tüm karakterleri aynı kişinin seslendirmesi   

adana çık aradan

1. özellikle az tv de yayınlanan filmlerde rastlayabileceğiniz, tüm erkek oyuncuları tek bir erkeğin ve tüm kadın oyuncuları da tek bir kadının seslendirmesi olayının bir üst modelidir ki; bu başlığa ukte veren okurun da haz etmeyeceği sonuçlar doğurması muhtemeldir. tek bir kişinin aynı filmdeki genç-yaşlı, kadın-erkek herkesi seslendirmesi fikri bile benim şahsen ürpermeme neden olmaktadır. gel gör ki bir filmde hem ilk önce ölen şişman gözlüklü çocuğu hem de en son kalan güzel kızı adam gibi seslendirmeyi başarırsa o adamın kızılay a heykeli dikilmelidir o ayrı...

not: zaten yüzüklerin efendisinin pembe dizi tadında türkçe dublajlısı dönüyo son haftalarda tv de, eğer asabiysem buna veriniz
    (gelmir tasartir, 14.05.2006 02:33)
  2. polonya televizyon kanallarından birinde yapılan durum(kanalın ismini hatırlamıyorum)
    (everestk, 14.05.2006 03:32)
  3. bir zamanlar hangi ülke kanalındaydı hatırlamıyorum ama bizde de vahşi güzel diye yayınlanan 'muneca brava' isimli diziye rastlamıştım.bütün karakterleri aynı adam seslendiriyordu.karakterlerin hepsinin aynı ses tonunda olması kabus gibiydi tabi.bizde de olsa çekilir mi diye düşündürür
    (myqueen, 14.05.2006 11:15)
  4. polsat isimli polonya kanalındaki boru sesli adam tarafından yapılan seslendirmeydi. hadi biz türküz lehçe filan anlamıyoruz ama öylesine bakınca bile iğrenç bir durumdu ki polonyalılar ne yapsın. tv'den izledikçe polonyalılar'a acıyordum. kim konuşursa konuşsun seslendirme ve tonlama değişmezdi; ister beş yaşında bir kız çocuğu ister seksenlik nine dede... boru gibi bir ses " hööö, hödöööö" . olaya duygu ve heyecan katayım şöyle azıcık bir tonlamam değişsin demezdi. cinayet sahnesi olur arka planda kızımız ciyak ciyak ingilizce yapma diye bağırır, abimiz hiç istifini bozmazdı. akşamları da playboy kuşağı yayınlanırdı ama abimizin sayesiinde olaya konsantre olamazdık, mecburen sesini kısardık.
    ya polsat'ın sahipleri çok cimriydi bir tane eleman alıp memur zihniyeti ile oturtmuşlardı koltuğa " sen şunları oku gerisini siktiret" diye; ya da koskoca polonya'da seslendirme sanatçısı bulunmuyordu.
    (tekmeleyen kuş, 14.03.2007 20:14 ~ 20:17)
  5. (bkz: şizofreni)
    (xix, 14.03.2007 20:46)
  6. the simpsons'da harry shearer toplam 18 sezonda aralarında mr burns, waylon smithers, ned flanders, principal skinner, julius hibbert, otto mann ve kent brockman'ın da bulunduğu tam 21 farklı karakteri seslendirmiştir. bunca karakterin sesinin birbirinden tamamen farklı ve özgün olması ise inanılmazdır.
    (chucky, 14.03.2007 21:25 ~ 21:38)
  7. azerbaycan televizyasında sıkça görülebilecek olgudur. bütün yabancı filmlerini bir adam ve bazen de yardımcı olarak bir bayan seslendirmektedir.

(bkz: aztv)
    (exanimus, 14.03.2007 21:36)