son zamanlarda yavaş yavaş sisin ardından belirmeye başlayan gerçek türkiye manzarasının en önemli ifadesi.
son dönemde işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili bir sürü bilgi saçılmaya başladı. bugün de yenişafak gazetesi
cem ersever ve
eşref bitlis cinayetleri ile ilgili sür manşet haber yaptı. taha kıvanç da
ahmet taner kışlalı ve
bahriye üçok cinayeti ile ilgili yazı yazdı. bunların tabi dezenformasyon olması da önemli bir ihtimaldir. ama benim şahsi fikrim sonucun değişmediği, bütün faili meçhullerde ergenekon (veya ismi her neyse) denen devlet içi çetenin parmağı hatta daha ötesi doğrudan iradesi olduğu yönündedir. burada üzüldüğüm nokta hala ergenekon operasyonunun akp'nin ulusalcılara ve gerçek vatanseverlere karşı yaptığı bir operasyon gibi görmek için kasanların bulumasıdır. ulan akp'nin bütün bunlara gücü yeter mi be? akp anca taşerondur. benim analizim şu: abd yeni ortadoğu planlarında bu ergenekoncuların kendine sorun çıkaracağını tam olarak anladı. aynı şekilde son demlerini yaşayan pkk'da iyice kontrolden çıktı (daha doğrusu şahin kanadı ki eminim ergenekonla bağlantılı idi). son dağlıca baskınında sabır taştı. 5 kasım'da rte bush ile anlaştı ve düğmeye basıldı. şimdi bu ulusalcı görünümlü çete tasfiye ediliyor. gönül isterdi tabi bütün bu pislikler olmasın, pkk ile savaş diye bu ülkenin so 30 yılı boşa harcanmasın, bu ülkenin değerleri olan insanlar katledilmesin. her şeye rağmen
uğur mumcu'yu iran öldürdü bu ülkede en büyük tehlike irticadır diyenlere de acımaktan başka elimde bir şey gelmiyor.
edit: ulan ne akp'ymiş be! ulan bu adamların bu kadar güçleri olsa çoktaaaan sistemi değiştirmişlerdi be!
sivas katliamını şeriatçılar provoke etmiş ve yapmışlardır. ama yapandan daha önemli olan yaptıran ve göz yuman değil mi? bütün olay sırasında kenarda tugay askerlerini bekleten, yangına itfaiyeyi müdahale ettirmeyen, emniyeti hareket ettirmeyen de şeraitçı bu mantıkla! sorunu hala akp-ulusalcı karşıtlığı olarak görenlere daha çok araştırmalarını tavsiye ediyorum. bir süre sonra kendi tarafınızda gördüklerinizin ülkenin kendilerini savunan önemli aydınlarını öldürdüğü anlayınca şok olmayın sakın.