belki ilginizi çeker
  1. · çepa şoreşger
  2. · zer mircan
  3. · roj dil teorisi
  4. · kürtçenin rusçaya benzemesi
  5. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 2012
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · aşk ı memnu
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · annelerin yakışıklı anlayışı
  6. · colin kazım richards
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · mr and mrs brown
  9. · oray eğin

tüm dillerin kürtçeden türediği gerçeği  

sayfa  / 2
  1. roj dil teorisi (the theory of roj) diyorum ben buna. yıllar süren araştırmalarım neticesinde buldum bunu ve bugün sizlerle paylaşabilirim. her ne kadar kürtçem çepa şoreşger' den öteye gidememiş olsa da bu halimle bile kanıtlayabilirim bu teoriyi.

şimdi kürtler niagara şelalesini gördükleri zaman "ahahah ne yaygara ne yaygara yahuu?" şeklinde bir tepki vermişler, daha sonra şelalenin ismi niagara olmuştur. aynı şekilde türkçedeki helva kelimesi de kürtçe heval (arkadaş) tan geçmiş olup, helvayı gören iki arkadaşın birbirine hitabını, o coşkuyu ve o müthiş ambiansı anlatır. bu örnekler o kadar çok, o kadar gerçek ki.

söz gelimi rusçada bilmek fiili olan znat, kürtçede zani dir. burdan da rusçanın kürtçeden türeyen bir dil olduğunu rahatlıkla anlıyoruz. mesela şair puşkin' in soyadı ise bildiğimiz puşi' den türemiştir. zaten kendisinin zer mircan oynarken çekilmiş görüntüleri de mevcut, onları da ilk fırsatta youtube' a koyacağım.

edit: ısrarla karşı çıkılıyor bu teoriye. nitekim sadece teoridir, karşı çıkılabilir lakin gerçekleri saptırmak isteyenlere, roj dil teorisi' ne gölge düşürmek isteyen insanlara bir cevap vermek gerekiyor sanırım.

rus dilinin başlangıcı 858 yılına kadar uzanır, doğrudur. lakin kürtçe tarihi dünya tarih ile birlikte başlamaktadır. söz gelimi bugün herkesin izlediği, benim de soyismimi oluşturan troy, yani truva öz kürtçe bir kelimedir ve kürtçedeki anlamı "öl dese ölünür delikanlı kanks" dır. rusça' nın ve ukraynaca' nın tarihi ise yoktur. rusça diye bir dilin olmadığını, cia kaynaklı dış güçlerin uydurması olduğu bugün tüm avrupa' da bilinen bir gerçek. ukraynaca'da ise taras şevçenko dışında hiçbir kişi doğru düzgün eser verememiştir.

rusça' da çay kelimesi, kürtçe' de de çaydır mesela. aynı şekilde kürtçe kravat kelimesi rusça' da krovat' tır ve yatak demektir. piyale sözcüğü kürtçe bardak anlamına gelip bilindiği üzere rusça' da bir makarna markasıdır. rusça' da bardak dediğiniz zaman ise "pis, ıyy" anlamına gelir. işte bu kadar komplike, beyin lazım anlayabilmek için. bu örnekler saymaklar bitmez, ben de anlamanız için çabalayacak değilim.

dikkatinizi çekerse zer mircan olayına daha girmeden kanıtladım teoriyi. çünkü benim arkamda sokrates var elinde boş baldıran kadehi ile, spartaküs var, yanında köle arkadaşları... dünya proleteryasının bilim ışığı, öğretmenleri marks- engels öğrencisinin mücadelesini yürekten ve gururla izliyorlar. siz ise salt bu tahta sıralara baktınız boş gözlerinizle. ama ardımdaki yiğit paris komünarlarını göremediniz. sizi tarih yargılayacak, başka da hiçbir şey demiyorum.

dış kaynaklar:
    http://ku.wikipedia.org/
    http://marx.org.ua/... (buradan teori sonucu evime akın eden kürt asıllı rusları görebilirsiniz)
    http://en.wikipedia.org/...
    (christian troy, 04.03.2009 23:18 ~ 06.03.2009 01:57)
  2. (bkz: bi siktir git)
    (günah duygusu gibi bir şey, 04.03.2009 23:21)
  3. (bkz: gerçek mi gerçek dediğin nedir ki gülüm)
    (yazarım çok can yakarım, 04.03.2009 23:22)
  4. gerçek değildir.
    (beyazleblebi, 04.03.2009 23:24)
  5. (bkz: ybsg)
    (bkz: bu kaşık yok aslında)
    (gargusuzabdal, 04.03.2009 23:34 ~ 23:35)
  6. (bkz: kendini kaybetmiş saçmalayan insan modeli)
    bi git ya
    (mosdette, 05.03.2009 09:47)
  7. (bkz: hüseyin kemal eke)
    (kazulet, 05.03.2009 10:00)
  8. (bkz: kürtçenin melez bir dil olması)
    (saki, 05.03.2009 10:02)
  9. kürtçenin kaç dilden etkilenerek oluştuğunu kabullenemeyen kişinin önermesinden ileri gitmeyecek gerçektir.bu etkilenme öyle dilin içine zamanla yerleşen yabancı kelime şeklinde değil resmen etkilendiği dilleri ayıracak olursak ortada kürtçe diye bir dil kalmıyacak şekildedir.

ayrıca (bkz: toplama bilgisayar)
    (ne uzunu ne kalını makbulu içinde kalanı, 05.03.2009 10:06)
  10. (bkz: paralel evrende olup bitenler)
    (fular, 05.03.2009 10:43)
  11. (bkz: tüm sazanların göllerde yaşadığı gerçeği)
    (gblack, 05.03.2009 11:28)
  12. (bkz: tüm milletlerin türklerden türediği gerçeği)
    (bkz: tüm medeniyetin yunanlardan türediği gerçeği)
    (bkz: tüm dalgaların hollandadan türediği gerçeği)
    (bkz: tüm yemeklerin yemekteyizden türediği gerçeği)
    (bkz: kafası güzel teoriler)
    (kiaransalee, 05.03.2009 11:57)
  13. doğruluğu gün gibi açıktır. hala kabullenilmeyip teorisyenine küfrederler bir de. bak christian troy ne güzel açıklamış:

" şimdi kürtler niagara şelalesini gördükleri zaman "ahahah ne yaygara ne yaygara yahuu?" şeklinde bir tepki vermişler, daha sonra şelalenin ismi niagara olmuştur. aynı şekilde türkçedeki helva kelimesi de kürtçe heval (arkadaş) tan geçmiş olup, helvayı gören iki arkadaşın birbirine hitabını, o coşkuyu ve o müthiş ambiansı anlatır. bu örnekler o kadar çok, o kadar gerçek ki. "

bence diğer dil teorilerine her şekilde bin basar. bir kere burda zekayı net bir şekilde görüyorum ben. ciddiyim. bir gerizekalı tarafından yazılmadığı veya birilerini kandırmak için yazılmadığı ortada. yakın bir tarihte teoriden kanuna geçeceğine adım gibi eminim. teoriyi yazan çalışkan, araştırmacı kişiliğe selam ve saygılarımı da iletmekten kendimi alamıyorum. biliyorum ki böyle kişilerin yurdumda değerleri bilinmez. biliyorum ki bu süper beynimiz de bir gün burdaki küfür ve baskılara dayanamayarak yurtdışına göç edecektir.
    (badanaadanadanaana, 05.03.2009 12:18 ~ 12:19)
  14. bence bu durumun integrali doğrudur.
    (bkz: kürtçenin tüm dillerden türediği gerçeği)
    (hacktor, 05.03.2009 12:59)
  15. bu varsayıma göre bilinen tarihin en kabul edilmiş olan trt2dekiressam* teorisine göre bütün insanlar coca cola'dan meydana gelmiştir gibi bir önerme sunarsam süper olabilir diye düşündüğüm önerme
    (trt2dekiressam, 05.03.2009 13:49)
  16. tek kusuru tamamen saçma olması olan bir önerme

(bkz: kürtçenin toplama bir dil olması)
    (bkz: niyagara şelalesini kürtlerin ilk gördüğü tarih)
    (bkz: niyagarayı hayatında görmemiş olmak)
    (nickealdanma, 05.03.2009 13:57 ~ 14:07)
  17. (bkz: @2438443)
    (always alone, 05.03.2009 23:05)
  18. http://www.itusozluk.com/...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 05.03.2009 23:06)
  19. canı sıkılan bir insanın, vakit geçirmek, eğlenmek için ortaya atıp, sazan tutmayı amaçladığı teori.

teorinin! yapısına baktığımız zaman bariz ironi* göze çarpıyor. teoriyi ortaya atan büyük filolog kristiyan, gönlünce dalgasını geçiyor, teoriyi ciddiye alan diğer büyük filolog kardeşlerimzde bu savı çürütmek için yırtınıyor.

(bkz: sazan mevsimi başladı)
    (amedian, 05.03.2009 23:17)
  20. ünlü düşünür kimyasal biraderlerin de dediği gibi
    it began in afrika-ka-ka-ka-ka-ka-ka-ka
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 05.03.2009 23:24)
  21. (bkz: acaba bugün ne sıçsam)
    (dere tepe dümdüz kim öküz, 06.03.2009 23:58)
  22. iddia edilen bu gerçekliği tartışmak bir yana akılda bir soru; ne geçecek elinize, ne geçiyor kardeşim? siyasal erk mi kazanmış olacaksınız doğruysa yada kişisel olarak başınız göğe mi erecek? sadece kürtçe ve kürtlerle ilintili değil bu durum.. dünyada var olan tüm ırkların benzer koşullarda öne sürdüğü benzer iddialar mevcuttur.. hayır insanı üzen durum, bu tip iddiaları ortaya atan sözde büyük düşünürlerin ve küçük kobay yumurtalarının yaşanılan hayatta da bezer insani özellikler gösterip yaşamı kendisini ve çevresindeki insanları farkındalık yoksunu davranışlarıyla küçültmesidir.. bir dünya , bu dünyada yaşayan ortalama ömrü 60 sene olan insanlar yumağı, ve bu ömür soluklamak yerine zırvalar, zırvalar, zırvalar birbirlerinden alıp veremedikleri gereksizlikler, küçülen kaybolan yaşamlar.. aldığı nefesin tadını alamadan son bulan hayatlar.. yazık! şu sözlük ortamında bile bu gereksizlikler silsilesi örnekler farklı olmakla birlikte gerekli, tat alınası yazılardan kat kat daha fazla.. ee durum da ortada..
    (carpenoctem, 11.03.2009 11:10)
  23. (bkz: essah mı)
    (essah mı, 11.03.2009 11:26)
  24. dağ türkçesidir o; gelmiş geçmiş bütün diller dağ türkçesinden türemiştir. bu yüzden biz o dillere türedi diller deriz. kart kurt? tey tey
    (est non, 11.03.2009 11:36 ~ 11:41)
  25. (bkz: gerçeği derken)
    (bkz: tayfun güneyer/@3141769)
    (alameti farika, 11.03.2009 11:40)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil