|
|
- normlarında türban takmaya olağan olarak yer veren, 1/3'ünden fazlası aşırı muhafazakar olarak nitelendirilebilecek toplumun kendi düşüncelerine daha yakın, 70 yıllık devlet politikasına aykırı hareketlede bulunabilen bir partinin iktidara gelmesiyle aslında çok öncelerden beri aykırı görmediği türbanı daha kolay savunabilme ortamı bulmasıyla vuku bulmuş olaydır. daha önce sadece düşüncelerini bu kadar net gösterebilecekleri ortam yoktu o kadar.
(bkz: zaman)
(bkz: eğitim şart)
- laikliği din ve devlet işlerinin birbirinden ayırt edilmesi olarak değil de din adına gerekenlerin yapılmaması olarak algılayan bünyelerin, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesi cumhuriyet elden gidiyor yaygaralarına malzeme yaptıkları anlamsız durum.
bir de bu normalleşme nasıl olmuş diye merak ettiren olgudur. kime sorulmuştur, bu beşyıllık süreçte başörtülüler yüzde kaç artmıştır, kaçı devlet kadrolarına sızmıştır, kaçı ayrıcalıklı konuma geçmiştir. bütün bunlar bana araştırma yöntemleri hocamızın siz söylemeyin bırakın da anketler söylesin söylemini hatırlattı.
- en az hoşgörünün normalleşmesi kadar kötü bir durumdur.
- aslında belli bir giyim tarzının normalleşmesinden ziyade belirli bir bakış açısının normalleşmesini ve dahi baskın bir konum kazanmasını ifade eden durumdur. bu bakış açısının toplumun önemli bir kesimince kuşkuyla karşılandığı düşünüldüğü takdirde bir süredir koparılan vaveyla anlaşılabilecektir. bugün için esas mesele, "normalleşen şey"in artık çankaya yolları da kendisine dar gelmeyecek düzeyde yayılıp yayılmayacağıdır.
- türbanın son beş yıllık süreçte normalleşmiş olması büsbütün yanlış bir önermedir. zira beş yıl öncesine kadar her ortamda normal karşılanan türbanlılar (ki hepsine başörtülü demeye bir baş örtüsünün üç cengaver saklayacak ölçülerde üretilmiş ve kullanılıyor olmasına mana veremediğimden dilim varmıyor) son yıllarda kendilerini "biz" li cümlelerle toplumdan ayırarak kendi kendilerini soyutlamış, bir nevi anormal algılanan, duruma göre imtiyazlı veya ezik sınıfa sokmuşlardır ki, türbansızlar neylesin? yurdum güzel insanlarının pek çoğunun komşu teyzenin atkuyruğundaki lüleyi görme fantezisi yoktur kanımca, tüm anormal davranışlar içinin mahrem değil boktan yerlerine serilen örtüyedir. ve olacaktır. normaldir. olmasa demokrasi olmayacaktır. bak bu sahiden anormaldir.
- ne zaman anormalleşmişti ki? anormalleşme olarak gördüklerimiz sadece gücü elinde bulunduran bir kısım "süper devletci" nin ermenilere, kürtlere, alevilere kısacası mozaieğe renk katan ne varsa aşağılama hevesidir. aradıkları tek tip insanı bi bulsalar.. şöyle sürekli tehlikenin farkında gezinen falan,tedirgin.. öyle mutlu olurlarki..
edit: kötülemeyin arkadaşım ben hak yolu buldum. vericem tornacı salih ustaya 82 anayasasını "yont" diycem usta "yont da bu militarist devleti biraz daha seven bir birey yap beni" zaten arkadaşlar "sadece türbanlıları etkileyen bi sinir gazı" üzerinde çalışıyolar. kökten temizlik yani.. ama noolur kötülemeyin..
- (bkz: o değilde bir merve kavakçı vardı o ne oldu)
feryat figan edit:sanırım kendisi sözlükte dolanıyor oylarıyla ben burdayım mecliste olduğu gibi burada da normal kılacağım,ne var ki ayol demokratik ol akıllı ol diyor.
feryat figan edit2:bir de türban ve çarşaf ile baş örtüsü amaç ve araç olarak farklılıklar gösterir.(angelic, 17.03.2007 22:19 ~ 18.03.2007 01:28)
- http://www.haber10.com/...
|