|
|
- kesinlikle ayar barındırmıyor bu yazı. benim dedemin evinde de kalmış zaten.
konuya geçelim. hiç eski devrimcilerle sohbet ettiniz mi bilemem. ama etmişseniz emin olun ki onların evinde de kalmıştır yılmaz güney. deniz gezmiş te olabilir. ikisinden birisi kesin kalmıştır.
efsane mi gerçek mi olup olmaması umrumda değil zaten. ama söyleyen insanların samimi olduğundan şüphem yok.
rivayete göre dönemin aranan solcuları üzerlerinden naiflik akan, içlerinde hafifte olsa devrimcilik olan ve bir misyon üstlenmek isteyen kişilerin evlerini tutar, planlarını burada yaparlarmış.
bu durumdan olabilir sanırım tüm solcuların yılmaz güney i ağırlaması. ama hepsinin ağırlaması ilginçtir tabi.
ama yılmaz güney bizim evde kalmış. yemin ederim bak ühühü.
- (bkz: ben sedat peker'in yeğeniyim)
- sayıları toplumun diğer katmanlarına nazaran az olan insanlar olduğundan ve sayıca az oldukları için aralarındaki bağları güçlü tutmaya çalışmaları sonucu gerçekleşebilen olay. duruma özenip yalan söyleyen varsa da başkasının evinde vs. bir şekilde denk gelmiştir. ucundan bu tadı almış ve hiç bozmamıştır en fazla.
yani, tüm sağcılarda böyle bir efsane yok çünkü aralarında böyle bir yapı yok.(alik, 10.01.2008 00:17 ~ 00:20)
- kafama takılan ayrıntıları da vardır. misal, bir solcu bir yılmaz güney'i evinde 11 günde ağırlıyorsa, altı solcu bir araya gelerek bir yılmaz güney'i nerede ağırlar? 11 günde yılmaz güney'in deşifre olmaması için kaç solcu gözcülük yapar?
yok yok uykum gelmiş benim, belli...
- (bkz: değerlerin içini boşaltmak)
- hakikaten böyle şehir efsaneleri vardır. sol içerisinde böyle coşkun bir topluluk vardır; x devrimcisini ağırlamış, y devrimcisini sınırdan geçirmiş, z yoldaşla işkence tezgâhlarında ne olursa olsun davasını satmamıştır.
hatırlıyorum da böyle birini tanıyordum bir zamanlar. deniz gezmiş'in malatya'ya şeker pancarı fiyatlarını protesto etmek için ççiftçileri örgütlemeye geldiği bir dönemde komiser yardımcısı olduğundan, o zamanlar dört bir yanı faşistleri sardığından, sırım gibi deniz'i o ablukadan çekip çıkardığından bahsederdi. makam arabasıyla deniz'i sivas sınırına bırakmış. sonra bu amcayı görevden almışlar. işkencelerden geçirmişler. yine de deniz'i nereye bıraktığını söylememiş (salak herif, sanki söylese ne olacak, deniz orada durup otobüs mü bekliyor olacaktı ki?)
sonra bir gün tesadüf oldu da öğrendik. amca emniyette çalışıyormuş hakikaten. ama komiser yardımcısı değilmiş. çaycıymış.
bu da böyle bir "devrimci amca" anımdır. rakı masalarını barikat zannedip coşan amcalara her daim ayrı bir muhabbet duymuşumdur.
- (yanlış anlaşılmaya mahal verdiğinden silinerek bir eklemeyle tekrar yazılmış giri)
sol siyaseti sokaklarda insanlara anlatmaya çalışırken deniz gezmiş'in yüzlerce sınıf arkadaşıyla, hatta bir tane de asker arkadaşıyla* karşılaşmış biri olarak sıklıkla duyduğum teraneler arasındadır.
ek: bu giri neden bu kadar fazla eksileniyor diye düşünürken gelen "abi niye direk yalancılıkla itham ediyosun, belki gerçekten de doğrudur, sonuçta deniz gezmiş de tanrı falan değil ki!" şeklinde bir mesajla uyandım. efendim evet tanrı değildir, ama askerlik de yapmamıştır. nasıl ki benim henüz askere gitmemiş olmamadan mütevellit şu an hiç asker arkadaşım yoksa, deniz gezmiş'in de yoktur. bundan sonra da olamayacaktır.
- dünyanın pek küçük, yılmaz güney'in de hayattayken çevresi fena halde geniş bir adam olduğu düşünüldüğünde çok da fantastik gelmeyen önerme. ufo olaylarını değerlendirirken başvurulan yöntem kullanılabilir gerekirse. yani %90'ı asılsız olsun. şöyle ki: adam bir evde misafir edildiğinde, o evin sahiplerinin birinci ikinci, üçüncü dereceden hısımları da kendilerini yılmaz güney'i misafir etmiş saysın. buna komşuları, eşi dostu da dahil olsun. evet geriye kalan oran muteberdir.
- (bkz: tüm nurcuların fethullah gülen i evinde ağırlaması)
- devrimci dayanışmadır-nokta-
|