gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · the twilight saga new moon
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · sigara
  9. · ajdar anık

tüm faili meçhul cinayetleri ergenekonun işlemesi  

1. son zamanlarda yavaş yavaş sisin ardından belirmeye başlayan gerçek türkiye manzarasının en önemli ifadesi.
    son dönemde işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili bir sürü bilgi saçılmaya başladı. bugün de yenişafak gazetesi cem ersever ve eşref bitlis cinayetleri ile ilgili sür manşet haber yaptı. taha kıvanç da ahmet taner kışlalı ve bahriye üçok cinayeti ile ilgili yazı yazdı. bunların tabi dezenformasyon olması da önemli bir ihtimaldir. ama benim şahsi fikrim sonucun değişmediği, bütün faili meçhullerde ergenekon (veya ismi her neyse) denen devlet içi çetenin parmağı hatta daha ötesi doğrudan iradesi olduğu yönündedir. burada üzüldüğüm nokta hala ergenekon operasyonunun akp'nin ulusalcılara ve gerçek vatanseverlere karşı yaptığı bir operasyon gibi görmek için kasanların bulumasıdır. ulan akp'nin bütün bunlara gücü yeter mi be? akp anca taşerondur. benim analizim şu: abd yeni ortadoğu planlarında bu ergenekoncuların kendine sorun çıkaracağını tam olarak anladı. aynı şekilde son demlerini yaşayan pkk'da iyice kontrolden çıktı (daha doğrusu şahin kanadı ki eminim ergenekonla bağlantılı idi). son dağlıca baskınında sabır taştı. 5 kasım'da rte bush ile anlaştı ve düğmeye basıldı. şimdi bu ulusalcı görünümlü çete tasfiye ediliyor. gönül isterdi tabi bütün bu pislikler olmasın, pkk ile savaş diye bu ülkenin so 30 yılı boşa harcanmasın, bu ülkenin değerleri olan insanlar katledilmesin. her şeye rağmen uğur mumcu'yu iran öldürdü bu ülkede en büyük tehlike irticadır diyenlere de acımaktan başka elimde bir şey gelmiyor.

edit: ulan ne akp'ymiş be! ulan bu adamların bu kadar güçleri olsa çoktaaaan sistemi değiştirmişlerdi be!

sivas katliamını şeriatçılar provoke etmiş ve yapmışlardır. ama yapandan daha önemli olan yaptıran ve göz yuman değil mi? bütün olay sırasında kenarda tugay askerlerini bekleten, yangına itfaiyeyi müdahale ettirmeyen, emniyeti hareket ettirmeyen de şeraitçı bu mantıkla! sorunu hala akp-ulusalcı karşıtlığı olarak görenlere daha çok araştırmalarını tavsiye ediyorum. bir süre sonra kendi tarafınızda gördüklerinizin ülkenin kendilerini savunan önemli aydınlarını öldürdüğü anlayınca şok olmayın sakın.
    (panait ıstrati, 22.07.2008 17:16 ~ 20:06)
  2. en az game theory kadar, üzerinde çalışılmış, pırıl pırıl zeka fışkıran teori.

sivas ve maraş katliamının aynı zamanda da gazi olaylarının faili de kesin bu örgüttür!!. bu tip bir terör örgütüne karşı olmayı (katılmakla beraber) anlıyorum da, bu ülkedeki yobazlık realitesini görmezden gelmeyi anlayamıyorum, sivasta insanlar yanarken yakın ula yakın diye bağıran da, bir önceki gün otelin önüne ertesi gün kullanılmak üzere kamyonla kaldırım taşı döktüren belediye başkan yardımcısı da ergenekonun neferiydi değil mi. hatta aziz nesin alevlerden kaçarken kaçmasını engellmeye çalışan insanımsı oluşum da ergenekoncuydu. ne zaman birilerinin borazanlığını yapmayı bırakıp olaylara çok yönlü bakabileceğiz inanın çok merak ediyorum. faili meçhulleri öyle seri ve zekice çözdünüzki ibda/c, hizbullah, pkk ve bilimum illegal örgütler ak pak oldu sayenizde.

düzeltme : imla
    (stewie griffin, 22.07.2008 17:35 ~ 17:36)
  3. iki emekli paşa ve altı elbombasının darbe yapma ihtimali kadar abuk olan önerme.
    (tamdely, 22.07.2008 17:58)
  4. mustafa balbay'ın serbest bırakıldıktan sonra bir televizyon programında yaşanan trajikomikliği göstermek için söylediği 'bunlar yakında haçlı seferlerini de ergenekonun işi sayacaklar!' cümlesinin ardından gazete ve tv'lerde ergenekon'un 600 yıllık bir örgüt olduğu iddialarının yayınlanmasıyla şaşırtmayan iddia.bu kadar kolay mıydı yıllardır gazetecilerin,işadamlarının masum insanların katillerini bulmak?ne hoş,ne masalsı ne güzel!

http://www.uykusuzdergi.com/...
    (bolero, 22.07.2008 21:44 ~ 30.07.2008 01:12)
  5. (dünyayı kurtaran adam, 22.07.2008 21:52)
  6. bu önerme doğruysa ki bence doğru olay şudur: bu ülkede kendine kemalist atatürkçü çağdaş laik diyen bir kesim var. bu kesim gerçekten samimi ve dürüstçe şeriat tehlikesinden korkuyor. bir de çooook uzun yıllardır bu korkuyu besleyen bu korkuyu büyütmek isteyen ama bir yandan da gerçeklerin, halkın gerçek taleplerinin üstünü örten, bankaları soyan, ülkeyi abd'nin ve israilin rotasına sokan, pkk'yı bitirtmeyen bir grup (örgüt, çete, ergenkon) var. bunlar kendilerini ortaya çıkaran (bkz: uğur mumcu), işlerine taş koyan (bkz: eşref bitlis) veya sırf ölümleriyle korkuyu besleyecek olan (bkz: muammer aksoy), (bkz: ahmet taner kışlalı), (bkz: bahriye üçok), (bkz: necip hablemitoğlu) insanları katletmekten çekinmeyen bir grup. tabi kemalistlerin bunu kabul etmesi zor ama gerçek bu kabul edelim direnmeyelim artık. bunun akp ile falan alakası yok. abd bunları kullandı kullandı şimdi işi bitti ve tasfiye ediyor. akp ne kadar abd destekliyse bunlar onların en az iki katı. bunların bu ükeye verdiği zarar ise akp verdiği ile kıyaslanamaz bile. bu arada belirteyim ben akp'li falan değilim. sadece bu örgütü çok uzun zamandır takip ediyorum ve bu ülkeye verdiği zararları artık herkesin görmesini istiyorum.
    (panait ıstrati, 22.07.2008 23:54 ~ 23.07.2008 10:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil