|
|
- bilim ve araştırma vakfı'nın açtığı, her geçişimde gezip yüksek sesle gülmemi, alaylarımı esirgemediğim şey.
50 milyon yıllık fosiller! spot ışıklarının sıcağı altında hergün saatlerce sergilenmektedir burada.
bütün fosiller alçı üzerine özenle işlenmiş pardon fosilleşmişlerdir.
hele bir 24 milyon yaşında olan bir karabatak fosili varki harç dökmüşler üzerine resmen her geçişimde öldürüyor beni.(libertar, 13.05.2006 20:40 ~ 19.04.2007 12:57)
- bu müzeler artık sadece tünel'de değil, istanbul'un dört bir yanındadır.
ayrıca, sadece 3 dakika kadar arayla aynı fosili (110 milyon yıldır değişmeyen karabatak fosili) önce bahariye'de bir simit sarayı'nda (oha!) ardından da kadıköy çarşısının girişinde gördüğümde anladım bu müzenin pek de akıllı insanlar tarafından işletilmediğini.
yahu insan elinde 110 milyon yıllık fosille bahariye'den akmar'a kadar koşar mı be? düşürsen de kırsan ne olacak sonra?
- anadolu turnesindeki söz konusu müzenin bir ayağıyla da geçen yıl bursa sönmez plaza'da karşılaşmıştım. medrano sirki gibi geziyor fosiller maşallah.
- ismi tuhaf gelen müzedir. yaratılış derken ne demek? yaratılış dinozorları ve evrimi içerir mi?
- hakkında hakaret içerikli giri yazmanın muhtemelen sözlüğü uğraştıracağı sergidir. hukukçu arılar aydınlatsın bizi. bu sergiye kıçımızla gülüyoruz, içine düştüğümüz duruma da totomuzla ağlıyoruz desek hakaret sayılır mı?
- nedense gora'daki bir repliği fena halde hatırlatan, "yapma" fosilli müzedir. " kıçınızdan fosil uydurmayın ... "
- evrim karşıtlığının amerika'da bush hükümetinin destekleriyle hortlaması ve akıllı tasarım teorilerine dönüşmesinden sonra bizim amerika patentli fosillerimizin amerikan yardımlarıyla ürettikleri müzelerdir, seri üretime geçilmiş ve köfteciden simitçiye, tünelden metroya çeşitli yerlere yayılmıştır.
bunların gerçek olmadığını bilmeme rağmen bu adamlara bakınca "ulan bir varlık sonradan bu kadar aptallaşamaz kesinlikle bu adamlar milyonlarca yıldır evrilmiyor" düşünceleri aklıma girmiyor değil. bush'un bunu savunduğu ve desteklediği aklıma geldiğinde ise fosillerin değil zihniyetin milyonlarca yıldır evrilmedğini anlıyorum.(libertar, 18.06.2007 17:05 ~ 22.06.2007 01:06)
- geçen sene de ankara'da kızılay metro çarşısında açılan, dandik fosil * gibi şeylerin bulunduğu yaratılmış sergi.
müze diyesim pek gelmedi.
- (bkz: balık fosili baskılı fayans)
|