düşünce özgürlüğü doğrultusunda yapılabilir,yobaz olabilirsiniz ama bu insanların düşüncelerini engelleyebileceğiniz anlamına gelmez, kendi inancınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız diğer inançlarada öyle davranırsınız ondan sonra yobazda olursunuz papazda dedirten olgu.
- insanların hassas olduğu konularda espiri yapmak olsa olsa yarayı kaşımak olur. yani delinin biri kuyuya bir taş atar ve olaylar gelişir;
durduk yere türban takanlarla üstsüz güneşlenenler karşılaştırması yapılır. ilkokul bir seviyesine özgü sözümona akıl oyunları oynanır.
bu filmi görmüştüm ben. bundan önce, defalarca.
- haşaaaaaaaaaaa... cehenneme giden en kestirme yol.
- türban konusunda espri yapmak en az belden aşağı espri yapmak kadar doğaldır zira;
ne adamlar gördüm elbisesi yok,
ne elbiseler gördüm içinde adam yok,
ne ahlaklı kadınlar gördüm başörtüsü yok,
ne başörtülüler gördüm kıçında donu yok.
- türban konusunda espri yapmak insanların doğal haklarından biridir.türban dini inançlar yüzünden takıldığı için dalga geçilmemelidir demek salaklıktır.türban-aihm'nin(hani şu islamcı partileri sevmeyen! insanların başvurduğu mahkeme) de kabul ettiği gibi- siyasi bir semboldür.ayrıca dini inançlarla dalga geçilemez, onlar kutsaldır demek de saçmadır.çünkü her insanın kutsalı değişebileceği için, herkesin kutsalına ciddi biçimde yaklaşma düşüncesi de takdir edeceğiniz gibi akla ve mantığa aykırıdır.
- ya da
kipa konusunda espri yapmak
ya da
haç konusunda espri yapmak
(bkz: ilköğretim düzeyinde espri yapmak)(bjaso, 31.05.2007 02:58)
|